fbpixel

Search icon
Search
Longing for summer: Oι ερημικές παραλίες στα ελληνικά νησιά για ένα παντοτινό καλοκαίρι
TRAVEL

Longing for summer: Oι ερημικές παραλίες στα ελληνικά νησιά για ένα παντοτινό καλοκαίρι

Μέγιστη απόλαυση, μακριά από όλους κι από όλα


Μία χώρα με απίστευτα τοπία και με μία σαγηνευτική ομορφιά. Μία χώρα με αμέτρητους προορισμούς, σπουδαία ιστορία και μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Η Ελλάδα δε θεωρείται τυχαία το ιδανικό μέρος για τις summer διακοπές τόσο των locals, όσο κι όσων καταφθάνουν σε αυτήν και τα νησιά της, μοιάζουν ικανά να αιχμαλωτίσουν την καρδιά ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors. 

Άλλα, ξεχωρίζουν για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την έντονη social life τους κι άλλα, είναι τόσο ήρεμα και τόσο γαλήνια, που προσφέρονται για απόλυτη χαλάρωση κι αποφόρτιση, μακριά από όλους κι από όλα. Αν αυτό που ζητάτε από τις φετινές διακοπές σας είναι πανέμορφα τοπία και χρυσαφένιες αμμουδιές με ελάχιστο κόσμο, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τις must-visit ερημικές παραλίες, που πρέπει να προσθέσετε asap στην bucket-list σας. 

Enjoy!

Εφταλού, Λέσβος

shutterstock-1169342923.jpg

Ένα πανέμορφο νησί, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και ξεχωρίζει για την σπάνια ομορφιά, την πυκνή βλάστηση και την πλούσια ιστορία του. Η Λέσβος, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους gastronomy-lovers, καθώς φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της, ενώ αποτελεί must επιλογή και για όσους αγαπούν τις χαλαρωτικές και τις πιο ήρεμες διακοπές, χάρη στις υπέροχες παραλίες της. Μία από αυτές, είναι η Εφταλού, με τα πολύχρωμα βότσαλα και τα κρυστάλλινα, δροσερά -σχεδόν παγωμένα- νερά. Πρόκειται για μία παραλία που φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της, οι οποίες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικό ράδιο, ενώ η θάλασσα παραμένει πάντα κρύα, όσο ψηλά κι αν ανεβαίνει ο υδράργυρος το καλοκαίρι. Γι' αυτό, ευθύνεται είτε η απότομη πτώση του βυθού, είτε τα κρύα ρεύματα κι είναι σίγουρο, πως αν βρεθείτε στο συγκεκριμένο μέρος, δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε!

Πλατιά Άμμος, Κεφαλονιά 

shutterstock-1811019151.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και σήμα κατατεθέν του, αποτελούν τα σμαραγδένια νερά και τα κατάφυτα τοπία. Η Κεφαλονιά, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν ένα break από όλους κι από όλα και διακοπές σε αυτήν, σημαίνει βουτιές σε παραδεισένιες παραλίες, απίστευτο φαγητό και βόλτες στην φύση. Οι ακτές με τα κρυστάλλινα νερά, τα ειδυλλιακά τοπία και οι γραφικοί κολπίσκοι είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει να προσφέρει το στολίδι του Ιονίου, ενώ για τους λάτρεις της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, υπάρχει το απόλυτο spot, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά τους. Η Πλατιά Άμμος, είναι μία πανέμορφη και πολύ ιδιαίτερη παραλίες, που για να φτάσει κανείς σε αυτήν, χρειάζεται να κατεβεί περίπου 400 σκαλοπάτια. Η εικόνα που θα συναντήσει, είναι σίγουρο πως θα τον αποζημιώσει, καθώς τα καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με τα γυαλιστερά βότσαλα, τους επιβλητικούς βράχους και το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς.

