fbpixel

Search icon
Search
MFW: Ο Raf Simons και η Miuccia Prada παρουσίασαν μία υβριδική μόδα για όλους
TRENDS & CATWALKS

MFW: Ο Raf Simons και η Miuccia Prada παρουσίασαν μία υβριδική μόδα για όλους

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε από την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο


 Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου συνεχίζεται, κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο για τον φανταστικό fashion world. Οι συλλογές των οίκων για την περίοδο Φθινόπωρο/Άνοιξη 2022 μας έχουν κάνει να θέλουμε από τώρα να εντάξουμε τις τάσεις στα σύνολα μας. Μετά τα εντυπωσιακά shows του Fendi, Max Mara και Roberto Cavalli, σειρά είχαν η Prada, στην οποία παρουσιάστηκε η μετάβαση του στιλ στην «επόμενη μέρα» αλλά και οι Moschino και Sportmax. 

Ανακαλύψτε όλα όσα ξεχώρισαν!

Prada 

prada.jpg

Ο Raf Simons και η Miuccia Prada επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά πόσο πετυχημένη είναι η συνεργασία τους. Το καλλιτεχνικό δίδυμο συνεχίζει να βασίζει τις δημιουργίες του στην μετάβαση του στιλ στην «επόμενη μέρα», αυτό δηλαδή που κάνει από την πρώτη στιγμή. Σ' αυτήν τη νέα collection για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, στο Fondazione Prada, οι δύο σχεδιαστές θέλησαν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα χαράς που μας προσφέρουν οι καθημερινές απλές στιγμές αλλά και την ιστορία των γυναικών και την ομορφιά, όπως την ορίζει εδώ και πολλές δεκαετίες το brand. Που βασίζεται αυτή η ομορφιά; Μα φυσικά στον δυναμισμό και τη σιγουριά που αντιπροσωπεύει η σύγχρονη γυναίκα, χωρίς ποτέ να καταρρίπτει τις κλασικές αξίες της. 

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή στα σύνολα της συλλογής είναι η αρμονία που έχουν καταφέρει με ιδιαίτερη μαεστρία μεταξύ των υφών, των διαφορετικών στιλ και των στοιχείων. Χαρακτηριστικό item που κυριάρχησε σε πολλά looks, ήταν το λευκό tank top Prada, το οποίο συνδυάστηκε με πολλές επιλογές, από see-through skirts αλλά και με metallic mesh dress μαζί με μαύρα αθλητικά εσώρουχα, δημιουργώντας την απόλυτη αντίθεση ανάμεσα σε casual και sexy glam. Διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία -του φαινομενικά αντίθετου που χαρίζει όμως το πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα- παρουσιάστηκαν oversized bomber jackets και φαρδιά boxy knit blazers με λεπτομέρειες που τα έκανα να ξεχωρίζουν, όπως ήταν τα πολύχρωμα φτερά στα μανίκια αλλά και στους γιακάδες. Από την άλλη πλευρά, τα φουσκωτά jackets, χαρακτηρίστηκαν από έντονα florals, ενώ τα κλασικά herrigbone coat είχαν επίσης χρωματιστά φτερά στα μανίκια.

prada-2.jpg

Στο «μικροσκόπιο» των creative directors γι' αυτήν τη συλλογή μπήκε το all time classic little black dress. Τα μαύρα coat-dresses δεν φοριούνται με τις κλασικές πέρλες αλά Audrey Hepburn αλλά με υβριδικά-κολιέ κοσμήματα που κατέληγαν στον ώμο του φορέματος, πιασμένο με το μεταλλικό τρίγωνο- λογότυπο της Prada, ενώ τα μεταξωτά μίντι φορέματα της κατηγορίας αποκτούν διακριτικά φτερά στη λαιμόκοψη ή τον κορμό.

prada-3.jpg

Το υβριδικό, αυτό, mixed στιλ που προτείνει η συλλογή Prada για την επόμενη φθινοπωρινή σεζόν, συνδυάζει όλες τις γραμμές, τις διαφορετικές υφές και τα εναλλακτικά στιλ –από το χαλαρό στο αυστηρό, από το σέξι στο σοφιστικέ, από το ροκ στο ladylikr, που αμφισβητεί τα φύλα, αλλά κυρίως αμφισβητεί τον χρόνο στον οποίο θα επιλέξει κανείς τι θα φορέσει και πώς- σαν όλα να γίνονται κατάλληλα για κάθε στιγμή, για κάθε «γιορτή» μέσα στη μέρα-, είναι ανάμεσα σ' αυτά που θα κατακτήσουν το μέλλον. Και η Prada συνεχίζει να το δουλεύει και να το τελειοποιεί, αποτελώντας μία τεράστια πηγή έμπνευσης τόσο για τους fashion lovers, όσο και για τα υπόλοιπα διάσημα brands. 

