fbpixel

Search icon
Search
Les Cyclades: Το πολυαναμενόμενο γαλλικό φιλμ που γυρίστηκε στην Αμοργό κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο
ARTS & CULTURE

Les Cyclades: Το πολυαναμενόμενο γαλλικό φιλμ που γυρίστηκε στην Αμοργό κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο

Στην ταινία "Two Tickets to Greece/ Les Cyclades" του Marc Fitoussi προβάλλεται η γοητεία της χώρας μας και συμμετέχουν Έλληνες ηθοποιοί


Συγκίνηση, νοσταλγία και υπερηφάνεια. Αυτά είναι τα συναισθήματά μας, κάθε φορά που παρακολουθούμε στη μεγάλη οθόνη τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας. Φαίνεται ότι η Ελλάδα πάντα χάριζε στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του εξωτερικού κάτι μαγικό και περιπετειώδες. Εκείνο το στοιχείο, που έχει τη δύναμη να απογειώσει κάθε σκηνή. Άγρια ομορφιά που μυρίζει θυμάρι και φασκόμηλο, παθιασμένη μουσική ενός λυράρη μέχρι το ξημέρωμα, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, και κατακόκκινο μυστήριο του ηλιοβασιλέματος. 

Το γαλάζιο της Ελλάδας συγκινεί τη Γαλλία

l-icone-du-film-la-grande-bleue-jean-reno-dans-le-role-d-enzo-est-assis-au-piano.jpg
O Jean Reno και ο Jean-marc Barr σε στιγμιότυπο από την ταινία Le Grand Blue στην Αμοργό

Η Γαλλία δεν έχει μείνει εκτός αυτής της διαδρομής. Κανείς δεν ξεχνά το φιλμ "Απέραντο Γαλάζιο" (γαλλικά: "Le Grand Bleu") του 1988, σε σενάριο και σκηνοθεσία Luc Besson, μια εκτεταμένη δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δυο φίλων δυτών, των Jacques Mayol και Enzo Maiorca, οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα. Η ταινία ξεκινά με την παιδική τους ηλικία στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα του 1960, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο τους στη θάλασσα της Ταορμίνα στη Σικελία κατά τη διάρκεια διαγωνισμού κατάδυσης. Το έργο αναδείχθηκε σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα φιλμ του γαλλικού κινηματογράφου και σημείο αναφοράς. Ο πραγματικός Mayol, μάλιστα, συμμετείχε ως σεναριογράφος στην ταινία.

Η νέα γαλλική παραγωγή που υμνεί την Αμοργό

two-tickets-to-greece.png

Η Αμοργός αποτελεί ένα αγαπημένο νησί της χώρας μας, το κατάλληλο σημείο για κινηματογραφική δημιουργία. Παρίσι και Ελλάδα γίνονται «ένα» για καλλιτεχνικό σκοπό. Ο Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Marc Fitoussi, με την καινούργια ταινία του "Two Tickets to Greece/ Les Cyclades", η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, μας μεταφέρει στη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού, μέσα από τα ειδυλλιακά τοπία και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Ξετυλίγεται ο στενός φιλικός δεσμός δύο γυναικών, της Blandine και της Magalie οι οποίες ήταν αχώριστες στην εφηβεία και χάθηκαν οι δρόμοι τους, καθώς μεγάλωναν. Πρόσφατα διαζευγμένη, η Blandine αγωνίζεται να επιστρέψει στη ζωή της. Η πρώην κολλητή της φίλη Magalie, φωνακλού και ατρόμητη, επανεμφανίζεται και επιβάλλεται σε ένα ταξίδι που πάντα ονειρεύονταν ως έφηβες: Στην Αμοργό. Όταν φτάνουν στον προορισμό τους, συνειδητοποιούν ότι οι ονειρεμένες διακοπές δεν πάνε όπως τις είχαν σχεδιάσει, αφού πλέον έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στις διακοπές, αλλά και στη ζωή!

Οι ελληνικές συμμετοχές στο cast

Πρόκειται για μια ταινία με έντονα στοιχεία κωμωδίας, αλλά και στιγμές πιο δραματικές. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Nicolas Bridet, Laure Calamy και Olivia Côte. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο main cast συμμετέχουν στο main cast οι Έλληνες ηθοποιοί Πάνος Κορώνης, Θοδωρής Σμέρος και Στέλιος Ξανθουδάκης.

Παρακολουθήστε το επίσημο trailer της ταινίας: 

Info: Η ταινία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στους Γαλλικούς κινηματογράφους στις 11 Ιανουαρίου 2023.