fbpixel

Search icon
Search
How to: Bρήκαμε τα καλύτερα πινέλα της αγοράς για κάθε ανάγκη σας
EDITORS' CHOICE

How to: Bρήκαμε τα καλύτερα πινέλα της αγοράς για κάθε ανάγκη σας

Ανακαλύψτε τα και αποκτήστε αυτό που σας ταιριάζει


Οι γυναίκες λατρεύουν το makeup και αυτό λατρεύει τα πινέλα. Εκεί δηλαδή που η τέλεια εφαρμογή ξεκινάει να είναι ζητούμενο έρχονται αυτά τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν για να σας λύσουν τα χέρια. Αν απλώς αναρωτιέστε καθημερινά για τα ποιο είναι το πινέλο που χρειάζεστε πραγματικά στην εφαρμογή κάθε διαφορετικής υφής και προϊόντος τότε εμείς σας έχουμε τη λύση. Αν από την άλλη ανήκετε σε αυτές που ξέρουν τα πάντα τότε παρακάτω θα βρείτε όλα όσα θα σας κάνουν να θέλετε να ξανασκεφτείτε αυτά που διαθέτετε. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο φάσμα, των brushes ο παρακάτω λεπτομερής οδηγός θα σας δώσει κάθε πληροφορία.

Angled eyeshadow brush

angled-brush-tom-ford-pinela.jpg

Ορισμένα πινέλα για σκιές ματιών είναι στρογγυλεμένα, άλλα είναι επίπεδα, άλλα είναι κωνικά — αλλά το πινέλο για το οποίο μιλάμε αυτή τη στιγμή είναι το γωνιακό. Αυτά τα πινέλα μπορεί να είναι πιο χνουδωτά από ένα πινέλο eyeliner με γωνία, το οποίο είναι πολύ λεπτό και επίπεδο, αλλά έχουν παρόμοια λοξή σιλουέτα με σφιχτές τρίχες που είναι πιο κοντές στο ένα άκρο και σταδιακά μεγαλώνουν και γεμίζουν προς το άλλο άκρο. Το γωνιακό σχήμα αυτών των τριχών αγκαλιάζει το περίγραμμα του οστού του φρυδιού σας όταν απλώνετε σκιά στην πτυχή του ματιού σας.

Angled Brow Brush 16, Tom Ford, Attica BUY HERE

Lip liner brush

lip-liner-brush-pinelo-smashbox.jpeg

Ίσως το ονομάζετε πινέλο για τα χείλη ή ίσως το αποκαλείτε βούρτσα ακριβείας. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αναγνωρίζετε αμέσως αυτό το είδος πινέλου μακιγιάζ όταν το βλέπετε λόγω του διακριτού μικρού, μυτερού σχήματός του. Κάποιος θα πίστευε ότι η άκρη αυτής της βούρτσας είναι αρκετά λεπτή ώστε να μπορείτε να μετρήσετε τις τρίχες, αλλά είναι γεμάτη από συνθετικές τρίχες για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σχήμα της, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε ακριβείς γραμμές ακόμα και στα πιο μικροσκοπικά σημεία. Για ποια μικροσκοπικά μέρη μιλάμε; Δοκιμάστε αυτό το πινέλο στο περίγραμμα των χειλιών σας για υπέροχο αποτέλεσμα ή στη γραμμή των βλεφαρίδων σας για σύσφιξη των ματιών σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε ένα δροσερό, graphic eyeliner.

Lip Brush, Smashbox BUY HERE

Duo-fibre brush

duo-fibre-brush-pinelo.jpg

Μια βούρτσα διπλής ίνας είναι απλώς ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι η βούρτσα περιέχει δύο διαφορετικά είδη τριχών με δύο διαφορετικά μήκη. Η δημιουργία της με δύο τύπου τρίχες κάνει το πινέλο πιο συμπαγές στη βάση και λεπτότερο προς την κορυφή. Συνήθως θα βρείτε βούρτσες από ίνες δύο ινών σε μεγαλύτερα μεγέθη για την εφαρμογή υγρού foundation, αλλά είναι επίσης διαθέσιμες σε μικρότερα μεγέθη για την ανάμειξη κρεμ ρουζ και υγρών highlighter.