Moschino 

moschino.jpg

Η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί πολλές συζητήσεις: Ποιος είναι ο ρόλος της μόδας σε μια κρίση σαν αυτή; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να παρουσιαστεί στην πασαρέλα; Πρέπει οι σχεδιαστές να προσφέρουν μια απόδραση από όλη αυτήν τη δυσάρεστη επικαιρότητα; Ο Jeremy Scott, ο οποίος βρέθηκε πιο κοντά σε μια μέρα που το μόνο για το οποίο μπορούσε να μιλήσει κανείς ήταν ο πόλεμος, επέλεξε να δραπετεύσει. Σχεδιασμένο πριν από μήνες, το show του Moschino αναπαράγει τη σκηνή της κρεβατοκάμαρας από το «2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick», από τα σημάδια μούχλας που είχε στους τοίχους μέχρι και τους πίνακες της Αναγέννησης.

«Σκεφτόμουν τα έπιπλα που θα έβρισκες σε μια έπαυλη: τη συρταριέρα Chesterfield, τα ρολόγια του παππού, τις κορνίζες, τα περσικά χαλιά, τα κλουβιά πουλιών», είπε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής. 

moschino-2.jpg

Υπήρχαν κι άλλες δημιουργίες, εμπνευσμένες από στοιχεία σπιτιών, ξεκινώντας μ' ένα σύνολο, από το περίφημο «κοστούμι δείπνου» του Franco Moschino με αληθινά μαχαιροπίρουνα για decor. Προσαρμόζοντας και επεκτείνοντας αυτήν τη «γλώσσα», ο Scott παρουσίασε ένα καπέλο σχεδιασμένο από τον Stephen Jones με τη μορφή ενός προβολέα, μια τσάντα με φανταχτερό καπάκι τουαλέτας κι ένα μπουστάκι από μεταλλικό δίσκo.

moschino-3.jpg

Ο Scott βγήκε για το φινάλε της collection με την εμβληματική κόκκινη διαστημική στολή της ταινίας. Μισό αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το 2001: A Space Odyssey, παραμένει διάσημο για τον λεπτό, ποιητικό διαλογισμό του πάνω στην εφευρετικότητα της ανθρωπότητας. Η συλλογή του Moschino είχε κάτι και από τα δύο... 

Sportmax

sportmax.jpg

Μέσα σ' ένα ροζ σκηνικό, οι καλλιτεχνική ομάδα της Sportmax αποφάσισε να παρουσιάσει μία συλλογή, βασισμένη στην δυναμική της σύγχρονης γυναίκας αλλά και στο sexyness, το οποίο αποτυπώθηκε με τον πιο θηλυκό τρόπο. Οι μαύρες, γκρι και καφέ, κατά βάση, δημιουργίες, έκαναν μία καταπληκτική αντίθεση με το pink catawalk που επιλέχθηκε. Το little black dress αποτέλεσε βασικό στοιχείο της F/W 2022 collection και αποτυπώθηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως strapless midi designs, σε πιο sophisticated εκδοχές αλλά και σε mini leathers, χαρίζοντας μία πιο new rock αισθητική.

sportmax-2.jpg

Οι όγκοι στα μανίκια αλλά και στα παλτό πρόδωσαν μία ιδιαίτερη δυναμική στη συλλογή, ενώ τα σακάκια τόνιζαν τη μέση των μοντέλων, δημιουργώντας μία άκρως θηλυκή σιλουέτα. Για τις γυναίκες που θέλουν να είναι sexy καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα φορέματα με το έντονο σκίσιμο στο πλάι που φτάνει μέχρι τον γοφό, τα one shoulder bodysuits αλλά και τα vinyl designs θα γίνουν τα key-items της φθινοπωρινής τους γκαρνταρόμπας. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Sportmax αποφάσισε να δημιουργήσει μία new era στα office looks, «κλέβοντας» στοιχεία από την ανδρική μόδα, όπως είναι οι γραβάτες και τα πιο loose blazers. 

sportmax-3.jpg

Τα αξεσουάρ ήταν κι αυτά που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Η ουδέτερη χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε για τις βασικές δημιουργίες, απογειώθηκε από «εκρήξεις» χρωμάτων. Κόκκινα, κομμένα δερμάτινα γάντια, leopard boots αλλά και clutches και καλσόν στο πιο φλογερό χρώμα, ήταν αυτά που χάρισαν τους περισσότερους πόντους, σ' αυτήν την feminine collection.