fbpixel

Search icon
Search
Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σε μόλις 7 απλά βήματα
MAKE UP

Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σε μόλις 7 απλά βήματα

Κάντε το καλύτερο δώρο στο δέρμα σας


Οι beauty gurus λένε πως τα πινέλα του makeup ανήκουν ανάμεσα στα τα πιο λερωμένα αντικείμενα. Έτσι, λοιπόν, όπως δε θα απλώνατε ποτέ το foundation στο πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια, οφείλετε να κάνετε το ίδιο και με τα πινέλα σας. Γνωρίζουμε πως είναι πιθανό να αναβάλλετε τον καθαρισμό τους για μέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες, αλλά σκεφτείτε τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η απόφαση για την επιδερμίδα σας. Πέρα από το γεγονός ότι το πινέλο σας θα γίνει εστία μικροβίων, είναι δυνατόν να χαλάσουν και οι τρίχες αλλά και το σχήμα του. 

brushes-cover.jpg

Ειδικά για εσάς που παλεύετε με την ακμή, τα παρακάτω βήματα είναι η καλύτερη λύση. Αφιερώστε μερικά λεπτά από τον χρόνο σας κάθε εβδομάδα στον καθαρισμό των makeup tools σας και θα δείτε διαφορά όχι μόνο στην όψη του προσώπου σας αλλά και στην απόδοση του μακιγιάζ σας.

H μαγική συχνότητα

Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σας πουν να καθαρίσετε τα tools σας -κυρίως αυτά του foundation- τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τη συσσώρευση προϊόντων και μικροβίων. Επειδή αυτά τα πινέλα χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο σας, όσο πιο καθαρά είναι τόσο καλύτερα. Ωστόσο, γίνονται λίγο πιο επιεικείς όταν τα πινέλα αφορούν τις σκιές ματιών. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλεύουν, ο καθαρισμός να γίνεται ανά δύο εβδομάδες.  

best-makeup-brushes-1.jpg

Οι τακτικοί καθαρισμοί δεν βοηθούν μόνο στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας αλλά σύμφωνα με τη διάσημη makeup artist Ashleigh Ciucci, μπορούν να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τριχών και να χαρίσουν καλύτερη εφαρμογή προϊόντων. Είναι γνωστό, άλλωστε πως αυτά τα υλικά είναι πορώδη και έτσι συγκρατούν τα έλαια, τα νεκρά κύτταρα και βακτήρια. 

Τα κατάλληλα βήματα

1. Βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό: Η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κρατήστε την χλιαρή καθώς αν ανεβείτε πολλούς βαθμούς υπάρχει η πιθανότητα να καταστραφεί το αγαπημένο σας tool. Στην ακριβώς αντίθετη περίπτωση το κρύο νερό δε θα βοηθήσει στη διάλυση των ριπών. Μείνετε στη μέση και θα δείτε αποτελέσματα. 

2. Τοποθετήστε μια σταγόνα του καθαριστικού της επιλογής σας στην παλάμη του καθαρού χεριού σας: Τα beauty tools απαιτούν προσοχή. Ειδικά αν έχετε επενδύσει αρκετά χρήματα σε αυτά, οφείλετε να τα περιποιήστε σε κάθε βήμα. Μην ξεχνάτε, ακόμη, πως είναι σημαντικό να μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες ποσότητες σε προϊόν και πως αυτό θα πρέπει να είναι ειδικό για χρήση σε πινέλα. 

3. Κάντε απαλό μασάζ στις άκρες των τριχών στην παλάμη σας: Αφού καταλήξετε στο brush cleanser σας, ρίξτε μια ποσότητα είτε στο εσωτερικό της παλάμης σας είτε σε ένα cleansing mat και κάντε κυκλικές κινήσεις με το πινέλο σας. Όταν ο αφρός γίνει λευκός, το πινέλο σας έχει καθαρίσει πλήρως. Μέχρι τότε βέβαια, μπορεί να χρειαστείτε λίγο cleanser παραπάνω. It's ok!

brushes3.jpg

4. Ξεπλύνετε καλά τις τρίχες: Το τρεχούμενο νερό με χαμηλή πίεση είναι το μυστικό σε αυτό το στάδιο. Ξεπλύνετε απαλά και αφαιρέστε όλο το περιττό cleanser. 

5. Αφαιρέστε την περίσσεια υγρασίας με μια καθαρή πετσέτα: Όπως ακριβώς και οι τρίχες των μαλλιών σας, έτσι και αυτές των πινέλων χρειάζονται μια πετσέτα για να βγάλουν την αρχική υγρασία. Επιμείνετε στο να είναι καθαρή και ταμπονάρετε απαλά. 

6. Επαναδιαμορφώστε την κεφαλή της βούρτσας στο αρχικό της σχήμα: Μετά τον καθαρισμό και το ταμπονάρισα, σειρά έχει το στράγγισμα όλης της υπόλοιπης υγρασίας. Εδώ δώστε βάση στις κινήσεις σας και στην πίεση που θα ασκήσετε, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλλοιώσετε το σχήμα του πινέλου σας, το οποίο έχει ήδη ούτως ή άλλως ταλαιπωρηθεί από το τρίψιμο στο πρώτο βήμα. Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τα νερά είναι τοποθετώντας το πινέλο ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέζοντας τα δάχτυλα μεταξύ τους όσο με το άλλο χέρι τραβάτε την λαβή του.

7. Αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει με τις τρίχες να κρέμονται: Σας έχει τύχει ποτέ να μακιγιάρεστε και ξαφνικά να βλέπετε τρίχες του πινέλου πάνω στο δέρμα σας; Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό από τον καθαρισμό έχει εισχωρήσει στη βάση του πινέλου και έχει αφαιρέσει την κόλλα. Γι' αυτό και όσο περιμένετε να στεγνώσουν τα καθαρά πλέον πινέλα σας, μην τα τοποθετείτε οριζόντια με την κεφαλή προς τα πάνω. Αφήστε τα οριζόντια πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια με την κορυφή να αιωρείται στον αέρα, ώστε να μην πατηθεί το σχήμα της, ή προμηθευτείτε μια ειδική βάση που τα κρατάει κάθετα και ανάποδα.