fbpixel

Search icon
Search
Barbie pasta: Αναλύουμε τη δημοφιλή συνταγή εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία
TASTE

Barbie pasta: Αναλύουμε τη δημοφιλή συνταγή εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία

Αξίζει να τη δοκιμάσετε;


Πιστεύετε ότι η ταινία Barbie επαναπροσδιόρισε το ροζ μόνο στην γκαρνταρόμπα; Με αφορμή την ταινία, πολλοι food lovers αναβίωσαν (πρώτη φορά είχε γίνει viral πριν μερικά χρόνια για το χαρακτηριστικό της χρώμα) μια συνταγή που θα μπορούσε να είναι το go-to γεύμα στη Barbie Land.

Ο λόγος για τη barbie pasta (νυν pink pasta), μία συνταγή όπου φυσικά υποψιάζεστε την απόχρωση… Το θετικό είναι ότι εκτός από εύκολη, τυχαίνει να είναι και θρεπτική αφού το βασικό της υλικό είναι το παντζάρι, ένα κατά τα άλλα παρεξηγημένο λαχανικό. Το παντζάρι αποτελεί ένα powerhouse θρεπτικών συστατικών και είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και μαγγάνιο ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Κατά τα αλλά δεν περιέχει ιδιαίτερα πολλές θερμίδες ενώ δεν αποτελείται μόνο από ζαχαρη όπως πολλοί πιστεύουν. Έχει μελετηθεί για τη σύνδεσή της με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και τη βελτίωση της αθλητικής επίδοσης και την εγκεφαλικής λειτουργίας. Επίσης έχει μελετηθεί σχετικά με την ιδιότητά του να μειώνει τη φλεγμονή, αφού περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία την καταπολεμούν σε διάφορες καταστάσεις.

Cooking tip: Για να διατηρήσετε όσο δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, προτιμήστε να μαγειρέψετε το παντζάρι στον ατμό ή στον φούρνο, παρά να το βράσετε.
shutterstock-1813955732.jpg

Τα υλικά

Το βασικό συστατικό το οποίο δίνει και το χαρακτηριστικό χρώμα στα ζυμαρικά είναι το παντζάρι και η συνταγή πανεύκολη. Αφού μαγειρευτούν (όπως είπαμε ιδανικά) στον φούρνο, τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με διαφορά υλικά και μυρωδικά για να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη σάλτσα. Ανάλογα με την εκδοχή που θα βρείτε στο Tik Tok ή στο Instagram, τα έξτρα συστατικά είναι κάποιο είδος μαλακού τυριού (μασκαρπόνε, τυρί κρέμα ή τυρί φέτα) ή γιαούρτι, χυμός λεμονιού, λευκό ξηρό κρεμμύδι ή shallots και φυσικά αλατοπίπερο. Προαιρετικά περιγράφεται μερικές φορές και η προσθήκη παρμεζάνας, σκόρδου ή/και ρόκας. Αν βαριέστε μπορείτε να προσθέσετε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν στην έτοιμη σάλτσα, αλλιώς μπορείτε να μεταφέρετε και τα δύο σε ένα τηγανάκι ώστε να δέσει καλύτερα η σάλτσα και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Σερβίρετε και ολοκληρώστε τη συνταγή πασπαλίζοντας με κατσικίσιο τυρί (ή μυζήθρα, κατίκι ή τύπου chèvre) και το μυρωδικό της αρέσεις σας, ταιριάζει πολύ ο δυόσμος ή ο βασιλικό.

Η συνταγή

Για μια εύκολη έκδοση της συνταγής θα χρειαστείτε:
1/2 πακέτο ζυμαρικά ολικής, όποιο σχήμα σας αρέσει

Για τη σάλτσα:
2 Παντζάρια
1/2 κομμάτι φέτα (~60 γρ.)
Τριμμένη παρμεζάνα, ανάλογα με την προσωπική προτίμηση (αντί για αλάτι)
Χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι ή ανάλογα με την προσωπική προτίμηση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για γαρνίρισμα:
Τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου

Εκτέλεση:

  1. Ψήσουμε σε αλουμινόχαρτο τα παντζάρια, αφού τα έχουμε πασπαλίσει με ελαιόλαδο, για 1 ώρα στους 200 C ή έως να μαλακώσουν.
    Tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα μαγειρεμένα παντζάρια που θα βρείτε στην αγορά
  2. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  3. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα παντζάρια σε ένα μπλέντερ μαζί με το τυρί φέτα, το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
  4. Σε ένα μεσαίο τηγάνι προσθέτουμε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να δέσουν και να έρθει η σάλτσα στην πυκνότητα που θέλουμε.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουνε με τριμμένη φέτα και φυλλαράκια δυόσμου.

Boost it up

Θέλετε να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο θρεπτική; Διαλέξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή οσπρίων για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά, όπως κομματάκια κοτόπουλο ή τόφου (σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μπει μέσα στο μπλέντερ) για να φτιάξτε ένα πιο ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα.

Καλή όρεξη!

niki-dietitian.jpg

Η Νίκη Αθανασιάδη PhD MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Trust us, ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσετε τη συνταγή είναι με τη νέα special edition συνεργασία Pasta di Martino x Barbie

pasta-di-martino-x-barbie.jpg

Σε μια συναρπαστική συνεργασία μόδας και γαστρονομίας, δυο iconic brands ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια συλλογή που καθηλώνει τους καταναλωτές. Pasta Di Martino x Barbie.

Μετά την πολυετή και πετυχημένη τους συνεργασία με το brand Dolce and Gabbana, δημιουργούν μία νέα, με την iconic κούκλα. Αυτή η συνεργασία είναι η συνάντηση του Ιταλικού Οίκου και της Barbie, για να δημιουργήσουν μια μοναδική συλλογή ζυμαρικών που είναι εξίσου μοδάτη και γευστική. Τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα με 100% ιταλικό σιτάρι.

Εμπνευσμένη από τον ζωηρό και γοητευτικό κόσμο της Barbie η ομάδα της Pasta di Martino, σχεδίασαν την σειρά ζυμαρικών που αντικατοπτρίζει το κομψό ύφος και τη μόδα της αγαπημένης κούκλας. Tο αποτέλεσμα είναι μια καταπληκτική ποικιλία σχημάτων ζυμαρικών και χρωμάτων, όλα συσκευασμένα σε κομψές συσκευασίες, limited edition, διακοσμημένα με εικονογραφήσεις της Barbie με διάφορα stylish outfits.

Αυτή η συνεργασία είναι πραγματικά μοναδική γιατί μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της Food for Soul, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής ένωσης που ιδρύθηκε από τους Massimo Bottura και Lara Gilmore, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε φαγητό για όλους.

Οι συσκευασίες έχουν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και αποτυπώνουν ξεκάθαρα το brand. 

Θα ανακαλύψετε ολόκληρη τη συλλογή ζυμαρικών στο Pink Dot του Apollonia Politia - Hondos Center αλλά και στο site www.pinkdot.gr

Info:

Facebook: Pink Dot

Instagram: @pinkdot.gr


Feature image source: Food Network Canada