fbpixel

Search icon
Search
Μια οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο διαθέτει όλη τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας Αγγλίας από άλλη εποχή
INTERIORS

Μια οικογενειακή κατοικία στο Λονδίνο διαθέτει όλη τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας Αγγλίας από άλλη εποχή

Με προσήλωση στη διακριτική πολυτέλεια


Η Samantha Palmer διακρίνεται για τη μοναδική αισθητική της, η οποία αποτυπώνεται και μέσα από την υπέροχη κατοικία της στο Λονδίνο. Ένα σπίτι που «κλείνει» μέσα του όλην την τέχνη και την υψηλή αισθητική. Μετακομίζοντας από τη Νέα Υόρκη στη βρετανική πρωτεύουσα, διακόσμησε τους χώρους της με eclectic τρόπο, που έχει τον τρόπο να μας εμπνέει.

Peek inside!
298a1364.jpg


Πρόκειται για μια κατοικία που ισορροπεί με απίθανο τρόπο ανάμεσα στο σήμερα και το χθες. Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που φέρει τη δική της επιμέλεια σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, αποτελώντας την τέλεια πηγή έμπνευσης. Κομμάτια του παρελθόντος αλλά και πιο μοντέρνα δημιουργούν ένα σκηνικό στο οποίο αξίζει να εμβαθύνουμε.

Τρέφοντας μια ιδιαίτερη αγάπη για τα χρώματα, η ιδιοκτήτρια επέλεξε να τα εντάξει στην κατοικία της, μέσα από διάφορους τόνους που εξασφαλίζουν διάσταση και στιλ. Σε ένα γενικευμένο πλαίσιο, οι pastel αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πολλά είναι τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί bold λύσεις, οι οποίες χαρίζουν χαρακτήρα και δένουν υπέροχα με το όλο design. Το όλο σκηνικό της κατοικίας, δείχνει να παίρνει cozy χαρακτήρα εξαιτίας των υφασμάτων που έχουν επιλεχθεί από την ίδια, τόσο στους καναπέδες όσο και στα κρεβάτια. Βλέπουμε πως το βελούδο πρωταγωνιστεί σε αρκετά σημεία, χαρίζοντας περισσότερους πόντους πολυτέλειας, vintage αισθητικής και ακαταμάχητης κομψότητας.

298a1094.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

Τα κύρια στοιχεία που κέντρισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ενδιαφέρον της Palmer, ήταν ο βικτοριανός χαρακτήρας στους τοίχους τα πλαίσια στα παράθυρα, καθώς και το σχεδόν άθικτο ξύλινο δάπεδο που, ενώ ήταν τοποθετημένο από την αρχή του χτισίματος αυτού του σπιτιού, έμοιαζε σχεδόν σαν καινούριο. Στο μεταξύ, ακόμα πιο rustic χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί χάρη στις επιφάνειες από πέτρα στο πάτωμα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

c68a6050.jpg


Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα ζεστασιάς που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept, δικαιώνοντας πραγματικά τις φιλοδοξίες που είχε εξ αρχής η ιδιοκτήτρια και κάνοντάς τη να φανταστεί την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε αυτό, αλλά και στην αγαπημένη της Αγγλία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε πως το εξωτερικό του σπιτιού -άρρηκτα συνδεδεμένο με την αισθητική που επικρατεί σε ολόκληρη την Αγγλία- έχει διαμορφωθεί από τη Hulse με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το ιδανικό περιβάλλον για τους χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο κομμάτι του κήπου έχει κλείσει με τζάμι κι έτσι μεταμορφώνεται στο perfect place to be αυτήν την περίοδο. Η ίδια επιλέγει να περνάει τον χρόνο της εκεί για να ξεκουράζετε αλλά και για να προετοιμάζει τα επόμενα επαγγελματικά projects της.

298a1340.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Owen Gale, House & Garden