fbpixel

Search icon
Search
New food trend alert: Tο Tik Tok παρουσιάζει τη συνταγή που θα τρώτε στο repeat
TASTE

New food trend alert: Tο Tik Tok παρουσιάζει τη συνταγή που θα τρώτε στο repeat

Δοκιμάστε τη καινούρια θρεπτική και νόστιμη συνταγή με μόνο 4 υλικά


Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι πρέπει να ξοδεύετε στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα υγιεινό γεύμα; Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος αλλά δεν σας αρκεί ένα στεγνό ψητό κοτόπουλο με μαρουλοσαλάτα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Πλέον μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, εφόσον ψάχνετε στα σωστά σημεία, εύκολες και γρήγορες συνταγές οι οποίες είναι και θρεπτικές και νόστιμες.

Μία σταθερή πηγή έμπνευσης τα τελευταία χρόνια είναι τα μέσα μαζικής δικτύωσης, δηλαδή τα social media. Πρόσφατα, έγινε viral μία συνταγή που όχι μόνο είναι γρήγορη αλλά πέφτει και στην ομπρέλα του θρεπτικού γεύματος χωρίς να είναι θερμιδική βόμβα. Bonus ότι περιέχει και ένα ελληνικό προϊόν, το τυρί φέτα!

Ο λόγος για τα viral feta fried eggs! Μην σας απασχολεί η λέξη “fried”, δεν είναι αυτό που νομίζετε…


shutterstock-1290881242.jpg


Η συνταγή

  • 1 αυγό
  • Τυρί φέτα ή οποιοδήποτε παρόμοιο λευκό τυρί της επιλογής σας
  • Tορτίγια ολικής
  • Αβοκάντο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πασπαλίζουμε λίγο τυρί φέτα και το αφήνουμε να λιώσει
  2. Προσθέτουμε το αυγό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αν θέλουμε και θυμάρι και κόκκινο γλυκό πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή έως ότου μαγειρευτεί στο βαθμό που θέλουμε και έχει δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα με το τυρί
  3. Πατάμε λίγο αβοκάντο με το πιρούνι πάνω στην τορτίγια
  4. Μεταφέρουμε το αυγό με το τυρί στην τορτίγια και απολαμβάνουμε!

Γιατί θεωρείται αυτή η συνταγή θρεπτική;

Η συνταγή περιέχει μόνο θρεπτικά υλικά που συνδυαστικά προσφέρουν ένα γεύμα πλούσιο σε σημαντικά συστατικά. Το αυγό είναι μία εξαιρετική πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12. Επίσης είναι πλούσιο σε συστατικά όπως η χολίνη, βιταμίνη Α, και λουετίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Χρησιμοποιώντας τορτίγια ολικής, προσφέρουμε στο γεύμα φυτικές ίνες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα αλλά και σημαντικές για την ομαλή καμπύλη ζαχάρου και την προστασία του οργανισμού από τοξίνες. Το αβοκάντο περιέχει καρδιοπροστατευτικά ω-3 και πολύ-ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως επίσης φυλλικό οξύ και άλλες βιταμίνες. Τέλος το τυρί φέτα εκτός από πηγή ασβεστίου, προσφέρει φώσφορο, βιταμίνη Β2, Β12 και ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη. Αν ήταν ένα πράγμα που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο γεύμα μας, θα ήταν και μία πηγή λαχανικού… δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το εντάξετε.


Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή;

Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή ακόμα πιο θρεπτικά πλούσια με έναν πολύ απλό τρόπο, προσθέτοντας επιπλέον λαχανικά στο τελευταίο στάδιο. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε φέτες από ντομάτα (το οποίο είναι εποχής και είναι πεντανόστιμες), ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή το αγαπημένο σας πράσινο φυλλώδες, όπως λαχανίδα, iceberg ή σγουρή πράσινη σαλάτα. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή κόκκινο γλυκό πιπέρι και γιατί όχι και κάποιο αγγουράκι τουρσί!

Το πιο σημαντικό

Μην περιμένετε την ιδανική μέρα για να ξεκινήσετε τη διατροφή που θα θέλατε να ακολουθείτε. Ξεκινήστε με κάτι μικρό, όπως μια έμπνευση από ένα καινούριο food trend στα social media το οποίο σας ταιριάζει και είναι στα πλαίσια του υγιεινού. Φτιάξτε το για το επόμενο πρωινό σας ή ελαφρύ γεύμα με συνοδεία μία σαλάτας. Η υγιεινή διατροφή είναι πιο εύκολη απ' ότι νομίζουν οι περισσότεροι και μπορεί να γίνει και απολαυστική με τις σωστές συνταγές!

Καλή όρεξη!
niki-dietitian.jpg

Η Νίκη Αθανασιάδη PhD MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.