fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Τα highlights των latest, πιο εντυπωσιακών επιδείξεων
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Τα highlights των latest, πιο εντυπωσιακών επιδείξεων

Δείτε τις πιο iconic στιγμές των Gucci, Versace, Dolce & Gabbana, Sportmax, Bottega Veneta και Missoni


Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Milan Fashion Week και προς τιμήν αυτού ξεχωρίζουμε τα highlights των πιο πρόσφατων επιδείξεων. Από αύριο μεταφερόμαστε στο Παρίσι και έχουμε πολύ υψηλά expectations για τις επερχόμενες παρουσιάσεις.

Gucci

gucci.jpg

Οι χοντροκομμένες καμπαρντίνες και τα σακάκια, πολλά από τα οποία ήταν διακοσμημένα με κρύσταλλα, φανέρωναν ένα φανταστικό όραμα, όπως και τα ανάλαφρα φορέματα που έλαμπαν ομοίως από παγιέτες. Η χαρακτηριστική απόχρωση "rosso ancora" του σχεδιαστή κατέλαβε δερμάτινα παλτό, φορέματα, τσάντες και over-the-knee μπότες , ενώ η trending olive green απόχρωση κυριάρχησε σε αρκετά σύνολα, εκ των οποίων κάποια ήταν και διάφανα. Το sky blue, το mustard yellow, τα φωτεινά ροζ και τα ήπια πορτοκαλί συνέβαλαν στο καλειδοσκοπικό αποτέλεσμα της σειράς, ενώ οι ουδέτεροι τόνοι τύλιξαν το πλήρες όραμα κάνοντας το tone down. Μόνο μια δόση τρέλας, ωστόσο, είδε τα Horsebit Loafers της μάρκας να υψώνονται σε πλατφόρμες.

Versace

versace.jpg

Τα κομψά λευκά κολάρα που στόλιζαν τα little black dresses και τα μακριά φορέματα προέρχονται από ένα σόου του Atelier Versace το 1993, το οποίο διοργανώθηκε στο The Ritz στο Παρίσι. Άλλα φορέματα ήταν sexy με τον τυπικό τρόπο του Versace, του οποίου το πλευρικό σκίσιμο εκτεινόταν σχεδόν μέχρι τη μέση. Αλλά το πιο εντυπωσιακό - ένα hourglass dress με διάφανο μπούστο και μανίκια και ένα ντεκολτέ γεμάτο κρύσταλλα. Εκτός αυτού, άξιο αναφοράς ήταν και ένα off-the-shoulder κόκκινο δερμάτινο cocktail dress (το οποίο παρουσίασε επίσης η Anne Hathaway στο κοινό) και άλλα chainsaw dresses. 

Dolce & Gabbana

dg.jpg

Για το φθινόπωρο, ο οίκος επέλεξε το σμόκιν ως κύριο θέμα τους. Είναι "το απόλυτο σύμβολο του pure style", εξήγησαν. Ένα σακάκι Spencer με σατέν λεπτομέρειες, πάνω από ένα δαντελένιο camisole και ένα σλιπ και μια φούστα δεμένη με έναν μεγάλο φιόγκο από κορδέλα, άνοιξε την επίδειξη. Εκεί που ένα σμόκιν ήταν boxy και oversized, ένα άλλο ήταν cinched στη μέση και hourglass-shaped. Το show ολοκληρώθηκε με boudoir-ish peignoirs, τα οποία μερικές φορές τονίζονταν με σατέν πέταλα. Είδαμε δαντελένια κοκτέιλ φορέματα στολισμένα με κρύσταλλα και τολμηρά παλτό με faux fur, λεοπάρ ή φτερά. Αλλά τα σμόκιν είχαν σίγουρα main character energy. 

Sportmax

sportmax.jpg

Το Sportmax Fall-Winter 2024 Runway Show αποτυπώνει στη συλλογή έναν αυστηρό αισθησιασμό. Η συλλογή ορίζει μια αντικουλτούρα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '80 και εξερευνά ένα φουτουριστικό όραμα εμπνευσμένο από τις αμερικανικές και βρετανικές ενδυματολογικές παραδόσεις. Επιμηκυμένες σιλουέτες με σμιλεμένους ώμους σκιαγραφούνται σε αυτό το φουτουριστικό όραμα. Η μέση είναι τονισμένη. Αντιφατικά εφέ υφής εναλλάσσονται με διαφάνειες και εκλεπτυσμένες γεωμετρίες, ενισχύοντας τα σχήματα μέσα από layering effect. Οι αποχρώσεις του μαύρου, του γκρι μελανζέ και του ναυτικού μπλε συναντιούνται με πινελιές κόκκινου, βασιλικού μπλε και λευκού αναδημιουργώντας τη χρωματική ισορροπία.

Bottega Veneta

bottega-veneta.jpg

Για το Φθινόπωρο 2024, η εστίαση είναι κατάλληλη για την εποχή, με έμφαση στα outerwear (με στρογγυλεμένους ώμους και ελαφρώς φουσκωμένα μανίκια) και στα layers (με τη μορφή διπλών πουκαμίσων και ζιβάγκο κάτω από τα button-downs). Αλλού, οι ώμοι είναι κοφτοί, οι γιακάδες ψηλοί και τα τελειώματα μακριά. 

Οι συλλογές του ανθίζουν πραγματικά στις λεπτομέρειες, με τη μαγεία τους να κρύβεται στη δημιουργία: τζιν με tromp l'oeil που είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένο από δέρμα, χοντρά πλεκτά που είναι επίσης δερμάτινα- μια φούστα σε γραμμή Α με δερμάτινα κρόσσια που βγαίνουν από κάτω και της δίνουν όγκο. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να ενθουσιάσουν το κοινό με ένα γκρι μάλλινο παλτό - αλλά αυτό του Blazy είναι μια έκφραση χειροτεχνίας και κομψότητας. Η μάρκα ενσαρκώνει την πολυτέλεια, εστιάζοντας στην πρακτική της κατασκευής.

Missoni

missoni-L2X95.jpg

"Ήθελα να διασκεδάσω", δήλωσε ο Filippo Grazioli τα παρασκήνια μετά το σόου του Missoni. Αναμφίβολα το έκανε. Η κολεξιόν είχε μια ζωηρή ατμόσφαιρα. Οι πλεκτές μπλούζες και οι τεράστιοι γιακάδες επαναλαμβάνονταν παντού, συχνά τοποθετημένες πάνω από ριγέ ψηλόμεσες στολές.

Οι ρίγες σε κάθε μέγεθος ήταν το κύριο μοτίβο της συλλογής, αναδημιουργημένες από ένα αρχειακό σχέδιο του 1958 και μεταμορφωμένες σε γραφικές, επιβλητικές κάθετες γραμμές σε σιλουέτες που αγκαλιάζουν το σώμα, ή σε σαρωτικά παλτό που φοριούνται πάνω από ασορτί κολάν. Προχωρώντας από το αυστηρό ασπρόμαυρο σε αποχρώσεις του τιρκουάζ και του hot pink, οι χρωματικές επιλογές μερικές φορές έφταναν στα όρια του φανταχτερού.

Feature image source: Bottega Veneta, Sportmax