fbpixel

Search icon
Search
Μια eco-friendly κατοικία στο Newburgh της Νέας Υόρκης είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του μοντερνισμού
INTERIORS

Μια eco-friendly κατοικία στο Newburgh της Νέας Υόρκης είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του μοντερνισμού

Σχεδιασμένο το 1949 από τον Philip Johnson


Οι λάτρεις του μοντερνισμού μπορούν να κλείσουν μια διαμονή για ένα Σαββατοκύριακο στο ανακαινισμένο Wolfhouse, που απέκτησε νέα ζωή και πλέον έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο καταφύγιο για αξέχαστες διακοπές στη Νέα Υόρκη. Ο Philip Johnson σχεδίασε το σπίτι στο Newburgh το 1949 για τους Ruth και Benjamin V Wolf, έναν πλούσιο ιδιοκτήτη πολυκαταστήματος, ο οποίος ζήτησε μια μοντέρνα εξοχική κατοικία που θα αποτύπωνε τη θέα στον ποταμό Hudson.

Το Wolfhouse, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά που ξεκίνησε η κατασκευή του εμβληματικού Glass House του Johnson στο New Canaan - και τα δύο μοιράζονται πολλές από τις ίδιες αρχιτεκτονικές εκφράσεις, όπως η ελεύθερη ροή της ανοιχτής κυκλοφορίας και οι γυάλινοι τοίχοι από το δάπεδο μέχρι την οροφή που ενσωματώνουν το εξωτερικό τοπίο με το εσωτερικό design.

04-683x1024.jpeg


Oι σημερινοί του ιδιοκτήτες, Jeremy Parker και Jiminie Ha, επέλεξαν να μετατρέψουν το σπίτι σε έναν φιλόξενο χώρο με πρόσβαση για όλους – πρώτα ως κέντρο τέχνης υπό τη φιλοσοφία BIPOC (Black, Indigenous and People of Color) αλλά και ως κατάλυμα διακοπών, που υποδέχεται ταξιδιώτες από όλες τις γωνιές της γης, στην κοιλάδα Hudson.

Το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι το 2020 και ξεκίνησε την ανακαίνιση του Wolfhouse εσωτερικά και εξωτερικά, δουλεύοντας απευθείας από κατόψεις και φωτογραφίες που βρέθηκαν στο αρχείο του Πανεπιστημίου Κολούμπια για να το επαναφέρουν στη σχεδόν αρχική του κατάσταση. Το Wolfhouse μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα σε τέσσερα υπνοδωμάτια και ενοικιάζεται από περίπου 1110 δολάρια ανά διανυκτέρευση μέσω της Airbnb, με ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων. Οι ευάεροι χώροι του είναι επιμελημένοι ως «ζωντανή έκθεση» για έπιπλα και έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας του από την USM Modular Furniture, που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου με επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλωμένα μέρη.

05-682x1024.jpeg


Ως δημιουργικοί διευθυντές, οι Ha και Parker δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και την εφευρετική αυτάρκεια στην πρακτική τους. Αυτό το επέκτειναν σε κάθε λεπτομέρεια της αποκατάστασης και του εσωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού, προμηθεύοντας vintage έπιπλα και διασωθέντα αρχιτεκτονικά κομμάτια για να ολοκληρώσουν την αναδιαμόρφωση, η οποία περιελάμβανε νεροχύτες, μπανιέρες και στοιχεία διακόσμησης.

«Αναγνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες της απαξίωσης. Είναι ευθύνη μας ως σχεδιαστές να κατευθυνόμαστε με την έξυπνη βιωσιμότητα στην πρώτη γραμμή της πρακτικής μας, να μη δημιουργούμε περισσότερα απόβλητα, αλλά να δουλεύουμε με αυτά που ήδη έχουμε», σημειώνει η Jiminie Ha. Με την επιθυμία να αποφεύγονται τα «νέα» υλικά και να αναζητούνται προϊόντα με διάρκεια, τα USM Modular Furniture αποδείχθηκαν ο τέλειος συνεργάτης για την κουζίνα του Wolfhouse. Τα προϊόντα USM είναι γνωστά για τη μακροζωία τους και είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, ένα ιδιαίτερα ανακυκλώσιμο υλικό.

07.jpeg


Καθώς το Wolfhouse εισέρχεται σε αυτή τη νέα φάση ιδιοκτησίας και πλαισίου, το design duo σκοπεύει να συμπεριλάβει την ιστορία όλων όσοι συμμετείχαν στην ανακατασκευή του σπιτιού. Οι Ha και Parker, ενεργά μέλη των κοινοτήτων BIPOC και LGBTQ+, έχουν εργαστεί για να επανασχεδιάσουν το Wolfhouse ως έναν προορισμό για όλους -χωρίς διακρίσεις-, ιδανικό για τους λάτρεις της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: Designboom, The Spaces