fbpixel

Search icon
Search
5 ολοκαίνουρια εστιατόρια στο Λονδίνο που απογειώνουν την έννοια του fine dining
ESCAPE

5 ολοκαίνουρια εστιατόρια στο Λονδίνο που απογειώνουν την έννοια του fine dining

Γνωρίστε τους νέους γαστρονομικούς «ναούς» της βρετανικής πρωτεύουσας


Είναι γεγονός πως η urban αισθητική του Λονδίνου είναι ένας βασικός για το ερωτευτεί κανείς. Διαφέρει από κάθε άλλη πόλη και συγκεντρώνει αμέτρητους επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Η πολυπολιτισμική αυτή πόλη, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς αυτήν την άνοιξη υποδέχεται μια σειρά από πολυαναμενόμενα openings εστιατορίων, τα οποία ήδη έχουν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του fine dining.

Ήρθε η ώρα να τα γνωρίσετε κι εσείς!

Lisboeta

lisboeta-interior-2.jpg

Ο γεννημένος στην Πορτογαλία chef Nuno Mendes έκανε ένα ταξίδι που τον οδήγησε από τις κουζίνες στις ΗΠΑ σε πολυσύχναστα εστιατόρια στο Ανατολικό Λονδίνο, κερδίζοντας δύο αστέρια Michelin στην πορεία. Το Lisboeta είναι μια επιστροφή στις ρίζες του –αντλώντας όλο και περισσότερη έμπνευση από τις συνταγές της πατρίδας του. Το μενού χωρίζεται σε snacks, μικρά πιάτα και μπουφέ. Αφήστε τον σομελιέ Iava Markaityte να σας καθοδηγήσει σε μερικά drinking μονοπάτια της vintage Πορτογαλίας -δοκιμάστε οπωσδήποτε τα Lisboa Negroni και Madeira.

Info: Lisboeta, 30 Charlotte Street, site.

Chishuru

chishuru-opening-times-02122020010538.jpg

Η δυτικοαφρικανική μαγειρική έχει ενταχθεί στο «λεξικό» του Λονδίνου τον τελευταίο καιρό. Η νιγηριανή κληρονομιά της Joké Bakare βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της handmade κουζίνας της, και κάπως έτσι μια επιχείρηση που διευθύνεται από μια μαύρη γυναίκα ανθίζει στην ανταγωνιστική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου και συγκεκριμένα του Brixton. Το μενού αλλάζει συχνά, ενώ εάν βρεθείτε εκεί δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την μπριζόλα bavette με dressing yaji, το ekuru με πέστο, σπόρους κολοκύθας και σκωτσέζικη σάλτσα. Ένα νέο gastro spot, που έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους λάτρεις του καλού φαγητού που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην Αφρική μέσα από τις γεύσεις που προσφέρει.

Info: Unit 9 Market Row, Coldharbour Lane, Brixton, site.

Silo

rp243-md-trends-und-innovation-7-1132x755.jpg

Όταν τα industrial στοιχεία συναντούν τον εκλεπτυσμένο μοντερνισμό, δημιουργείται ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη χαρακτηριστική urban αύρα που αποπνέει το Λονδίνο. Όταν ο chef Douglas McMaster άνοιξε το Silo στο Brighton το 2014, η ανταπόκριση των περισσότερων ανθρώπων στο "zero waste" θα γινόταν μόνο η αρχή για μια νέα εποχή. Αυτή η καινοτόμα ματιά έρχεται τώρα και στο Λονδίνο. Το μενού εξιτάρει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους -από τις εκπληκτικές πουτίγκες, παγωτό κολοκύθας, μέχρι και τάρτα από ιπποφαές και «μεταξένια» κρέμα γάλακτος.

Info: The White Building, Unit 7 Queens Yard, Hackney Wick, site.

Padella

counter-at-padella-restaurant-borough-london-conde-nast-traveller-21april16-steve-joyce.jpg

Η Padella και τα φρέσκα ζυμαρικά της είναι συνώνυμα με τη βρετανική πρωτεύουσα το τελευταίο διάστημα. Όταν η ομάδα πίσω από το Trullo άνοιξε αυτό το εστιατόριο χωρίς κρατήσεις στην αγορά των food lovers, άρχισε γρήγορα να προσελκύει ουρές! Ήδη, οι πελάτες έχουν ξετρελαθεί με το pici cacio e pepe, ένα πιάτο ζυμαρικών με λιωμένα τυριά που χορταίνει τον καθένα χωρίς καν να το γευτεί! Θα το χαρακτήριζε κανείς ως το νέο comfort food spot που έχει ανοίξει στο Λονδίνο με σκοπό να μείνει, χαρίζοντας τις πιο εκλεκτές γεύσεις κι επαναπροσδιορίζοντας το street food.

Info: 6 Southwark Street, Southwark, site.

Rochelle Canteen

116562885-594962187886511-8595018995434635792-n.jpg

Ένας κήπος βγαλμένος από την Αγγλία του χθες, γεμάτος χρώματα και κατάφυτα σημεία, που πρόκειται να γίνει το νέο most-talked-about στέκι όσων επισκέπτονται το Λονδίνο, ειδικά τώρα την άνοιξη. Οι ιδιοκτήτες Melanie Arnold και Margot Henderson διευθύνουν αυτό το εστιατόριο από το 2004, ενώ τώρα το spot υποδέχεται τους επισκέπτες του πιο ανανεωμένο από ποτέ άλλοτε. Στο Rochelle Canteen, σερβίρουν καθημερινά ένα μενού που αλλάζει διαρκώς, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται το must-try ψητό onglet, που σερβίρεται με cavolo nero ή καπνιστό με ψάρι, ενώ ταιριάζει φανταστικά με κρασί. Το σκηνικό θυμίζει εξοχική κατοικία στο East End, ενώ τα πιάτα παραμένουν πιστά στην παράδοση -αυτήν τη φορά με ένα modern twist.

Info: 16 Playground Gardens, Shoreditch, site.

Κεντρική φωτογραφία: Lisboeta