fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα γεμάτο τέχνη στο Παρίσι «αντιστέκεται» στη μονοτονία των λευκών τοίχων
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα γεμάτο τέχνη στο Παρίσι «αντιστέκεται» στη μονοτονία των λευκών τοίχων

Μέσα στο υπέροχο σπίτι του Valentin Goux


Στο παριζιάνικο διαμέρισμα του Valentin Goux, το χρώμα, ο χαρακτήρας και η κουλτούρα είναι αποτυπωμένα σε κάθε γωνιά. «Δε θα επέλεγα λευκούς τοίχους», λέει ο Goux. Ο γόνος και πρόεδρος της Rinck, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της γαλλικής εταιρείας σχεδιασμού πριν από τέσσερα χρόνια και τον Ιανουάριο γιόρτασε τα εγκαίνια της Galerie Rinck. Το στιλ του χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο μείγμα νεανικότητας και σοφίας, ο οποίος, πριν αναλάβει τον σημερινό του ρόλο, είχε περάσει από το λιανεμπόριο ανδρικών ενδυμάτων και τη δημοσιογραφία. Η προσωπική του σχεδιαστική φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από μια βαθιά ριζωμένη σύνδεση με την ιστορία με το βλέμμα στο μέλλον.

Step inside...
edc30124house-call-goux-extras-006-65b7d91676223.jpg


Το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων που μοιράζεται με τη σύζυγό του, Sabrina Medaghri Alaoui, στο 11ο διαμέρισμα, αποτελεί μαρτυρία της 183χρονης ιστορίας της οικογενειακής του επιχείρησης, με προσεκτικά τοποθετημένα κομμάτια, από τον καναπέ του 1973 μέχρι το σύγχρονο τραπέζι cocktail και έναν καθρέφτη της δεκαετίας του 1990. Η μονάδα, σε ένα κτίριο Haussmann του 19ου αιώνα, χρειάστηκε εκτεταμένη ανακαίνιση πριν μετακομίσει ο Goux, και τώρα χρησιμεύει ως ο τέλειος καμβάς για να αφηγηθεί την ιστορία του κοινού παρελθόντος του ζευγαριού.

Συναισθηματικά αντικείμενα και σχεδιαστικές αναφορές -όπως το πλακάκι στην κουζίνα και η μοναδικά ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή στο γραφείο- συνθέτουν ένα συνδυασμό με... νόημα. Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» τα διάφορα decor styles μεταξύ τους, δημιουργώντας μια τελικά εικόνα που συνδυάζει τις αναφορές από το παρελθόν με τη λειτουργικότητα του τώρα και ό,τι πιο hot κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στη διακόσμηση. Bonus, βλέπουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες έχουν χαρίσει ένα vibe πολυτέλειας σε πολλές από τις γωνίες της κατοικίας. Το χρυσό απογειώνει το όλο αποτέλεσμα και χρίζει πόντους πολυτέλειας.

edc30124house-call-goux-007-65b7d404b4e67.jpg


Διακοσμητικές προσθήκες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, όπως μεγάλοι καθρέφτες και coffee tables, εντυπωσιακά έπιπλα, αλλά και πιο μινιμαλιστικές γραμμές έχουν πάρει τη θέση τους στο διαμέρισμα. Τα ιδιαίτερα πλακάκια και οι επιφάνειες από ξύλο γίνονται «ένα», ενώ τα μεγάλα παράθυρα κάνουν κάθε χώρο να «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως. Όταν ο ήλιος πέφτει, ο τεχνητός, θερμός φωτισμός δημιουργεί ακόμα πιο cozy ατμόσφαιρα κι εντυπωσιάζει τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του interior design. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις υπέροχες ταπετσαρίες που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε πολλά από τα δωμάτια του σπιτιού. 

Τα vintage στοιχεία έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!

Φωτογραφίες: John Daniel Powers, ELLE Decor