fbpixel

Search icon
Search
What dreams are made of: Μια εσωτερική ματιά στη νέα boutique του Dior στην 30 Μontaigne
DESIGN NEWS

What dreams are made of: Μια εσωτερική ματιά στη νέα boutique του Dior στην 30 Μontaigne

Εκεί που η δεξιοτεχνία της μόδας συναντά τη σύγχρονη τέχνη


Δύο χρόνια μετά από μια εκτεταμένη ανανέωση και επέκταση, ο Dior ανοίγει ξανά το ιστορικό κατάστημα-ναυαρχίδα του στο 30 Μontaigne στο Παρίσι -μια τοποθεσία τόσο ιστορική όσο και εμβληματική για τον οίκο. Το έργο επιδιώκει να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία shopping -και όχι μόνο- διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα του fashion house πέρα ​​από τη μόδα. Το «εμβληματικό βασίλειο των ονείρων» επεκτείνεται πλέον στο πεδίο του πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοξενίας. Ξεδιπλώνοντας πάνω από 10.000 τ.μ. το αρχιτεκτονικό tour-de-force, σε σκηνοθεσία του αρχιτέκτονα Peter Marino -ο οποίος έλαβε πρόσφατα το βραβείο Design Project 2021- αποτελεί μια διασταύρωση νεοκλασικού στιλ και σύγχρονης αγνότητας. Η νέα αύρα του κτιρίου, που αφθονεί σε ιστορία (ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Christian Dior το 1946) προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν μια διαχρονική εμπειρία μέσα από ένα απολαυστικό ταξίδι.

3333.jpg

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος που βλέπω αυτό το εκπληκτικό όνειρο, αυτό το εξαιρετικό έργο - το οποίο η ομάδα μου κι εγώ φέραμε εις πέρας με όλο μας το πάθος - επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απλή επαναλειτουργία, αφού η 30 Μontaigne πια έχει μετατραπεί σε ένα «ζωντανό» σύμβολο του DNA μας: Η γέννηση ενός «βασιλείου» όπως κανένα άλλο στον κόσμο, όπου στα όνειρα δίνεται ελεύθερη βούληση και μπορεί να γραφτεί μια νέα, άνευ προηγουμένου σελίδα στην ιστορία του Dior, της μόδας και του Παρισιού», σημειώνει ο Pietro Beccari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Christian Dior Couture.

Μια αρμονική ισορροπία αριστείας και αριστοτεχνίας

33.jpg

Η αντιπαράθεση μεταξύ κληρονομιάς και νεωτερικότητας περιγράφεται μέσα από την ανάμειξη διαφορετικών υλικών και υφών, από πλεκτά έως πολυτελή υφάσματα, που ποικίλλουν σε μια εκρού παλέτα.

Η εμβληματική boutique αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία fashion και όχι μόνο κομματιών, όπως ready-to-wear clothes, δερμάτινα είδη, κοσμήματα και αρώματα. Εκτός από ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ, το παριζιάνικο κτίριο «γιορτάζει» την πολλαπλότητα του savoir-faire, του art de vivre, της γαστρονομίας και του πολιτισμού που συναντά κανείς στο DNA του οίκου. 

275102400-445102484063108-6979076945437752153-n.jpg
275175553-155438196913009-2643862371091507856-n.jpg

Οι λάτρεις της πολυτέλειας και του Dior Maison μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα, να ντυθούν, να ξεκουραστούν και να αποδράσουν σε αυτό το εκπληκτικό «καταφύγιο» απαράμιλλου στιλ. Πλέον, το new brand store φιλοξενεί μια εκθαμβωτική boutique, έναν χώρο gallery, το εστιατόριο Monsieur Dior και το ζαχαροπλαστείο Dior -και τα δύο εστιατόρια φέρουν την υπογραφή του γνωστού Γάλλου σεφ Jean Imbert και τη σχεδιαστική ταυτότητα της υπέροχης Cordelia de Castellane-, τρεις κήπους και μια guest-suite 200 μέτρων.

2-hLu0i.jpg

Μέσα από την έκθεση ενίοτε νέων –αλλά πάντα μοναδικών– έργων όπως αυτά του Guy Limone, της Jennifer Steinkamp, του Johan Creten, του Paul Cocksedge, του Ιsa Genzken, του Azuma Makoto και του Joël Adrianomearisoa, καθένας από αυτούς τους χώρους θα αντιπροσωπεύει την εφευρετικότητα που πάντα χαρακτήριζε τον οίκο, αλλά και την αγάπη για την τέχνη που καθόρισε τον Christian Ddior. Ένας χώρος, εμποτισμένος με το όραμα του μεγάλου couturier και parfumeur, ο οποίος μέσα σε δέκα μόλις χρόνια –από το 1947 έως το 1957– επανασχεδίασε τον όρο θηλυκότητα, χτίζοντας μια αυτοκρατορία ακλόνητης επιρροής που βρίσκεται σε συνεχή δημιουργική ροή! 

Aνακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες της συγκλονιστικής ανανεωμένης boutique!

Φωτογραφίες: Kristen Pelou