fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά στο πολυτελές poolhouse ενός fashion designer στο Long Island, όπου τα καλοκαιρινά πάρτι αποκτούν άλλο νόημα
INTERIORS

Μια ματιά στο πολυτελές poolhouse ενός fashion designer στο Long Island, όπου τα καλοκαιρινά πάρτι αποκτούν άλλο νόημα

Το προσωπικό καταφύγιο του Dennis Basso


Ο fashion designer Dennis Basso είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει πολυτελή πανωφόρια και ξεχωριστές τσάντες από εξωτικά δέρματα. Αλλά όταν ο trendsetter δε βρίσκεται στο ατελιέ του για να δημιουργήσει για την πασαρέλα, αυτός και ο σύζυγος και συνεργάτης του, Michael Cominotto, περνούν χρόνου με τους καλούς τους φίλους, διασκεδάζοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Άλλωστε, όταν έχεις 4.000 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου προσαρμοσμένου για ατελείωτα πάρτι -συγκεκριμένα ένα poolhouse χτισμένο γύρω από ένα πανύψηλο τζάκι από τούβλα- γιατί να μην το απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο;

unnamed-2.jpg


«Μας αρέσει να βρισκόμαστε έξω», είχε πει κάποτε στο ELLE Decor ο Basso, του οποίου η απόδραση από το Manhattan βρίσκεται στο ιστορικό χωριό Water Mill του Long Island. «Ζητάμε από ανθρώπους με διαφορετικές ηλικίες και προσωπικότητες να μας κάνουν παρέα και τους ενθαρρύνουμε να φέρουν τους φιλοξενούμενούς τους. Μας αρέσει ιδιαίτερα το μεσημεριανό γεύμα, το οποίο σερβίρεται αρκετά αργά ώστε όλοι να τελειώσουν το τένις και το γκολφ πριν φτάσουν». Τέτοιες στοχαστικές χειρονομίες εξασφαλίζουν ότι η γεμάτη αστέρια βάση των θαυμαστών του δραστήριου ζευγαριού -ανάμεσά τους η συνάδελφος σχεδιάστρια μόδας Tory Burch, η επιχειρηματίας αρωματικών κεριών Marjorie Gubelmann και η συγγραφέας Danielle Ganek- περιμένουν με ανυπομονησία τις προσκλήσεις του.

unnamed-3.jpg


Το απλό αλλά εκλεπτυσμένο σκηνικό αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης. Με διαστάσεις 50 μέτρα μήκος και 20 μέτρα πλάτος, το μονώροφο σπίτι με τη μεγάλη πισίνα είναι το σημείο όπου λαμβάνουν χώρα ατελείωτα πάρτι, ανάμεσα σε αφρισμένους φοίνικες Kentia, πλούσιες φτέρες και άλλα εντυπωσιακά φυτά. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Kenneth Alpert το σχεδίασε ως ένα σαλόνι plein-air, οπότε η δομή του προσφέρει άφθονες ανέσεις - υπέροχους καναπέδες με ταπετσαρία από ναυτικό καμβά, λευκές ξύλινες πολυθρόνες με μαξιλάρια με μπλε και λευκές ρίγες κι ένα τραπέζι κοκτέιλ, το οποίο είναι πάντα γεμάτο με κεριά, ποτά και σνακ.

unnamed-1.jpg


Στο ένα άκρο του ευάερου χώρου υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ που φωτίζεται από υπερμεγέθεις λάμπες. Στην απέναντι άκρη, ψηλές ψάθινες καρέκλες συγκεντρώνονται γύρω από τρία τραπέζια με βάθρο για φαγητό. Τα τραπέζια είναι διακοσμημένα με ανθοσυνθέσεις, διανθισμένες με κλασικά γαλανόλευκα κεραμικά - από βάζα delft μέχρι κινέζικα ειδώλια Export. Κάθε κομμάτι έχει μια ιστορία. «Η ανάμνηση του πού βρήκαμε το καθένα -στο Άσπεν, στην Ευρώπη ή στην Άπω Ανατολή- τα κάνει όλα ξεχωριστά», λέει ο Basso.

unnamed-oyFXk.jpg


Το ζευγάρι έδινε από πάντα βάση στα πιάτα που σερβίρονται στους καλεσμένους τους - όλα φτιαγμένα με τεράστια προσήλωση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μερικά από αυτά είναι η Panne rustica, που συνοδεύεται με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Από τη σχάρα βγαίνουν τα αρνίσια παϊδάκια και οι μπριζόλες rib-eye, πάντα μέτρια ψημένες, κομμένες σε φέτες και σερβιρισμένες μαζί με μια σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα, στυμμένη με μια ελαφριά βινεγκρέτ από λάδι λεμονιού. Άλλες πιατέλες είναι γεμάτες με λιγκουίνι alle vongole ή στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι και δυόσμο. Συχνά υπάρχει επίσης πλούσιο προσούτο με ώριμες φέτες πεπόνι ή γκασπάτσο σε παγωμένες ατομικές σουπιέρες. 

unnamed-4.jpg


Ίδια σημασία δίνουν και στα εκλεκτά κρασιά που συνοδεύουν τα πιάτα. Δεδομένου ότι οι άνδρες είναι ιταλικής καταγωγής, οι γαστρονομικές σπεσιαλιτέ του σπιτιού τείνουν να αντανακλούν αυτή την κληρονομιά. «Μας αρέσει να φανταζόμαστε τους εαυτούς μας στο Κάπρι ή στη Σαρδηνία όταν είμαστε εδώ», προσθέτει ο Basso.

Με πληροφορίες από ELLE Decor | Φωτογραφίες: Eric Piasecki