fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών απογειώνει τα φυσικά στοιχεία
INTERIORS

Μια κατοικία στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών απογειώνει τα φυσικά στοιχεία

Το υπέροχο σπίτι της Tanya Smith-Shiflett


Φανταστείτε να έχετε δύο ώρες για να αποφασίσετε αν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι και μόνο 15 λεπτά για να το εξερευνήσετε. Κάτι τέτοιο συνέβη όταν η σχεδιάστρια Tanya Smith-Shiflett είδε αυτήν την κατοικία του 1999 στο Marriottsville του Maryland. Το σπίτι βρισκόταν σε δημοπρασία, και όπως σε κάθε περίπτωση, κερδίζει αυτός που κάνει την πιο πειστική προσφορά. Ως ιδιοκτήτρια της Unique Kitchens and Baths και με σύζυγο οικοδόμο κι επιπλοποιό, ήταν σε θέση να δει ξεκάθαρα ότι το σπίτι είχε καλά θεμέλια και αισθάνθηκε σίγουρη για τη γρήγορη απόφασή της. 

Η προσφορά έγινε δεκτή και ξεκίνησαν το ταξίδι της ανακαίνισης, γνωρίζοντας ότι θα διατηρούσαν όλους τους τοίχους στη θέση τους, αλλά θα άλλαζαν τα πάντα μέσα στα δωμάτια. Ως kitchen designer και μανιώδης μαγείρισσα, η πρωταρχική της εστίαση ήταν να δημιουργήσει μια ανοιχτή διάταξη για την κουζίνα. Επειδή το ακίνητο βρίσκεται πίσω από το δάσος, η Smith-Shiflett αποφάσισε να διευρύνει ένα μικρό παράθυρο πάνω από το νεροχύτη (αρκετά μικρό ώστε να έχει ένα περβάζι για τα βότανα και λίγο φως), μετατρέποντάς το σε ένα μεγάλο παράθυρο για να μεγιστοποιήσει πραγματικά τη θεαματική θέα. 

ukb-mayapple2023-01198-65bd2752b8c58.jpg


Αυτή η απόφαση να αγκαλιάσει τη φύση αποτέλεσε την αφορμή για ολόκληρη τη χρωματική παλέτα του σπιτιού της, η οποία είναι κορεσμένη σε ένα πλήθος πράσινων χρωμάτων. Χρησιμοποίησε έξι διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου. «Επέλεξα τα πιο ανοιχτά πράσινα στον επάνω όροφο επειδή ένιωσα ότι αυτό θα φέρει την άνοιξη. Και στη συνέχεια προτίμησα τα πιο σκούρα πράσινα στην περιοχή του καθιστικού, επειδή τον χειμώνα θα ταίριαζε καλύτερα με το όλο vibe. Ήξερα ότι ήθελα διαφορετικά πράσινα και με αυτόν τον τρόπο να συνδέονται όλες οι εποχές του χρόνου».

Προτίμησε μια κουζίνα αγγλικής έμπνευσης με γερά υλικά, προσεγμένα ντουλάπια και μια νησίδα με χώρους για την προετοιμασία του φαγητού στη μία επιφάνεια και το άνοιγμα ζύμης ζαχαροπλαστικής και ψωμιού στην άλλη με ενσωματωμένη μαρμάρινη επιφάνεια. Η επίπλωση σε ολόκληρο το σπίτι απογειώνει τα φυσικά στοιχεία. Επέλεξε έναν καναπέ με λινό κάλυμμα, δοκάρια λευκής δρυός κι ένα τραπέζι δρυός, καρέκλες γραφείου από βαμβακερό καμβά κι ένα φωτιστικό με χάντρες από καρύδα. Όπου δεν είναι ξεκάθαρη η υλικότητα, είναι ξεκάθαρη στα έργα τέχνης και στις επενδύσεις των τοίχων. 

ukb-mayapple2023-01271-65bd275337f6a.jpg


Πολλοί από τους πίνακες ζωγραφικής που διαθέτει συλλέχθηκαν ή παραγγέλθηκαν για να συνεργαστούν με το σχεδιασμό του σπιτιού, με τοπία ή μελαγχολικά αφηρημένα έργα. Ζήτησε από την καλλιτέχνιδα Maria Trimbell να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τοιχογραφία για το γραφείο της, η οποία αντανακλούσε λίγο από το τοπίο του αμπελώνα της Τοσκάνης, με την προσθήκη μερικών ελαιόδεντρων.

Η τελευταία αναφορά της Smith-Shiflett στην ύπαιθρο ήταν ένα ειδικό δωμάτιο που δημιούργησε για τον σύζυγό της. Ανάμεσα σε δύο δωμάτια επισκεπτών στον επάνω όροφο υπάρχει ένας μικρός διάδρομος που το μετέτρεψε σε whiskey room. Τελικά, ήθελε αυτό το σπίτι να είναι γήινο και άνετο. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πολύ, επειδή δουλεύουμε πολύ, πολύ σκληρά και δεν κάνουμε διακοπές. Ο σύζυγός μου είπε ότι πρέπει να βρούμε ένα ακίνητο στο οποίο μπορούμε να μετακομίσουμε και το οποίο να μοιάζει με απόδραση. Έτσι, τώρα όταν πηγαίνω σπίτι κάθε μέρα -με το δάσος, ένα ρυάκι πίσω από το σπίτι μας, μια βεράντα στο πίσω μέρος- νιώθω πως βρίσκομαι στο καθημερινό μας καταφύγιο», λέει η ίδια.

ukb-mayapple3-2023-00282-65bd274969993.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Stacy Goldberg, House Beautiful