Μέγας Ποταμός, Ανάφη

shutterstock-1278076705.jpg

Η Ανάφη, είναι ένα νησί που μάλλον δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τη λάμψη που της αξίζει. Το μικρό αυτό, νησί των Κυκλάδων, έχει καταφέρει -ίσως και γι' αυτό το λόγο- να διατηρήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τα εντυπωσιακά, φυσικά του τοπία. Η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της, οι παρθένες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα υπέροχα μονοπάτια είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει σε όσους καταφθάνουν σε αυτήν κι αν θέλετε να απολαύσετε πραγματικά την μεθυστική της ομορφιά, πρέπει να βρεθείτε στην παραλία Μέγας Ποταμός, που είναι ιδανική για απομόνωση κι απόλυτη χαλάρωση, ωστόσο είναι καλό να προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα. Διαθέτει άμμο και λευκά βότσαλα και προσφέρει υπέροχη θέα στον Κάλαμο.

Νικουριά, Αμοργός

shutterstock-576733144.jpg

Ένα νησί με μοναδικά vibes και πολύ-πολύ ιδιαίτερη αύρα. Ένα μέρος με απίστευτη ομορφιά, που μοιάζει ικανό να αιχμαλωτίσει την καρδιά ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors. Η πανέμορφη, Αμοργός, είναι γνωστή για το απέραντο γαλάζιο που την περιβάλλει και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες διακοπές. Σήμα κατατεθέν της, αποτελεί η εντυπωσιακή καταγάλανη θάλασσα, αλλά και οι υπέροχες παραλίες, με τα συγκλονιστικά τοπία να είναι ένα... extra bonus για όσους την επιλέγουν. Σε περίπτωση που ψάχνετε πραγματικά για ερημικές παραλίες, μην παραλείψετε να βρεθείτε στο ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Παύλο. Η Νικουριά, είναι μία παραλία με τιρκουάζ νερά, χρυσαφένια άμμο κι απίστευτη θέα, που θα ταξιδέψει το μυαλό σας σε μέρη μακρινά.

Καλό Αμπέλι, Σέριφος

shutterstock-2235766563.jpg

Η Σέριφος, είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των δυτικών Κυκλάδων που φημίζεται για την ήρεμη ατμόσφαιρά της κι υπόσχεται χαλαρωτικές διακοπές. Το ειδυλλιακό, αυτό, νησί με την άγρια ομορφιά, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από όλους κι από όλα, με τα επιβλητικά βραχώδη τοπία και τις πανέμορφες παραλίες του να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Για τους λάτρεις της απόλυτης χαλάρωσης, ιδανικό spot είναι το Καλό Αμπέλι. Πρόκειται για έναν μικρό, πανέμορφο κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο, ενώ η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από μονοπάτι κι απαιτείται αρκετό περπάτημα, ωστόσο, η εξωτική ομορφιά αυτού του μέρους αξίζει πραγματικά τον κόπο!

Κόκκινη Παραλία, Κρήτη

shutterstock-197311601.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κι ένας από τους πιο όμορφους και διάσημους προορισμούς του κόσμου. Κάθε χρόνο, καταφθάνουν στο νησί visitors από κάθε μέρος, κοντά και μακριά από την Ελλάδα, για να ανακαλύψουν τα υπέροχα φυσικά τοπία και την πλούσια κρητική παράδοση κι όσοι την επισκέπτονται, αναπτύσσουν αμέσως μία ιδιαίτερη σχέση με αυτήν. Η -πανέμορφη- Κρήτη, έχει την τιμητική της κάθε καλοκαίρι και διακοπές σε αυτήν, σημαίνει μπάνιο σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας, πεντανόστιμο φαγητό και χαλάρωση σε παρθένα τοπία. Οι περισσότεροι, γνωρίζουν την πιο δημοφιλή, την πιο φανταχτερή πλευρά της, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη, η πιο ήρεμη, η πιο χαλαρωτική. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκει και η Κόκκινη Παραλία ή Κόκκινη Άμμος, μία εντυπωσιακή, απομακρυσμένη παραλία, που βρίσκεται στη νότια ακτή του Ηρακλείου κι είναι καλυμμένη με κόκκινη άμμο, που συνδυασμό με τα σμαραγδένια νερά δημιουργεί ένα απίστευτο σκηνικό. Για να φτάσει κανείς σε αυτήν, απαιταίται πεζοπορία περίπου 20 λεπτών, ενώ όταν φυσάει δυτικός άνεμος έχει δυνατό κύμα και χρειάζεται προσοχή.