fbpixel

Search icon
Search
Ένα σπίτι στο Long Island που συνδυάζει υπέροχα τους γήινους με τους funky τόνους
INTERIORS

Ένα σπίτι στο Long Island που συνδυάζει υπέροχα τους γήινους με τους funky τόνους

Σχεδιασμένο από την Emily Del Bello


Τα τελευταία χρόνια, όλοι μας εκτιμούμε την ιδιωτικότητα που αποκτά κανείς από μερικούς τοίχους και σκεφτόμαστε περισσότερο πριν τους γκρεμίσουμε. Αλλά τι θα γινόταν αν δε χρειαζόταν να διαλέξετε ανάμεσα σε μια ελεύθερη διαρρύθμιση και ένα άνετο σπίτι; Σε αυτή την οικογενειακή κατοικία έξι υπνοδωματίων έξω από τη Νέα Υόρκη, η Emily Del Bello αποδεικνύει ότι η ιδέα του ανοιχτού χώρου μπορεί να εξακολουθεί να είναι λογική, έξυπνη κι εντελώς ζεστή.

Peek inside!
march-lane-3-65fda32c2638b.jpg


Oι ιδιοκτήτες του σπιτιού απομακρύνθηκαν από τη μεγάλη πόλη για να χτίσουν το σπίτι των ονείρων τους, ένα μοντέρνο θαύμα με κομψούς χώρους για διασκέδαση και κομψές αλλά φιλικές προς τα παιδιά γωνίες. Οι ιδιοκτήτες είχαν μερικές συγκεκριμένες απαιτήσεις για το προσαρμοσμένο καταφύγιό τους: Ένας φιλόξενος χώρος bar ήταν ζωτικής σημασίας - το ζευγάρι συλλέγει κρασί στα διεθνή ταξίδια του και του αρέσει να γιορτάζει με φίλους-, όπως και τα γραφεία για εργασία από το σπίτι. «Κάθε μέλος της οικογένειας έπρεπε να έχει έναν ιδιωτικό χώρο που να αντικατοπτρίζει το προσωπικό στυλ και τις ανάγκες του», λέει η Del Bello. «Θέλαμε να είναι βιώσιμο, αλλά να αποπνέει στιλ και φινέτσα».

Η κάτοψη που προέκυψε είναι ανοιχτή, αλλά γεμάτη από κρυφές εκπλήξεις. Η μαρμάρινη κουζίνα με τα ντουλάπια από λευκή βελανιδιά από τον Marc Piacenti της Highland Organization Corp. έχει ένα υπερμεγέθες kitchen island με σκαμπό τραπεζαρίας και γλυπτά μενταγιόν. Η κουζίνα καταλήγει στην τραπεζαρία, εκεί όπου η οικογένεια απολαμβάνει το πρωινό της, που πλαισιώνεται από ένα παράθυρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή και οδηγεί σε ένα οικογενειακό δωμάτιο. Εκεί δεσπόζει ένας καναπές που καλεί τους ιδιοκτήτες να καθίσουν αναπαυτικά και να παρακολουθήσουν τηλεόραση.

march-lane-13-65fda330629e3.jpg


Στην είσοδο του σπιτιού, το bar, που μοιάζει με speakeasy και το οποίο ονειρεύεται κάθε εργαζόμενος, είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της οικογένειας. Συμπληρωμένο με ένα «κρυφό» τραπεζάκι σε σχήμα U, είναι ο τέλειος χώρος για happy hour στο σπίτι. Highlight αποτελεί το γεγονός ότι κρύβει ένα μυστικό πέρασμα προς το γραφείο του συζύγου. 

Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως κυριαρχεί μια βάση από γήινα χρώματα. Μεταξύ αυτών, οι έντονες χρωματικές επιλογές έδωσαν μια διάσταση μοντερνισμού στους χώρους, ενώ την ίδια στιγμή η τέχνη στους τοίχους και τις επιφάνειες χάρισε artistic χαρακτήρα. Δεν υπάρχει επίσημο σαλόνι. Αντ' αυτού, το σπίτι «προσφέρει παιχνιδιάρικους χώρους όπως το bar και το οικογενειακό δωμάτιο, λέει ο σχεδιαστής. Είναι πιο ανοιχτό σπίτι από πολλά άλλα που δουλεύουμε, αλλά εξακολουθεί να μοιάζει με ένα ζεστό οικογενειακό σπίτι. Το πιο σημαντικό, είναι άνετο».

march-lane-6-65fda32c27838.jpg


Βλέποντας το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η πολυτέλεια και το coziness πρωταγωνιστούν. Ένας καμβάς από γήινες αποχρώσεις που παίρνει διάσταση με intensly τόνους, gold details που χαρίζουν elegant χαρακτήρα, αλλά και fluffy υφάσματα στα χαλιά, στους καναπέδες και τα κρεβάτια είναι όλα όσα διακρίνουν την κατοικία και την καθιστούν σε ένα ultimate space για κάθε εποχή του χρόνου, που ο καθένας θα ζήλευε.

Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Gieves Anderson, House Beautiful