fbpixel

Search icon
Search
MFW: Η εκλεπτυσμένη και μυθιστορηματική συλλογή της Max Mara και ο πολύπλευρος χαρακτήρας της Prada
TRENDS & CATWALKS

MFW: Η εκλεπτυσμένη και μυθιστορηματική συλλογή της Max Mara και ο πολύπλευρος χαρακτήρας της Prada

Τα δύο shows αποτέλεσαν highlights κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου


H elevated μόδα και οι νέες τάσεις πρωταγωνιστούν κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο. Δύο shows που είχαν ως inspiration τη δυναμικότητα των γυναικών ήταν αυτά των Max Mara και Prada.

Max Mara Fall 2024

Ως ένας από τους μακροβιότερους creative directors της μόδας, ο Ian Griffiths καταφέρνει πάντα να βρίσκει νέα πράγματα να αφηγηθεί η Max Mara. Αυτή τη σεζόν έβαλε την υπογραφή της μάρκας, την καμηλό απόχρωση, στην άκρη και άφησε ένα πλήθος από σκούρα μπλε, γκρι και μαύρα χρώματα να μαγέψουν. Πρόκειται για ένα μελαγχολικό show που κάποιες σιλουέτες θυμίζουν τις δεκαετίες του 1910 και του '20. Τα ρούχα εξέπεμπαν πολυτέλεια, αξιοπρέπεια και αυτογνωσία.

00001-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

00004-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η Griffiths επέλεξε μια ομάδα βετεράνων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Guinevere van Seenus, Gemma Ward και Natasha Poly, για να αναδείξει την κομψότητα κάθε ηλικίας. «Υπάρχει κάτι δροσερό σε μια γυναίκα που γνωρίζει τον εαυτό της», ανέφερε.

Η Γαλλίδα συγγραφέας Colette, η οποία επίσης εξύμνησε τις χαρές του να ντύνεσαι για να ευχαριστείς τον εαυτό σου στην ώριμη ηλικία της, κυριάρχησε στο mood board στα παρασκήνια. Η Griffiths άντλησε έμπνευση από τη λιτότητα και την οικονομία της γραφής της, η οποία «με αυτή την έννοια αντιστοιχεί στο design της Max Mara». 

00017-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ήταν εκλεπτυσμένη, έξυπνη και σεξουαλικά απελευθερωμένη. Εμπνευσμένη από την πολυτάλαντη συγγραφέα, δημοσιογράφο, σεναριογράφο, αισθητικό και τολμηρή καλλιτέχνιδα του music hall, η γυναίκα Max Mara αποκτά μια πινελιά κομψότητας βγαλμένη από τη Belle Époque και μια δόση demi-mondaine λάμψης και αισθησιασμού.

Ποιος είναι ο αποδέκτης αυτής της εμφάνισης; Η Colette δίνει την απάντηση: «Όμορφη; Για ποιον; Για μένα, φυσικά» και η Max Mara συμφωνεί.

Τα πλεκτά αναδεικνύονται ως το top trend του Μιλάνου και ο Griffiths έχει καταλάβει την τάση, ανοίγοντας την επίδειξή του με ένα μακρύ navy παλτό, το οποίο ακολούθησαν μια σειρά από πουλόβερ και outerwear pieces με τη «ζεστή» γοητεία και έννοια του oversized. 

00036-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα συμπαγή cashmere meltons και τα απαλά, διπλής όψης καμηλό είναι must της street πολυτέλειας. Τα πλεκτά αναδεικνύουν μια πιο ανάλαφρη προσέγγιση του outerwear που ισορροπεί ανάμεσα σε παλτό και ζακέτα. Μακριά ή κοντή, η σιλουέτα τονίζεται είτε από μια φαρδιά πλεκτή ζώνη στη μέση είτε με λεπτή δερμάτινη ζώνη.

00040-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00049-max-mara-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Peignoirs και πιτζάμες που συχνά συναντάμε σε σκοτεινά μπουντουάρ εμπνέουν camisoles, teddies και slipdresses. Μεταφρασμένα σε flannel, drap και tweed με ευδιάκριτη ραφή αποτελούν έναν σαγηνευτικό αντίποδα στην αστική «πανοπλία» της Max Mara. Τα ελαφρώς κυματιστά βολάν οδηγούν στη νέα θηλυκότητα με sassy φούστες και tunic φορέματα. Οι pyjamas και οι robes-de-chambres από flannel ή μπλε βελούδο είναι κατάλληλες για εμφανίσεις πρωινές και βραδινές.

Prada Fall 2024

Η συλλογή Prada Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 των Miuccia Prada και Raf Simons ενσωματώνει τη μόδα με θραύσματα ιστοριών, σε μια εξερεύνηση των εννοιών της ομορφιάς, ενός σύγχρονου κόσμου που διαμορφώνεται από τις αναμνήσεις. Υπάρχει ένας ρομαντισμός με γεύση παρελθόντος.

is1-0012.webp

Το show είχε μια δυναμική εκκίνηση που έδωσε ένα πολύ φανερό hint για το τι πρόκειται να ακολουθήσει: statement headpieces, biker chic knee boots και midi φορέματα. Το μαύρο pattern με τους φιόγκους έδωσε ένα gothic vibe.

is1-0084.webp

Στη συνέχεια, ένα πιο απλοποιημένο και ready-to-wear σύνολο, αποτέλεσε ωδή στο fashionable workwear, με μια σιλουέτα που θυμίζει τη δεκαετία των 60's. Μεγάλη προσοχή δόθηκε για ακόμα μια φορά στο χρώμα της σεζόν «φθινόπωρο του 2024» που είναι το olive πράσινο. 

is1-0092.webp

Εντύπωση έκανε και το συγκεκριμένο nude-y pink φόρεμα, με λουλούδια που θυμίζουν αμυγδαλιές, με τη μοναδική αντίθεση των black boots - και φυσικά ένα statement feather hat. 

is1-0112.webp

Αν υπήρχε ένα look/εκπρόσωπος του coquette στιλ με φιόγκους που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή - θα ήταν σίγουρα το συγκεκριμένο. 

is1-0346.webp

Παραπάνω φιόγκους είδαμε τοποθετημένους διακριτικά ως ζώνες σε total black looks - σε συνδυασμό με μυτερά kitten heels.  

is1-0358.webp

Περαιτέρω αντίθεση σε άλλη μια total black ενδυμασία έγινε μέσω του κόκκινου ριγέ πουκαμίσου κάτω από vest.

is1-0433.webp

Εντύπωση μας έκανε και η έμφαση που δόθηκε στα fun underlays κάτω από τα σοβαρά και αυστηρά μαύρα φορέματα - και συνδυάστηκαν άρτια με τα καπέλα. 

is1-0559.webp

Μερικά pop-of-colours, που εννοείται περιείχαν και το olive green τράβηξαν την προσοχή σε μοναδικούς και unexpected συνδυασμούς. 

is1-0686.webp

Μια ωδή στο διαχρονικό και απόλυτα cool outerwear piece έγινε προς το τέλος του show - ένα skin-tight leather jacket, με frilly midi skirt και ρομαντικές λεπτομέρειες φιόγκων και rose-y heels. Εκτός του δερμάτινου μπουφάν, είδαμε και parkas σε θηλυκές γραμμές με cinched μέση.