fbpixel

Search icon
Search
Μέσα σε μια σαγηνευτική κατοικία στο San Francisco που «πλημμυρίζεται» από πολυτελή στοιχεία
INTERIORS

Μέσα σε μια σαγηνευτική κατοικία στο San Francisco που «πλημμυρίζεται» από πολυτελή στοιχεία

Σχεδιασμένη από το design studio Homework


Η γειτονιά Pacific Heights του San Francisco φημίζεται για την αρχιτεκτονική της. Αφότου ο καταστροφικός σεισμός του 1906 ισοπέδωσε τότε τα σπίτια της βικτοριανής εποχής, χτίστηκαν τα πάντα εκ νέου, ενώ σήμερα οι πάντες μιλούν για την πολυτέλεια που εκπέμπει αυτή η περιοχή. Κάπου εκεί βρίσκεται και μια ιδιαίτερη κατοικία που κέντρισε την προσοχή μας και μας έκανε να θέλουμε να περιηγηθούμε στους υπέροχους χώρους της.

Πρόκειται για ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, που οραματίστηκε το μέλλον της σε αυτόν τον τόπο. O σχεδιασμός του είναι δημιούργημα του local design studio Homework, το οποίο διευθύνεται από το ζευγάρι Susan Work και Ben Work. Μαζί, κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον, που να ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές λεπτομέρειες και τα πολυτελή του στοιχεία, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στα μέλη της οικογένειας να απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις και τη ζεστασιά ενός σύγχρονου σπιτιού. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

Step inside!
homework-san-francisco-ca-living-room-067-64ee05514053a.jpg


Για τη νέα κατασκευή του σπιτιού, το κύριο υλικό που επιλέχθηκε είναι το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, αλλά και το μάρμαρο που έδωσε έναν expensive looking χαρακτήρα. Τα χρώματα, επίσης, είναι τόσο ουδέτερα, με σκοπό να εξασφαλίζουν αρμονία και τέλεια ισορροπία από χώρο σε χώρο. Είναι ακριβώς αυτό που ζητούσε το νεαρό ζευγάρι από τους αρχιτέκτονας, οι οποίοι κατανόησαν από την αρχή τις ανάγκες και το γούστο των ιδιοκτητών.

Το μπεζ και η παλέτα του καφέ κυριαρχούν στα περισσότερα από τα σημεία της κατοικίας. Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιες πιο pop αποχρώσεις είναι αυτές στις οποίες οφείλεται ο μοντέρνος χαρακτήρας που έχει δοθεί. Έχουν πάρει τη θέση τους στους χώρους, αυξάνοντας το ενδιαφέρον από γωνιά σε γωνιά. Το σύγχρονο design γίνεται ολοκάθαρο σε κάθε δωμάτιο.

Extra διάσταση έχει εξασφαλιστεί τόσο λόγω της παρουσίας των έργων τέχνης που καλύπτουν φανταστικά κάθε γωνία, όσο και λόγω ορισμένων prints, που είναι απροσδόκητα εντυπωσιακά. Για παράδειγμα, ένα leopard χαλί «ντύνει» τη σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο και αυξάνει το συνολικό ενδιαφέρον. Ακόμα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ξεχωριστή οροφή του σαλονιού, η οποία είναι βαμμένη με μια ειδική τεχνική, ώστε να παραπέμπει σε μάρμαρο - κάτι που δεν έχουμε δει ξανά σε κάποιο άλλο house tour.

homework-san-francisco-ca-entry-005-64ee055168508.jpg


Στην όλη διαρρύθμιση, παρατηρούμε πως η διακριτική κομψότητα και πολυτέλεια έχουν τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα σημεία. Πιο maximal λεπτομέρειες που, ωστόσο, έρχονται σε τρομερή ισορροπία με τη σύγχρονη ματιά στο design και τις ethnic chic πινελιές, artworks που προσφέρουν διάσταση πολυτέλειας στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί και details από κάθε γωνιά του κόσμου που συμπληρώνουν ασύλληπτα αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η φινέτσα και το coziness πρωταγωνιστούν. Ένας καμβάς από γήινες αποχρώσεις που παίρνει διάσταση με intensly τόνους, gold details που χαρίζουν elegant χαρακτήρα, αλλά και fluffy υφάσματα στα χαλιά, στους καναπέδες και τα κρεβάτια είναι όλα όσα διακρίνουν την κατοικία και την καθιστούν σε ένα ultimate fall space που ο καθένας θα ζήλευε.

homework-san-francisco-ca-64ee0551eb6a9.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Nicole Franzen, Elle Decor