159S Duo Fibre Blush Brush, MAC, Attica BUY HERE

Stippling brush

pinelo-brush.webp

Μπορείτε σίγουρα να μπερδέψετε μια βούρτσα stippling και μια βούρτσα duo-fibre επειδή μια βούρτσα stippling είναι γνωστή για τις duo ίνες της, επομένως είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Όταν θέλετε μια πιο απαλή εφαρμογή βάσης ή ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα τότε αυτή είναι ιδανικότερη. Λόγω του ελαφρύτερου φινιρίσματός τους, αυτά τα πινέλα είναι επίσης ιδανικά για την εφαρμογή tinted ενυδατικής κρέμας.

Multitasker Brush 06, Sephora Collection, Sephora BUY HERE

Kabuki brush

kabuki-pinelo.jpg

Με πολλούς τρόπους, το πινέλο kabuki είναι το αντίθετο από το πινέλο stippling. Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει κάτι, αλλά αν έχετε πειραματιστεί ποτέ με το μακιγιάζ, αυτό το κλασικό πινέλο μακιγιάζ σίγουρα θα το έχετε δει. Έγινε διάσημο από το ιαπωνικό δραματικό θέατρο Kabuki, αυτό το στυλ βούρτσας αναγνωρίζεται πιο συχνά από τη κοντή, παχουλή λαβή και τις πολύ πυκνές, σταθερές, επίπεδες ή θολωτές τρίχες του. Ένα συνθετικό πινέλο kabuki μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή υγρού foundation ή μακιγιάζ σώματος για μέτρια προς πλήρη κάλυψη, αλλά η πυκνότητα του πινέλου το καθιστά ιδανικό για συσκευασία σε εξαιρετικά λεπτές πούδρες για πιο πλήρη κάλυψη.

Backstage - Kabuki Brush N°17, Dior, Hondos Center BUY HERE

Foundation brush

kabuki-buff-foundation-brush-115-pinelo-makeup.webp

Ενώ η χρήση πινέλου για το υγρό μακιγιάζ σας είναι προαιρετική (μπορείτε να επιλέξετε ένα σφουγγάρι ή τα καθαρά δάχτυλά σας αντ 'αυτού), χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος πινέλου εφαρμογής για το mineral makeup ή το foundation σε πούδρα. Αυτά τα είδη πινέλων είναι συνήθως πυκνά, γεμάτα, στρογγυλεμένα και σε σχήμα θόλου. Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν τις συνθετικές τρίχες (που είναι πιο εύκολο να καθαριστούν) για τις υγρές τους φόρμουλες, ή ακόμα και τις φυσικές τρίχες - οι οποίες είναι φυσικά πιο πορώδεις - για τις σκόνες τους, εσείς μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. 

Kabuki-Buff Foundation Brush 115, Fenty Beauty, Sephora BUY HERE

Blending sponge

beautyblender-beautyblender-lilac-make-up-spong.jpg

Θυμάστε που είπαμε ότι ένα πινέλο για το μακιγιάζ με υγρή βάση είναι προαιρετικό; Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί καλλιτέχνες μακιγιάζ και YouTubers επιλέγουν σφουγγαράκια για να αποκτήσουν ένα φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις. Χάρη στο στρογγυλεμένο, λείο σχήμα τους, τα σφουγγάρια δεν αφήνουν πίσω τους περίεργες γραμμές ή αδέσποτες τρίχες, και οι υγρές επιφάνειές τους βοηθούν στη διάχυση της βαριάς βάσης, του concealer ή του κρεμώδους ρουζ για φυσικό φινίρισμα.

Beautyblender Lilac, Beautyblender, Sephora BUY HERE