fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις yoga που αδυνατίζουν
WELLNESS

Οι ασκήσεις yoga που αδυνατίζουν

Μόλις τις δοκιμάσετε θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα


Το κατά πόσο η yoga βοηθάει στην απώλεια βάρους είναι ένα θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί πολύ. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, η εξάσκηση πρακτικών yoga έχει βοηθήσει σημαντικά αρκετούς ανθρώπους να χάσουν βάρος. Μάλιστα, όταν συνδυάζεται με τη σωστή διατροφή τα οφέλη της αυξάνονται, τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Η yoga αυξάνει την προσοχή σας και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με το σώμα σας. Θα αρχίσετε να αναζητάτε τροφές που είναι υγιεινές αντί να καταναλώνετε όλα όσα που μπορούν να αυξήσουν τη συσσώρευση λίπους.

Η απώλεια βάρους έχει δύο σημαντικές πτυχές, την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις top στασεις yoga που θα σας χαρίσουν μοναδικά αποτελέσματα και θα σας κάνουν να νιώσετε υπέροχα με το σώμα σας!

Chaturanga Dandasana - Στάση σανίδας

chaturanga-dandasana.jpg

Η Chaturanga dandasana είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τον κορμό σας. Όσο απλή κι αν φαίνεται, τα οφέλη της είναι τεράστια. Ξεκινήστε σε στάση σανίδας: οι ώμοι πάνω από τους καρπούς σας, οι γοφοί σε ευθυγράμμιση με τους ώμους σας και τα πόδια ίσια πίσω σας. Κοιτάξτε το πάτωμα, μερικά εκατοστά πέρα από το στρώμα για να διατηρήσετε τον αυχένα σας μακρύ. Με μια εισπνοή, μετακινήστε το σώμα σας ελαφρώς προς τα εμπρός, μέχρι οι ώμοι σας να βρεθούν λίγα εκατοστά μπροστά από τους καρπούς. Ενεργοποιήστε τον κορμό σας και με μια εκπνοή, λυγίστε αργά τους αγκώνες σας κρατώντας τους κοντά στα πλευρά σας. Κατεβείτε κατά το ήμισυ, φέρνοντας τους αγκώνες στις 90 μοίρες πάνω από τους καρπούς, και κρατήστε τους. Οι ώμοι, οι αγκώνες και οι γοφοί βρίσκονται στο ίδιο ύψος. Πιέστε τους ώμους σας προς τα κάτω και μακριά από τα αυτιά. Ενεργοποιήστε τον κορμό σας. Κοιτάξτε ελαφρώς προς τα εμπρός.

Trikonasana – Τριγωνική στάση

trikonasana.jpg

Η Trikonasana βοηθά στη βελτίωση της πέψης καθώς και στη μείωση του λίπους που εναποτίθεται στην κοιλιά και τη μέση. Διεγείρει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Η πλάγια κίνηση αυτής της asana σας βοηθάει να κάψετε περισσότερο λίπος από τη μέση και να χτίσετε περισσότερους μύες στους μηρούς και τους οπίσθιους μηριαίους. Ξεκινήστε με τα δύο πόδια ίσια και περίπου τρία πόδια μακριά. Οι γοφοί σας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι προς το μπροστινό μέρος του χαλιού, με το αριστερό σας πόδι τεντωμένο προς τα εμπρός και το πίσω (δεξί) πόδι σας να περιστρέφεται περίπου 45 μοίρες. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Με τα χέρια στους γοφούς, λυγίστε τον κορμό σας προς τα εμπρός πάνω από το μπροστινό σας πόδι. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ευθεία. Εκπνεύστε και κάντε μια παύση για να αποφασίσετε ποια θέση είναι πιο άνετη για το δεξί σας χέρι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε ακριβώς κάτω από τον αριστερό σας ώμο, μέσα στο αριστερό σας πόδι ή έξω από το αριστερό σας πόδι. Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο ιερό οστό σας, νιώθοντας ότι είναι ομοιόμορφο. Κρατήστε το χέρι σας στη θέση του καθώς στρίβετε τον κορμό σας, ανοίγοντας το στήθος σας προς τα αριστερά. Εάν το ιερό οστό σας αρχίζει να αισθάνεται ανομοιόμορφο, ισιώστε το τραβώντας το αριστερό σας ισχίο προς τα εμπρός και το δεξί σας ισχίο πίσω. Εισπνεύστε καθώς σηκώνετε το αριστερό σας χέρι προς το ταβάνι. Εκπνεύστε ομαλά και κοιτάξτε τις άκρες των δακτύλων του δεξιού σας χεριού. Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικές βαθιές αναπνοές ή έως και ένα λεπτό.

Adho Mukha Svanasana - Στάση κάτω σκύλου

shutterstock-207304351.jpg

Η Adho Mukha Svanasana τονώνει ολόκληρο το σώμα σας με λίγη επιπλέον προσοχή σε συγκεκριμένους μύες. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των χεριών, των μηρών, των ποδοκνημικών και της πλάτης σας. Κρατώντας αυτή τη στάση και συγκεντρώνοντας την προσοχή σας στην αναπνοή σας, ενεργοποιείτε τους μύες σας και τους τονώνετε, καθώς και βελτιώνετε τη συγκέντρωση και την κυκλοφορία του αίματος. Οι πτυχές των καρπών πρέπει να είναι παράλληλες με την μπροστινή πλευρά του σώματος και στην ίδια ευθεία μεταξύ τους. Η απόσταση χεριών και πελμάτων πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι γοφοί να δημιουργούν γωνία 90 μοιρών, να σχηματίζεις δηλαδή ένα "Γ" με το σώμα σας. Τα πέλματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων. Καθώς θα κοιτάζετε πίσω προς τα πόδια, οι φτέρνες θα πρέπει να κρύβονται από τα δάχτυλά σας, τα οποία κοιτάζουν προς τα μπρος. Προσπαθήστε να πατήσετε τις φτέρνες στο έδαφος, χωρίς όμως να πιεστείτε για να τα καταφέρετε. Τεντώστε τα πόδια ενεργοποιώντας τους τετρακεφάλους και στείλτε τα κόκαλα της λεκάνης πίσω και μακριά από τα πόδια. Ενεργοποιήστε τους κοιλιακούς φέρνοντας τον αφαλό μέσα προς τη σπονδυλική στήλη και ψηλά προς το στήθος. 

Bakasana - Στάση Κοράκι

shutterstock-1223884756.jpg

Γυμνάζει τρικεφάλους, δικεφάλους, κοιλιακούς. Σταθείτε με τα πέλματα ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων και τα χέρια στο πλάι. Κάντε βαθύ κάθισμα και στηρίξτε καλά τις παλάμες στο πάτωμα. Μεταφέρετε το βάρος στα χέρια και στηριχτείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας, στερεώνοντας τα γόνατα επάνω στους τρικεφάλους έχοντας τους αγκώνες χαλαρούς – κοιτάξτε μπροστά και μακριά. Μεταφέρετε αργά το βάρος σας προς τα μπρος και σηκώστε ένα ένα πέλμα από το πάτωμα για να ισορροπήσετε στα χέρια. Κρατήστε τη θέση για 15 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε ένα ένα τα πέλματα.