fbpixel

Search icon
Search
Makeup brushes: Πόσο συχνά πρέπει τελικά να τα αλλάζετε;
MAKE UP

Makeup brushes: Πόσο συχνά πρέπει τελικά να τα αλλάζετε;

Ένα ακόμη προϊόν με ημερομηνία λήξης που πρέπει να προσέξετε


Η φροντίδα του δέρματος είναι επιτακτική ανάγκη για να αποτρέψετε τα σπυράκια και τους ερεθισμούς. Και ενώ δεν μπορείτε πάντα να ελέγξετε το τι συμβαίνει στο δέρμα μας - καθώς πολλές φορές οι ορμόνες χρειάζονται ιατρική θεραπεία - μπορείτε να διατηρήσετε τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο σας, ώστε να διασφαλίσετε ότι δε θα επειδινώσετε την κατάσταση. Βασικές αρχές όπως το να κρατάτε τα δάχτυλα σας μακριά από το πρόσωπο και να απολυμαίνετε τακτικά τις οθόνες του τηλεφώνου είναι γνωστές στους περισσότερους, αλλά αυτό που αγνοείτε είναι τα βακτήρια που μπορεί να "κρύβονται" στα προϊόντα σας, και ιδιαίτερα στα πινέλα μακιγιάζ.

gucciwestman-makeup-woman-skin.jpg
@gucciwestman

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα πινέλα του μακιγιάζ

Μια συχνότητα με την οποία μπορείτε να αντικαθιστάτε τα πινέλα του μακιγιάζ σας είναι κάθε δύο χρόνια. Εάν δεν τα καθαρίζετε αρκετά συχνά, οι τρίχες γίνονται πιο δύσκαμπτες και πιο λιπαρές, λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης προϊόντος που δεν ξεπλένεται. Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει να πείτε το "ναι" στην αλλαγή. Τα πινέλα μακιγιάζ συνήθως αποτελούνται από συνθετικές ή μη τρίχες, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τύπο και αν καταφέρετε να τα καθαρίζετε αποτελεσματικά, και να τα διατηρείτε απαλλαγμένα από βακτήρια, τότε μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.

Γιατί πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Αν και δεν είναι η αγαπημένη δουλειά κανενός, το να διατηρείτε τα πινέλα του μακιγιάζ καθαρά είναι επιτακτική ανάγκη για να διατηρείτε και το πρόσωπο σας σε άριστη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχετε αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας. Τα βρώμικα πινέλα συσσωρεύουν υπολείμματα μακιγιάζ, έλαια, νεκρά κύτταρα δέρματος και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου. Όταν τα επαναχρησιμοποιείτε χωρίς να τα καθαρίσετε, επαναφέρετε αυτές τις ακαθαρσίες στο δέρμα σας, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους, breakouts και ερεθισμούς. Ακόμη, μπορείτε να προάγετε και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών, προκαλώντας δυνητικά λοιμώξεις ή άλλα δερματικά προβλήματα.

makeup-brush-fudebeauty.jpg
@fudebeauty

Τι θα συμβεί αν δεν το κάνετε τακτικά

Υπάρχουν αρκετές κοινές δερματικές παθήσεις που μπορεί να αναπτυχθούν από βακτήρια σε βρώμικα πινέλα μακιγιάζ. Αυτές περιλαμβάνουν breakouts ακμής, θυλακίτιδα λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο, ακόμη και μολύνσεις από μύκητες. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα, φλεγμονή και κνησμό και μερικές φορές απαιτούν ιατρική θεραπεία. Πιο σοβαρές λοιμώξεις είναι θεωρητικά πιθανές και γίνονται ο επιτακτικός λόγος για τον οποίο οφείλετε να προβαίνετε συχνά σε έναν καλό καθαρισμό. 

Εάν, λοιπόν, αντιμετωπίζετε breakouts ή φραγμένους πόρους μπορείτε μετά που τα καθαρίσετε να ξεκινήσετε να κάνετε τακτικά απολέπιση. Χωρίς να υπερβαίνετε τις δύο φορές την εβδομάδα θα καταφέρετε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Επιλέξτε προϊόντα που δεν τραυματίζουν το δέρμα σας και πείτε το "ναι" στα χημικά peelings με συστατικά όπως το σαλικυλικό ή το γλυκολικό οξύ. Θα κρατήσουν μακριά τους ερεθισμούς ενώ παράλληλα θα σας χαρίσουν και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, διατηρώντας το φραγμό του δέρματος σε άριστη κατάσταση.

makeup heygio.makeup
@heygio.makeup

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Ιδανικά θα έπρεπε να πλένετε τα πινέλα σας εβδομαδιαία, ακόμη και αν τα έχετε χρησιμοποιήσει μια φορά. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά το πλύσιμο των πινέλων μία φορά κάθε 7-10 ημέρες αλλά αυτό εξαρτάται πρακτικά από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά ή έχετε ευαίσθητο ή δέρμα με τάση ακμής δέρμα, είναι καλύτερο να τα καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. 

Κεντρική φωτογραφία: @lisaeldridgemakeup