fbpixel

Search icon
Search
Μάθετε πώς να προσθέσετε στην κατοικία σας τις τελευταίες τάσεις που κυριαρχούν στο σύγχρονο interior design και προσφέρουν ασφάλεια
INTERIORS

Μάθετε πώς να προσθέσετε στην κατοικία σας τις τελευταίες τάσεις που κυριαρχούν στο σύγχρονο interior design και προσφέρουν ασφάλεια

Η Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εlvial μας δίνει τις πιο χρήσιμες & αποτελεσματικές συμβουλές


Ανανεώστε την κατοικία σας έξυπνα και αποτελεσματικά, δίνοντας προσοχή σε σημαντικά σημεία της, όπως είναι τα κουφώματα και τα μοναδικά συστήματα αλουμινίου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενδιαφερθείτε για τους χώρους σας και να τους κάνετε να εναρμονιστούν με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. 

Νovelties

Τα συστήματα αλουμινίου σήμερα είναι τα πλέον εξελιγμένα σε επίπεδο τεχνολογίας και design. Υπάρχουν λύσεις για μεγάλες, γυάλινες, συρόμενες κατασκευές, με σχεδόν αόρατο περιμετρικό πλαίσιο, με κρυφούς οδηγούς στο κάτω τμήμα, που δίνουν την αίσθηση του inside-out, με retro αρχιτεκτονικό ύφος, με φυσικό ξύλο στην έσω πλευρά του κουφώματος και αλουμίνιο στην εξωτερική όψη, εντυπωσιακά window walls, που δίνουν έναν φρέσκο αρχιτεκτονικό αέρα. Προτάσεις υψηλής αισθητικής με διαφορετικότητα στο στιλ.

elvial2.jpg
Συρόμενο κούφωμα αλουμινίου Minimal Look, Elvial

Κουφώματα αλουμινίου

Χάρη στη φύση του υλικού, παρουσιάζουν εξαιρετική στατική αντοχή και οι γεωμετρίες των διατομών είναι απεριόριστες, με την τεχνολογία, το design και τις επιδόσεις σε ενεργειακή εξοικονόμηση, στεγάνωση και αντοχή στην ανεμοπίεση και ασφάλεια να είναι ασυναγώνιστες. Τα συστήματα αλουμινίου αντέχουν στον χρόνο, δεν επηρεάζονται από την έντονη ηλιοφάνεια, το υλικό παρέχει προστασία από τη φωτιά και δε χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

Trends & Χρώματα

Ένα από τα δυνατά στοιχεία των κουφωμάτων αλουμινίου είναι η δυνατότητα των ανεξάντλητων επιλογών σε χρώματα και υφές, που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν τη συνολική εικόνα τους. Η επιτυχημένη επιλογή τους εξασφαλίζει την αρμονική ένταξη στον συνολικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου. Αγαπημένες επιλογές:

• Συλλογή Earth (γήινοι τόνοι): για χώρους με πέτρα και rough λευκούς ή μπεζ τοίχους.

• Black is back: δένει μοναδικά με κατάλευκους γεωμετρικούς όγκους για ένα αποτέλεσμα μίνιμαλ.

• White all time classic: το κούφωμα «χάνεται» και δε διακόπτει τη ματιά.

Λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, επιλέξτε υπερανθεκτικά χρώματα super durable, που αντέχουν έως και 3 φορές περισσότερο στην ακτινοβολία, ενώ για τα παραθαλάσσια σπίτια, βαφή με προανοδίωση, μια επεξεργασία που προηγείται της βαφής και θωρακίζει το πλαίσιο των κουφωμάτων.

Η φροντίδα

Για να διατηρούνται τα κουφώματα καινούρια πρέπει να γίνεται σωστή χρήση τους, τακτικός αερισμός του χώρου, καθάρισμα των επιφανειών με μαλακό νωπό πανί, απόφραξη των απορροών νερού με ηλεκτρική σκούπα.

Τhe expert

elvial.jpg

Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εlvial

  1. Τα κουφώματα πρέπει να υπηρετούν το στιλ του σπιτιού. Δώστε έμφαση στη λεπτομέρεια.
  2. Μειώστε την όψη του περιμετρικού πλαισίου και των κατακόρυφων στοιχείων στο ελάχιστο. Θα κερδίσετε περισσότερο φως και θέα.
  3. Επιλέξτε κρυφούς μηχανισμούς. Έτσι δεν θα υπάρχει τίποτα που να διακόπτει την αρμονική συνέχεια του πλαισίου.
  4. Δώστε την απαιτούμενη προσοχή στη λαβή του κουφώματος. Συστήνουμε αυτές χωρίς ροζέτα, από μασίφ αλουμίνιο.
  5. Ελέγξτε την τεχνολογία του κουφώματος. Ακόμη και το ίδιο προϊόν διαθέτει διαφορετικές εκδόσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ό,τι σας προσφέρεται.

Elvial

Με 30 χρόνια αέναης δημιουργίας και προσφοράς στον κλάδο του αλουμινίου, η επιχείρηση-πρότυπο βιομηχανικής παραγωγής, με οικογενειακό χαρακτήρα, αλλά με ισχυρό corporate governance, ταξιδεύει τα προϊόντα της σε 33 χώρες και πάνω από το 70% των πωλήσεών της τοποθετείται εκτός συνόρων. Στον προσωπικό του χώρο, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον όπου θα αισθάνεται ασφάλεια, ηρεμία και θ’ αντικατοπτρίζει την αισθητική του. Τα κουφώματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κελύφους και η πετυχημένη επιλογή τους προσδίδει αξία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τμήμα. Κριτήρια επιλογής; Η ασφάλεια, η ενεργειακή επίδοση, η αντοχή, το budget και το design.

Info: marketing@elvial.gr, www.elvial.gr

Κεντρική Φωτογραφία: Kουφώματα αλουμινίου Iconic W77ST AI2, Elvial