fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια κατοικία του 1850 στο Maine της Αμερικής αποτελεί υπόδειγμα interior design
INTERIORS

Πώς μια κατοικία του 1850 στο Maine της Αμερικής αποτελεί υπόδειγμα interior design

Πρόκειται για το εντυπωσιακό σπίτι του αρχιτέκτονα Chris Baker


Ο junior interior designer, Chris Baker, μέσα στη σύντομη μέχρι στιγμής πορεία του στον χώρο της αρχιτεκτονικής, έχει αποδείξει πως η αισθητική προσεγγίζεται με τρόπο που συνδυάζει με μαεστρία το το παλιό με το σύγχρονο. Λατρεύει τα ταξίδια, μέσα από τα οποία γνωρίζει τα πιο ξεχωριστά αρχιτεκτονικά κτίσματα ανά τον κόσμο. 

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρήκε επιτέλους το σπίτι που ταιριάζει ακριβώς στην αισθητική του: Μια κατοικία στο Maine της Αμερικής, η οποία χτίστηκε το μακρινό 1850, αλλά πλέον δε θυμίζει σε τίποτα την τότε μορφή της. Οι ικανότητές του τον βοήθησαν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον απόλυτα cozy, σύγχρονο, αλλά με παραδοσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα να αποτελεί υπόδειγμα interior design.

Go inside!
baker028033x-1.jpg


Με μια γρήγορη ματιά, παρατηρούμε πως οι γήινοι τόνοι μπλέκονται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο με άλλους πιο ψυχρούς. Το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε γωνιά μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα το μπεζ και το διαχρονικό λευκό συμπληρώνουν το όλο vibe και φωτίζουν φυσικά πολλά από τα σημεία. Το ξύλο κυριαρχεί σε διάφορες εκδοχές - από τα πατώματα μέχρι τα εντυπωσιακά έπιπλα.

Η κατοικία διακρίνεται ιδιαίτερα για τη ραφινάτη ένωση της rustic γοητείας με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τις σύγχρονες ανέσεις. Έπιπλα αντίκες, εξεζητημένα υφάσματα και πολυτελή διακοσμητικά αξεσουάρ αποδεικνύουν περίτρανα ότι η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά. Το παραμυθένιο σκηνικό ενισχύει σε κάθε χώρο το άπλετο φυσικό φως, δημιουργώντας ένα μαγικό περιβάλλον, βγαλμένο από ταινία. Ένα από τα πιο ξεχωριστά δωμάτιά του είναι η κύρια κρεβατοκάμαρα, στην οποία πρωταγωνιστεί μια παραδεισένια μπανιέρα κι ένα υπέροχο κολοσσιαίο κρεβάτι.

Γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα traditional στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

baker003033x.jpg


Παράλληλα, η ύπαρξη έργων τέχνης από χώρο σε χώρο κάνει το σπίτι ακόμα πιο ιδιαίτερο και το καθιστά σε ένα φανταστικό περιβάλλον μοντέρνου design. Βλέπουμε περίτεχνες γραμμές στα έπιπλα, μοναδικές πτυχώσεις που εξασφαλίζουν διάσταση και χαρακτήρα, ποικιλία από ράφια κι επιφάνειες που δίνουν μοντέρνο τόνο, αλλά κι εξαιρετικά διακοσμητικά που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπουν σε iconic space κάθε γωνία.

Λευκώματα τέχνης και μόδας, artistic βάζα και ιδιαίτερα κηροπήγια, καθώς και απίθανα φωτιστικά δημιουργούν μια άκρως σοφιστικέ ατμόσφαιρα σε όποιου σημείο κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Bonus, τα εντυπωσιακά patterns που παρατηρεί κανείς στα χαλιά και τα υφάσματα έχουν ταιριάξει φανταστικά με τον όλο χαρακτήρα του σπιτιού. 

Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του - μέσα κι έξω. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στη vintage αρχιτεκτονική, προσαρμόζεται ονειρικά στο σήμερα, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίγλη του παρελθόντος. Παραδίδει μαθήματα design μέσα από τους χώρους του, διαφέρει απ' όλα τα υπόλοιπα στα οποία περιηγούμαστε και αποκαλύπτει στον μεγαλύτερο βαθμό την προσωπική αισθητική του Chris Baker.

baker006033x.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Maura McEvoy, House & Garden