fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στην Ιταλία που δημιουργεί ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό
ESCAPE

Μια εξοχική κατοικία στην Ιταλία που δημιουργεί ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό σκηνικό

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Studio Andrew Trotter


Εναρμονισμένοι με τις τάσεις που «τρέχουν» στο design και θέτοντας στο επίκεντρο τη δημιουργική τους φύση, οι αρχιτέκτονες που συνθέτουν το Studio Andrew Trotter έχουν προσφέρει τη σχεδιαστική τους υπογραφή σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές κατοικίες, που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Βασικό χαρακτηριστικό που κάνει το design studio να διακρίνεται μεταξύ άλλων είναι η έντονη αποτύπωση της φύσης σε κάθε δημιουργία, σε συνδυασμό με μοντέρνες, απόλυτα λειτουργικές γραμμές στον σχεδιασμό.

Πρόσφατα, το team βρέθηκε στην πόλη Carovigno, η οποία βρίσκεται στη γειτονική μας Ιταλία. Εκεί, κλήθηκε να διαμορφώσει εκ νέου μια παλιά κατοικία της δεκαετίας του '30, να της δώσει και πάλι «ζωή» και να δημιουργήσει σημεία που θα ξεχώριζαν για τη σύγχρονη αισθητική τους, με έντονες επιρροές από το παρελθόν ωστόσο.

Take a tour!
villa-cardo-studio-andrew-trotter-photo-salva-lopez-23.jpg

Χτισμένη σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται για την ηρεμία που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, το σπίτι θυμίζει ένα ειδυλλιακό resort -ιδανικό για τις ημέρες του καλοκαιριού και για πλήρη επαφή με τα στοιχεία της φύσης. Λιτό, αλλά εντυπωσιακό, ανήκει στα top έργα του studio και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Αρχικά, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι. Μεγάλα δέντρα δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια κι εντυπωσιακοί κάκτοι χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα σημεία μέσα στο πράσινο μετατρέπονται στα απόλυτα καλοκαιρινά spots για τα μέλη των ιδιοκτητών. 

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το γεγονός πως το σπίτι είναι σχεδόν αποκλειστικά βαμμένο με λευκό χρώμα, γεγονός που τους προδίδει μια απλότητα και μια clean αύρα που δεν αφήνει κανέναν ανεντυπωσίαστο. Ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο κομψό τρόπο.

villa-cardo-studio-andrew-trotter-photo-salva-lopez-7.jpg


Εμβαθύνοντας στο indoor σκηνικό, η ίδια μαγευτική αίσθηση δείχνει να συνεχίζεται και να αποκορυφώνεται. Μαζί με τα κατάλευκα στοιχεία, το η προσοχή μας πέφτει στα vintage looking διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία είναι σε γήινες αποχρώσεις -άκρως ταιριαστές με το υπόλοιπο σκηνικό- και δημιουργούν ένα total αποτέλεσμα που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε.

Όλα είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζονται το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για διακοπές, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην ιταλική φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει τη χαλαρότητα και την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως τα περισσότερα έπιπλα στους χώρους του σπιτιού είναι αντίκες -κάτι που δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και παράλληλα μια timeless γοητεία. Όσο για τα υπόλοιπα κομμάτι, αλλά και για τα decor pieces, τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, άκρως φιλικά προς το περιβάλλον και ultra stylish.

villa-cardo-studio-andrew-trotter-photo-salva-lopez-31.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!