fbpixel

Search icon
Search
Μια λαμπερή βραδιά από το «ΜΑΝΑ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
PEOPLE & PARTIES

Μια λαμπερή βραδιά από το «ΜΑΝΑ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γιορτάζοντας δύο χρόνια αδιάλειπτης κι επιτυχημένης προσφοράς 200 καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού


Σε μια μαγευτική βραδιά υπό το φως των αστεριών με θέα την Ακρόπολη 200 καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΜΑΝΑ και της Προέδρου του, κυρίας Randa Ghandour, στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Γιορτάζοντας δύο χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης προσφοράς, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, παρείχε από τον Ιανουάριο του 2018, δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε 200 και πλέον γυναίκες , προσφέροντας στο Σπίτι του ΜΑΝΑ 5.316 ώρες δωρεάν υπηρεσιών, με έναν μέσο όρο 1-2 επισκέψεων την εβδομάδα, από 30 εθελοντές εξειδικευμένους επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων. 

Στόχος του οργανισμού είναι η παροχή δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού ή κάποιας μορφής γυναικολογικό καρκίνο, βοηθώντας στην αποκατάστασή τους και την επανασύνδεσή τους με τον κανονικό ρυθμό ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου. Highlight της βραδιάς αποτέλεσε η κοινή εμφάνιση του διάσημου Λιβανέζου συνθέτη Guy Manoukian - ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, αποκλειστικά για την εκδήλωση- επί σκηνής με τον αγαπημένο Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Περρή, τους οποίους συνόδευσε σε γνώριμους ήχους από την Ανατολή, ο ξεχωριστός Θανάσης Βασιλόπουλος.

Μέγας χορηγός της βραδιάς ήταν η ΒΙΑΝΕΞ, η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρία. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν τα μέγιστα οι : Δρ. Γιάννης Κούστας που κάλυψε τα έξοδα για το πιάνο, η κυρία Ελευθερία Ντεκώ για το φωτισμό, ο κος και η κα Oussama Kaddoura από τη Group Como France για την παραχώρηση του αυτοκινήτου SMART CAR για την κλήρωση, ο κύριος Στρατής Καραδημητράκης για τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό, η κυρία Χριστιάνα Καίσαρη και τα KESSARIS jewelry για το giveaway gift, η κυρία Αταλάντη Μαρτίνου για τον σχεδιασμό των πιάτων πορσελάνης, ο κύριος Λευτέρης Σούμπασης της εταιρείας Digiprint για τις ψηφιακές κατασκευές, η κυρία Σοφία Στάικου- Σάλλας και το Κτήμα Σεμέλη για τα κρασιά και η κυρία Βέτα Στεφανίδου-Τσουκαλά για την πολύτιμη συμβολή της στην καλλιτεχνική επιμέλεια.

269797.JPG
Mazen Ghandour, Randa Ghandour, Ghassan Ghandour, Houda Ghandour

O Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ 

Δημιουργήθηκε το 2017 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο. Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας κι έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:

– Βρίσκεται σε έναν χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.
– Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.

Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ. Το όραμα του Οργανισμού ΜΑΝΑ είναι να εμφυσήσει την ελπίδα σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη για τον εαυτό της και τον δεσμό με την οικογένειά της.

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο. Ειδικότερα, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας που διευκολύνουν την αποκατάσταση και την επαναφορά κάθε γυναίκας στον κανονικό ρυθμό ζωής της, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

Α. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας σε γυναίκες που βιώνουν καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο.
Ενδεικτικά, οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Οργανισμό ΜΑΝΑ, είναι:

Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη
Θα ενισχύσει την ψυχολογία της γυναίκας, τη θετική της σκέψη και την επαναφορά της σε μία αρμονική σχέση με τον εαυτό της.

Διατροφικές Συμβουλές
Συμβουλευτική προσαρμοσμένη στις ειδικές διατροφικές ανάγκες της κάθε γυναίκας και κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής.

Μαθήματα yoga, pilates και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης
Προσφέρουν φυσική άσκηση, χαλάρωση και ηρεμία, στοιχεία σημαντικά για τη βέλτιστη αποκατάσταση.

Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου & Σώματος
Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, την περιποίηση προσώπου και σώματος, καθώς και τη φροντίδα για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία.

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
Μέχρι στιγμής, γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής φυσικών σαπουνιών, χειροτεχνίας και διακόσμησης, μαγειρικής, που τους προσφέρουν δημιουργικές γνώσεις, χαρά και χαλάρωση.

Επισκέψεις / Ξεναγήσεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους - συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις
Οι γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με διάφορους τρόπους, όπως: παρακολουθώντας επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συμμετέχοντας σε οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ η Ομάδα των ανθρώπων του ΜΑΝΑ (γυναίκες, εθελοντές κι εργαζόμενοι) δίνει δυναμικά το παρόν σε διοργανώσεις αθλητικού χαρακτήρα.

Β. Η ενημέρωση και η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικού καρκίνου, όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., με την πραγματοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και σεμιναρίων αυτοεξέτασης.

Γ. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., μέσα από την οργάνωση συνεδρίων και ομιλιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους: 

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα) 
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email info@manaorg.org είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας (www.manaorg.com) 
  • Στη σελίδα στο Facebook: ΜΑΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ & στο Instagram account: @manaorg

Credits Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Γιώργος Περρής, Randa Ghandour, Guy Manoukian