fbpixel

Search icon
Search
Μια εκπληκτική κατοικία στην Κεφαλονιά μετατρέπεται σε όαση δροσιάς
INTERIORS

Μια εκπληκτική κατοικία στην Κεφαλονιά μετατρέπεται σε όαση δροσιάς

Με την υπογραφή της interior designer Κλεονίκης Ανδρώνη


Για όσους πατήσουν το πόδι τους στην Κεφαλονιά για πρώτη φορά, το νησί μπορεί να φαίνεται σαν αντικατοπτρισμός της απόλυτης ομορφιάς. Άγρια, τραχιά βουνά και μια ακτογραμμή με αμμώδεις κολπίσκους με βαθιά σμαραγδένια νερά. Πιστές στη φύση του νησιού κι εμπνευσμένες από την ουσία του, οι πέτρινες βίλες του Pera Perou είναι πλούσιες σε παροχές, διατηρώντας την απλότητα , μια συνταγή για μια αυθεντική εμπειρία παρθένας πολυτέλειας. Δημιουργημένο από μια interior designer, ερωτευμένη με την Κεφαλονιά, η μινιμαλιστική σχεδιαστική αισθητική και οι ανοιχτοί χώροι του Pera Perou απογειώνουν τις αισθήσεις και προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε την εκπληκτική φυσική ομορφιά της περιοχής και την πανοραμική θέα του Ιονίου. 

Όλες βίλες έχουν χτιστεί με τρόπο που διασφαλίζει ότι υπάρχει πάντα θέα στο μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο. Μια υπενθύμιση για να σταματήσετε, να αναπνεύσετε και να απολαύσετε όλη τη γοητεία που απλώνεται μπροστά σας. Μια αρμονία των αισθήσεων που εμπλουτίζεται περαιτέρω από τη μοναδική και ανεβασμένη εκδοχή της σύγχρονης φιλοξενίας του Pera Perou. Με οδηγό τη ζεστασιά και τη «σοφία» της τοπικής παράδοσης, τη σχολαστική φροντίδα και τη βαθιά αγάπη για τη γη, το συγκρότημα κατοικιών προσφέρει ένα αποκλειστικό καταφύγιο ιδιωτικότητας και γαλήνης σχεδιασμένο για να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Ακόμη και αυτά που δε χωρά ο ανθρώπινος νους. Αυτό είναι το Pera Perou!

dji-0392-cDd5X.jpg


Εκεί που η παρθένα πολυτέλεια συναντά την απλότητα, φωλιασμένη στο καταπράσινο φύλλωμα της πλαγιάς του βουνού, η απομακρυσμένη τοποθεσία του Πέρα Περού προσφέρει ηρεμία και ιδιωτικότητα, καθώς και μια εκπληκτική θέα στη θάλασσα που θυμίζει ζαφείρι και στο γραφικό λιμάνι της Αγίας Ευφημίας. Χτισμένο με βράχο από τη γη, υπάρχει κάτι απλά μαγικό στο να περπατάς ξυπόλητος στη αυλή, περιτριγυρισμένος από τη φυσική ομορφιά και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια. Σχεδιασμένοι με μοντέρνα και μινιμαλιστική αισθητική, οι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι του Pera Perou πλαισιώνουν τη θέα στο νησί από κάθε δωμάτιο, ενώ οι γήινες πινελιές συμπληρώνουν τη διακριτική κομψότητα των luxury πέτρινων βιλών.

Το όνομα του Pera Perou αντικατοπτρίζει όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η παραθαλάσσια όαση. Κυριολεκτικά σημαίνει «από εδώ ως εκεί και τα πάντα ενδιάμεσα», αυτό το καταφύγιο προσφέρει ό,τι επιθυμεί η καρδιά. Είναι ταυτόχρονα ένα ιδιωτικό, ήσυχο καταφύγιο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή της Κεφαλονιάς. Οι ολοκαίνουριες βίλες (ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2021) σχεδιάστηκαν από την interior designer και ιδιοκτήτρια Κλεονίκη Ανδρώνη. Η Κλεονίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ήταν πάντα ερωτευμένη με την Κεφαλονιά. 

img-6011-2-OPex9.jpg


Τώρα που μένει και η ίδια στο νησί, ήξερε ότι το κύριο αξιοθέατο στο Pera Perou θα έπρεπε να είναι η θέα. Το συγκρότητα αποτελείται από τρεις ξεχωριστές, πλήρως ιδιωτικές βίλες με οδική πρόσβαση που βρίσκονται σε ένα βράχο με θέα στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Η μοναδική τους τοποθεσία -που αποκαλύπτει πώς η θάλασσα συναντά το βουνό- επιτρέπει σε κάποιον να βιώσει κάτι το μοναδικό, να γίνει πρωταγωνιστής στο δικό του όνειρο. Κάθε δωμάτιο έχει τοποθετηθεί προσεκτικά για να προσφέρει εκπληκτική θέα στην ακτή και στο νερό. 

Η τοποθεσία εμπνέει ηρεμία και γαλήνη ενώ αντιπαρατίθεται με τις ανέσεις του χωριού από κάτω. Χτισμένη χρησιμοποιώντας τα φυσικά στοιχεία του περιβάλλοντος, η Κλεονίκη ήθελε να διατηρήσει την τραχιά, φυσική ομορφιά του νησιού, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει την εμπειρία σε μια εμπειρία καθαρής πολυτέλειας. Κάθε βίλα είναι κατασκευασμένη από φυσική πέτρα, διατηρημένο ξύλο και βιολογικά υφάσματα. Αυτός ο μινιμαλιστικός αισθητικός σχεδιασμός δημιουργεί μια διαχρονική αίσθηση, ενώ οι ανέσεις όπως η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, το εξωτερικό πέτρινο ντους, η ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης, το τζακούζι και το τζάκι δημιουργούν ένα περιβάλλον μεγαλοπρέπειας. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό, ιδιωτικό καταφύγιο όπου σας προσκαλούμε να χαλαρώσετε, να είστε ήρεμοι και να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί.

img-5573-2-Llo9V.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του Pera Perou!