fbpixel

Search icon
Search
Last-minute getaways από τη Θεσσαλονίκη για το πιο αξέχαστο Πάσχα στην Ευρώπη
ESCAPE

Last-minute getaways από τη Θεσσαλονίκη για το πιο αξέχαστο Πάσχα στην Ευρώπη

5 απευθείας πτήσεις προς τις πιο όμορφες, ανοιξιάτικες πόλεις


Το Πάσχα πλησιάζει κι εσείς ακόμη δεν έχετε σκεφτεί πού και πώς θα περάσετε την εορταστική περίοδο; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε, ώστε να ανακαλύψετε τους top προορισμούς τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας από τη Θεσσαλονίκη. Ένα αξέχαστο Πάσχα βρίσκεται μπροστά σας και αυτή είναι μια super ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ξεφεύγοντας για λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η άνοιξη, άλλωστε, κυριαρχεί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, τις οποίες εσείς δεν έχετε παρά να τις επισκεφθείτε!

Μπολόνια, Ιταλία

shutterstock-410379151.jpg

Γι' άλλη μια φορά, η Μπολόνια διεκδικεί την πρωτιά στις προτιμήσεις των επισκεπτών ακόμη και για την περίοδο του Πάσχα. Η πανέμορφη πόλης της Ιταλίας σας περιμένει να βιώσετε μια all the way spring experience, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη! Ξεκινήστε με βόλτες από τη Piazza dell’ 8 Agosto μέχρι τη Via dell’ Indipendenza. Το ξενοδοχείο Grand Hotel Majestic già Baglioni (Via dell'Indipendenza 8) είναι ό,τι ακριβώς αναζητάτε για πολυτελή διαμονή, που συνδυάζει όλα τα σύγχρονα comforts και την εκπληκτική θέα στα μνημεία της πόλης. Ακόμη, ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι αυθεντικών ιταλικών γεύσεων σας περιμένει στο L'Arcimboldo (Via Galliera, 34/E).

Bonus: Μια επίσκεψη στο Museo di Palazzo Poggi (Via Zamboni 33) θεωρείται must και δεν πρέπει να λείπει από την to-go list σας γι' αυτό το ταξίδι.

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Düsseldorf, Γερμανία

shutterstock-1421312846.jpg

Ως μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο, το Düsseldorf είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για εσάς που θέλετε να γίνεται «ένα» με την ομορφιά του τόπου και να βιώσετε στο έπακρο τον αστικό «παλμό» του. Εάν βρεθείτε εκεί, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Museum Kunstpalast (Ehrenhof 4-5, 40479 Düsseldorf), όπου η σύγχρονη τέχνη λαμβάνει σάρκα και οστά. Για τη διαμονή σας, διαλέξτε το ultra lux Hyatt Regency (Speditionstraße 19, 40221 Düsseldorf), ενώ για το φαγητό σας όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο HeimWerk Altstadt (Hafenstraße 9, 40213 Düsseldorf), ένα εστιατόριο που τιμά τις γεύσεις της Ευρώπης, πάντα με gourmet twist.

Bonus: Μια βόλτα στο καταπράσινο Königsallee είναι ό,τι χρειάζεστε για να απολαύσετε την ανοιξιάτικη αύρα της πόλης!

Η πτήση πραγματοποιείται από την Aegean.

Λονδίνο, Αγγλία

shutterstock-594092888.jpg

Το Λονδίνο αξίζει να γίνει μια από τις επιλογές σας για ένα ξεχωριστό τριήμερο. Περπατήστε τη Regent Street, το Piccadilly, το Govent Garden, ανακαλύψτε το Βρετανικό Μουσείο και τη σύγχρονη Tate Modern. Για τη διαμονή σας επιλέξτε το ολοκαίνουριο One Hundred Shoreditch hotel (100 Shoreditch High St, Λονδίνο E1 6JQ) -το new big thing στον χώρο του design-, εκεί όπου μπορείτε να απολαύσετε και το ποτό σας στο rooftop bar. Οι επιλογές για φαγητό είναι αμέτρητες, από τις οποίες εμείς ξεχωρίζουμε τα new entries στη βρετανική πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων το Lisboeta (30 Charlotte St.) και το Silo (Unit 7, The white building, 1st Floor,c/o CRATE Bar, Queen's Yard).

Bonus: Επισκεφτείτε το φαντασμαγορικό infinity room που έχει δημιουργηθεί στο Marble Arch από τον Anthony James. Η δωρεάν έκθεσή του "Lightfield" θα φιλοξενηθεί στον νέο κεντρικό πολιτιστικό χώρο της πόλης μέχρι τέλος του χρόνου και παρουσιάζει ένα «δάσος» ατσάλινων κύβων με λεπτομέρειες από γυαλί και LED, που δημιουργούν έναν καμβά για να χορεύει το φως στο σκοτάδι.

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Παρίσι, Γαλλία

shutterstock-515104360.jpg

Διαχρονικά αγαπημένο, το Παρίσι δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ την travel list! Δείτε από κοντά την επέκταση του εμβληματικού Πύργου του Eiffel, περπατήστε στις must-visit γειτονιές με τα καταπράσινα δέντρα, κλείστε τη διαμονή σας στο φανταστικό Bulgari Hôtel Paris (30 Av. George V) που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του και απολαύστε ένα ξεχωριστό brunch ή το γεύμα σας στο tres chic Le Tout-Paris (8 Quai du Louvre). Πιείτε το ποτό σας στο bar του ξενοδοχείου Mandarin Oriental (251 Rue St Honoré) και αφεθείτε στη μοναδική θέα της Πόλης του Φωτός.

Bonus: Είστε fashion lover; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από το ανακαινισμένο «βασίλειο των ονείρων» του οίκου Dior! (Dior, Paris 30 Montaigne, 30 Av. Montaigne)

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Βιέννη, Αυστρία

shutterstock-1450254959.jpg

Η πανέμορφη Αυστριακή πρωτεύουσα είναι ίσως πιο γοητευτική από κάθε άλλη εποχή του χρόνου! Baroque αισθητική και μοντέρνα διάσταση κυριαρχούν όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του σε αυτήν την πόλη. Η διαμονή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Hotel Imperial (Kärntner Ring 16), όπου η αυθεντική φιλοξενία συναντά το high-end design, ενώ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε να δοκιμάσετε το καλύτερο σνίτσελ της πόλης, το οποίο θα βρείτε στο Figlmüller (Bäckerstraße 6). Last but not least, το άκρως ατμοσφαιρικό Blaue Bar (Philharmoniker St) είναι το ιδανικό location για να απολαύσετε το ποτό σας, καθώς έχει ξεχωρίσει και από το περιοδικό Time Out.

Bonus: Εάν αγαπάτε την τέχνη, το διάσημο μουσείο The Hofburg (1010 Βιέννη) θα αποτελέσει σταθμό για το ταξίδι σας, γυρνώντας σας σε μια άλλη δεκαετία της Βιέννης.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Austrian.

Fly high!