fbpixel

Search icon
Search
Μοναδικά tips για να ψωνίσετε έξυπνα στις εκπτώσεις
STYLING TIPS

Μοναδικά tips για να ψωνίσετε έξυπνα στις εκπτώσεις

Και να μην υποπέσσετε σε λάθη


Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί την ιδανική στιγμή για να κάνουμε ένα εύκολο και γρήγορο update στη συλλογή μας αλλά και να αποκτήσουμε κομμάτια που επιθυμούσαμε καιρό. Υπάρχουν όμως φορές που τυχαίνει να κάνουμε "λάθη" που μετανιώνουμε στην πορεία, καθώς το αίσθημα του υπερκαταναλωτισμού -κυρίως αυτές τις ημέρες που οι τιμές είναι πιο χαμηλές- κυριαρχεί. Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχουν αρκετά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μην υποπέσσετε σε κινήσεις που θα σας "στοιχίσουν" και θα σας οδηγήσουν σε έξυπνες αγορές. 

Συνεχίστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

Κάντε ένα γρήγορο check στην γκαρνταρόμπα σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας είναι να δείτε προσεκτικτά τα κομμάτια που υπάρχουν ήδη στη ντουλάπα σας. Αυτή η διαδικασία αποτελεί και μία ευκαιρία για γρήγορη εκκαθάριση. Ανακαλύψτε ποια είναι τα items που έχετε να φορέσετε καιρό, αυτά που πλέον δεν σας κάνουν το κλικ και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια σκεφτείτε ποια είναι εκείνα που σας λείπουν και που θέλετε να αποκτήσετε με βάση τις τάσεις, το στιλ αλλά πρώτα απ΄όλα τις ανάγκες σας.

1366-2000.jpeg

Φτιάξτε μια λίστα

Αφού, λοιπόν, έχετε κάνει το απαραίτητο declutter στη συλλογή σας, τόσο στα ρούχα όσο και στα παπούτσια, ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε μία λίστα με όλα όσα θέλετε να αποκτήσετε. Στην αρχή γράψτε όλα όσα επιθυμείτε χωρίς να σκεφτείτε περαιτέρω. Σε μία δεύτερη ανάγνωση ξεκινήστε να σβήνετε όσα είναι περιττά και κρατήστε αυτά που χρειάζεστε. Μπορείτε να τα βάλετε σε σειρά προτεραιότητας για μεγαλύτερη ευκολία κι έτσι είστε έτοιμες να ξεκινήσετε τις αγορές σας!

shopping-bags-street-style.jpeg

Βάλτε ένα όριο στο budget σας

Ένας εύκολος τρόπος για να μην ξεφύγετε είναι να βάλετε ένα συγκεκριμένο όριο στο budget σας και να δεσμευτείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα το ξεπεράσετε. Μάλιστα αν δεν σας εμπιστεύεστε, πάρτε μαζί σας μόνο όσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε κι αφήστε στο σπίτι σας τα υπόλοιπα μετρτητά και τις κάρτες σας. Είναι η καλύτερη λύση για να μην υποκύψετε σε πειρασμούς. 

Μην κάνετε συμβιβασμούς

Δεν σημαίνει πως επειδή κάτι είναι φθηνό ή επειδή σας αρέσει αλλά δεν είναι στο κατάλληλο νούμερο πρέπει να το αποκτήσετε οπωσδήποτε. Μην κάνετε συμβιβασμούς στις αγορές σας. Προσθέστε στην γκαρνταρόμπας σας κομμάτια που σας ταιριάζουν, αναδεικνύουν τη σιλουέτα σας και ανταποκρίνονται στο στιλ σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσετε σε items που θα τα φορέσετε μόνο μία φορά κι αν. 

Προσφέρετε χαρά στον εαυτό σας 

Οι γυναίκες μπορούμε να καταλάβουμε τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και τι μας δίνει χαρά, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αν δοκιμάσετε ένα κομμάτι που θα σας δημιουργήσει αμέσως αυτά τα συναισθήματα, τότε μη διαστάσετε καθόλου και προσθέστε το στην to buy list σας. Από την άλλη πλευρά, ότι σας δημιουργήσει αμφιβολία, γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα πρέπει να το αφήσετε στην άκρη.

05175500-40a2bdf8-8796-4430-8bd8-e11fea6342ea.jpeg

Επενδύστε σε next season items

Δεν είναι λίγες φορές που κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων μπορεί να συναντήσετε κομμάτια που ταιριάζουν στην επόμενη σεζόν. Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας, καλό θα ήταν να μελετήσετε προσεκτικά τις τάσεις των επόμενων μηνών, έτσι ώστε να βρεθείτε μπροστά σε items-ευκαιρία να στρέψετε κατευεθείαν το ενδιαφέρον σας σ' αυτά. 

Όπως και να χει, η διαδικασία του shopping θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεση σας γι΄αυτό απολαύστε την!