fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο ιδιαίτερα φυτά που θα χαρίσουν exotic vibe στο μπαλκόνι σας
INTERIORS

Τα πιο ιδιαίτερα φυτά που θα χαρίσουν exotic vibe στο μπαλκόνι σας

Οι ιδανικές επιλογές που θα λατρέψει κάθε plant lover


Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα φυτά και τα όμορφα άνθη τους, καθώς αποτελούν την ιδανική προσθήκη στους χώρους μας, χαρίζοντάς τους χρώμα και ζωντάνια. Αυτήν την περίοδο, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη διαμόρφωση του μπαλκονιού μας, θέλοντας να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας καταφύγιο όπου θα χαλαρώνουμε είτε μόνο είτε με την παρέα μας.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα outdoor plants που θα φέρουν εξωτικό αέρα στο μπαλκόνι σας...

Καλαγχόη

shutterstock-663894538.jpg

Ξεκινάμε με την πιο πολύχρωμη επιλογή αυτής της λίστας. Η καλαγχόη ξεχωρίζει για τις έντονες αποχρώσεις των λουλουδιών της, όπως το κόκκινο, το φούξια και το κίτρινο. Για να επιβιώσει χρειάζεται λίπανση 2 φορές το μήνα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μόνο μία την εβδομάδα. Θέλει προσοχή, όμως, καθώς πρέπει να την τοποθετήστε τη σε σκιερά σημεία του σπιτιού σας, διότι δεν αντέχει στις ηλιακές ακτίνες.


Αγήρατο

2-7UX5L.jpg

Ένα πολύ ιδιαίτερο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται την άνοιξη και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το αγήρατο από το Μεξικό. Χαμηλής ανάπτυξης φυτό με καρδιόσχημα φύλλα, εμφανίζει πανέμορφα μικρά άνθη που μοιάζουν με τούφες, σε αποχρώσεις του μπλε, του ιώδους και του λευκού. Η ανθοφορία του είναι άλλωστε τόσο πλούσια, που σχεδόν κρύβει το φύλλωμα του ίδιου του φυτού. Τοποθετήστε σε σημείο με πολύ φως, ποτίστε το 1-2 φορές την εβδομάδα και θαυμάστε την ομορφιά του.


Μαμιλάρια

shutterstock-2109511736.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα γένη των κάκτων είναι ο κάκτος Μαμιλάρια. Προσαρμόζεται πανεύκολα στις φυσικές συνθήκες και «μαθαίνει» επιδέξια να ζει και να αισθάνεται καλά σε εξαιρετικά άγονες περιοχές. Τις περισσότερες φορές, αυτό το είδος έχει στρογγυλό ή κυλινδρικό σχήμα. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι βγάζει και μερικά πολύχρωμα άνθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά.


Μπαμπού

52f64db243d4621db14987955d96f029.jpg

Δημοφιλής στην εσωτερική αλλά κι εξωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας -μέσα κι έξω- να μοιάζει με έναν τροπικό παράδεισο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, μπορεί να δημιουργήσει έναν όμορφο «φράχτη», ιδανικό για πλήρη ιδιωτικότητα.


Μπανανιά

i705vhbb9taaq5waowfy.webp

Μια επιλογή που είναι προτιμότερη για εσάς που έχετε μεγαλύτερο μπαλκόνι, καθώς είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται ιδιαίτερα. Μια μπανανιά, που χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1-2 φορές την εβδομάδα), θα δώσει στο μπαλκόνι σας μια υπέροχη όψη και θα λειτουργήσει και ως center piece στην εξωτερική σας διακόσμηση.


Φτέρη

shutterstock-1936844110.jpg

Η φτέρη είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά κι ευέλικτα φυτά. Έχει τον τρόπο να ομορφαίνει τον χώρο όπου κι αν τοποθετηθεί. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή ως προς το πότισμα, ενώ θα τη δείτε να αναπτύσσεται προς τα κάτω, γι' αυτό και προτιμήστε να την κρεμάσετε από κάποιο ψηλό σημείο.

Αγαύη

https2f2fs2f12f81542fproducts2fcactus-vision-agaves1.jpg

Κι όμως, η αγαύη μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε μια μεγάλη γλάστρα, οπότε δε χρειάζεται να φυτευτεί σε κήπο. Αυτό το παχύφυτο έχει αγκαθωτά γκριζοπράσινα φύλλα και λευκά νήματα, ενώ μπορεί να φτάσει έως και 90 εκατοστά, ενώ ξεχωρίζει -μεταξύ άλλων- για την τεράστια αντοχή τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες - τόσο στον καύσωνα όσο και στο πολύ κρύο.