fbpixel

Search icon
Search
New trend: Πώς θα εντάξετε το κόκκινο χρώμα στο make up σας
MAKE UP

New trend: Πώς θα εντάξετε το κόκκινο χρώμα στο make up σας

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις


Μπορεί το φθινόπωρο να φαντάζει ως η ιδανική εποχή για πειραματισμούς με πιο έντονα make up από εκείνα του καλοκαιριού, η αλήθεια όμως είναι ότι αυτήν την εποχή τείνουν να κυριαρχούν περισσότερο οι καφέ, neutral αποχρώσεις σε muted εκδοχές. Το γεγονός αυτό έρχονται να ανατρέψουν οι προτάσεις που είδαμε στα runways γνωστών οίκων, όπως Gucci, Dior και Valentino, με πιο πρόσφατη την κυριαρχία του red eye look στο show SS23 της Simone Rocha στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Όπως ήταν φυσικό, κέρδισε τις εντυπώσεις ανάμεσα στα quiet looks που επιλέχθηκαν προς τιμήν της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ενώ για την ίδια τη Simone Rocha το κόκκινο εκπέμπει δυναμισμό, όπως υποστηρίζει. Το κόκκινο χρώμα, όσο έντονο και φλογερό είναι, μπορεί να ενταχθεί σε όλα τα looks, από το πιο bold ως και το πιο natural, προσφέροντας μία super hot και updated πινελιά στο μακιγιάζ σας. 

Δείτε παρακάτω όλους τους διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να το φορέσετε για να τραβήξετε τα βλέμματα από το πρωί ως το βράδυ.

Red eyeliner

1-mcQE8.jpg

To έντονο κόκκινο eyeliner που περιέγραφε τα μάτια ήταν το βασικό στοιχείο του μακιγιάζ στο show της Simone Rochas, αφήνοντας το υπόλοιπο πρόσωπο χωρίς καθόλου makeup και τραβώντας όλο το ενδιαφέρον στο δυναμικό βλέμμα. Μπορείτε να υιοθετήσετε το look πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας ακόμη και το κόκκινο μολύβι χειλιών σας, περιγράφοντας το σχήμα των ματιών, διαφορετικά με ένα σταθερό liquid lipstick να τραβήξετε την κλασική γραμμή eyeliner για ένα πιο εύκολα φορέσιμο make up. Τέλος, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε μία βραδινή έξοδο, μπορείτε να σβήσετε το μαύρο eyeliner σας με κόκκινη σκιά, επιτυγχάνοντας έτσι το καταπληκτικό, seamless σβησμένο eyeliner στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Red blush

2-PJXha.jpg

Δώστε έντονο χρώμα στα μήλα σας, χρησιμοποιώντας ένα ρουζ με κόκκινους και cranberry υποτόνους ή ακόμη και το κόκκινο κραγιόν σας, απλώνοντάς το με τα άκρα των δαχτύλων σας στην επιδερμίδα, για ζωντάνια εμπνευσμένη από τα catwalks στο πρόσωπό σας. Το συγκεκριμένο trick μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε γυμνή επιδερμίδα, στην οποία έχετε δώσει έμφαση στην απαραίτητη ενυδάτωση για φρέσκο και λαμπερό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συμπληρώσει ένα έντονο look, εναρμονίζοντας τους κόκκινους τόνους στα μάτια ή τα χείλη με τα cheekbones, δημιουργώντας, έτσι, μία μονοχρωματική εικόνα, ένα από τα μεγαλύτερα trends του φθινοπώρου.

Red smokey

3-OKfP6.jpg

Εάν αγαπάτε τα smokey eyes, πειραματιστείτε με κόκκινες και cranberry αποχρώσεις για τα απόλυτα φθινοπωρινά nightout looks. Μία συχνή παρεξήγηση με τα smokey eyes είναι ότι η ένταση είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, ενώ εξ ορισμού το smokey μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές με οποιαδήποτε απόχρωση και οποιαδήποτε ένταση. Είτε επιλέξετε matte υφές, είτε shimmery, είτε ακόμη και glossy, το αποτέλεσμα θα κλέψει αναμφίβολα την παράσταση, ενώ μπορείτε να παίξετε με τις εντάσεις και τους τόνους για να δημιουργήσετε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Ολοκληρώστε το vibe του look επιλέγοντας nude κραγιόν για πιο ήσυχο αποτέλεσμα ή κατακόκκινο και μπορντό για μία δραματική εκδοχή.

Red details

4-C3oCM.jpg

Φυσικά, υπάρχουν λύσεις ακόμη και εάν δεν επιθυμείτε να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα στο μακιγιάζ σας, όμως θέλετε να δοκιμάσετε να το εντάξετε με μικρές λεπτομέρειες. Μία πολύ καλή πρόταση που θα κάνει τη διαφορά είναι να χρησιμοποιήσετε κόκκινο μολύβι στην εσωτερική κάτω υγρή γραμμή του ματιού σας, ή να τοποθετήσετε μία σκιά με κόκκινους υποτόνους ακριβώς κάτω από τα μάτια σβήνοντάς τη πολύ καλά με ένα blending πινέλο, τραβώντας την προσοχή στο βλέμμα σας.

Red lips

5.jpg

Τέλος, δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στο αγαπημένο μας κόκκινο κραγιόν, το οποίο θα είναι πάντα chic και η καλύτερη επιλογή για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό μακιγιάζ. Τολμήστε να δοκιμάσετε τις διάφορες παραλλαγές του, τόσο σε αποχρώσεις όσο και σε υφές, ενώ μην παραλείψετε την glossy εκδοχή του, η οποία σίγουρα θα κάνει το look σας να ξεχωρίσει με έναν μοναδικό τρόπο.