fbpixel

Search icon
Search
Τα λουλούδια που ανθίζουν όλο τον χρόνο, ιδανικά για τη διακόσμηση της κατοικίας σας
INTERIORS

Τα λουλούδια που ανθίζουν όλο τον χρόνο, ιδανικά για τη διακόσμηση της κατοικίας σας

Οι top επιλογές που θα χαρίσουν νότες αισιοδοξίας στον χώρο σας ακόμα και τους ψυχρούς μήνες


Φανταστείτε να βρισκόσασταν σ' έναν κήπο γεμάτο ολάνθιστα λουλούδια, ακόμα και τώρα που έχει μπει το φθινόπωρο! Κι όμως, αυτήν τη μαγευτική εικόνα που φέρατε στο μυαλό μας μπορείτε να την αποτυπώσετε και στο εσωτερικό του σπιτιού σας, χαρίζοντας με την παρουσία των λουλουδιών νότες φρεσκάδας κι αισιοδοξίας και πηγαίνοντας κόντρα στον μουντό καιρό του χειμώνα, που βρίσκεται μπροστά μας.

Keep reading για να ανακαλύψετε τις top επιλογές λουλουδιών που ανθίζουν όλο τον χρόνο και αξίζουν μια θέση στην κατοικία σας!

Βιγόνια

2018-12-pink-rieger-begonias-in-pots-on-a-windowsill-lead.jpg

Η βιγόνια το μόνο που χρειάζεται είναι να μεγαλώσει μέχρι το ύψος των 50 εκατοστών. Τοποθετήστε την σε γλάστρες ακόμα και μέσα στο σπίτι σας και δείτε το πραγματικά να μεταμορφώνεται. Αποτελεί ένα τροπικό φυτό, που δε χρειάζεται πολύ πότισμα, και προτιμότερο είναι να παραμένει σε μέρη με σκιά. Τα φύλλα της έχουν ένα σκούρο πράσινο χρώμα και γυαλίζουν υπέροχα. Τα άνθη της είναι κυρίως πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα, ενώ μπορεί να υπάρξουν και σε λευκό.


Λεβάντα

lavender-topiary-farmhouse-home-decor.jpg

Τι πιο χαλαρωτικό από τη μυρωδιά της λεβάντας σ' έναν χώρο! Πέρα από το ότι αποτελεί ένα πολύ όμορφο και κομψό φυτό, λειτουργεί και αγχολυτικά. Είναι γνωστή για τις επιδράσεις της στην ανακούφιση από το άγχος και χρησιμοποιείται πιο συχνά στην αρωματοθεραπεία. Το άρωμα από τα έλαια του φυτού πιστεύεται ότι συμβάλλει στην προώθηση της ηρεμίας και της ευεξίας. Λέγεται, επίσης, ότι βοηθάει και στη μείωση του ήπιου πόνου.


African violet

7988c39b4cd5bc6cc1948e53c44ba1d1.jpg

Όταν θέλουμε να προσθέσετε μια κομψή πινελιά σ' ένα σπίτι, η αφρικανική βιολέτα είναι μια ιδιαίτερα όμορφη επιλογή και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ανθίζει όλο το χρόνο. Εάν θέλετε το λουλούδι σας να ανθίζει όλο το χρόνο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ανάγκες του. Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό τρεις φορές την εβδομάδα κατά τους θερμότερους μήνες και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Γεράνι

im-614974.jpg

Το γεράνι, που ονομάζεται αλλιώς και μολόχα, είναι από τα πιο γνωστά κι εύκολα στη συντήρηση λουλούδια, που -κι όμως- ανθίζει όλο το χρόνο. Κατά κύριο λόγο, βέβαια,  έχει περίοδο ανθοφορίας από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, ώσπου να μειωθεί η θερμοκρασία. Είναι μια πολύ εντυπωσιακή λύση για να κοσμήσει το εσωτερικό του σπιτιού σας -ή το μπαλκόνι- και χρειάζεται 1-2 φορές πότισμα ανά εβδομάδα.


Πέντας

pentas.jpg

Ένα εντυπωσιακό φυτό με άνθη που θυμίζουν mini αστεράκια. Με καταγωγή από τη νότια Αφρική και τη Μαδαγασκάρη, ο πέντας διαθέτει πλούσια ανθοφορία, με έντονα ζωηρά χρώματα όπως ροζ, κόκκινο και μοβ. Χρειάζεται ηλιοφανή ζεστά μέρη για να έχει καλή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία, ενώ χρειάζεται πότισμα 1-2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται ίσως για το πιο ιδιαίτερο λουλούδι αυτής εδώ της λίστας.


Τριαντάφυλλο

2475d07002a6f956040ae01ebbe1bf7f.jpg

Το τριαντάφυλλο είναι ίσως το πιο διαδεδομένο και αγαπημένο μας λουλούδι. Τι πιο ωραίο από ένα βάζο γεμάτο τριαντάφυλλα στο coffee table ή ακόμα και στο κομοδίνο του υπνοδωματίου σας. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε μια γλάστρα με mini τριαντάφυλλα, την οποία θα ποτίζετε έως και δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Τοποθετήστε τη σε σημείο με αρκετό φως. 

Επιλέξτε κάποιο από τα παραπάνω και δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται!