Ένα ζευγάρι από το Brentwood της Καλιφόρνια, που βρισκόταν στη διαδικασία μετακόμισης στο Greenwich του Connecticut, ζήτησε «φωτεινό και λευκό» χρώμα για το νέο τους σπίτι στην Ανατολική Ακτή. Όμως ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων τους, ο Mike Moser, ο οποίος εργάζεται σε διηπειρωτικό επίπεδο, τους διόρθωσε: «Είναι ένα παραδοσιακό σπίτι του Greenwich», εξηγεί. «Δεν μπορείς να το αφήσεις λευκό, αλλιώς θα φαίνεται ημιτελές. Απαιτεί περισσότερα layers». To στοιχείο αυτό ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την περιορισμένη και εκλεπτυσμένη παλέτα, που οι ίδιοι είχαν επιδιώξει.
Για τους νέους ενοικιαστές της αρχοντικής κατοικίας, στόχος αποτελούσε η διάθεση διασκέδασης, ηρεμίας και χαλάρωσης, η οποία θα μπορούσε να έρθει σε ισορροπία με την επιβλητικότητα της αρχιτεκτονικής του. Η διαδικασία των αλλαγών και των εγκαταστάσεων δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το "Mary Poppins-like", κρεμαστό αξεσουάρ στην τραπεζαρία. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το γραφείο, για το οποίο ο Moser λέει: «Πραγματικά με άφησαν να παρέμβω αισθητικά. Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος της δουλειάς». Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολη υπόθεση, ιδίως όταν επρόκειτο για τις καρό ταπετσαρίες αυτού του δωματίου.
Αλλά η αποστολή που είχε αναλάβει δεν ήταν μόνο παιχνιδιάρικα κομμάτια και αξεσουάρ. Άλλωστε, η οικογένεια ήθελε το σπίτι πλήρως ανακαινισμένο και διακοσμημένο σε μόλις οκτώ μήνες κατά τη διάρκεια του COVID, θέτοντας αυστηρές χρονικές προθεσμίες για τις εργασίες.
Η τεχνική αυτή πραγματοποιείται σε χώρους που συνδυάζουν με αρμονία τη δομή και λειτουργία. Ο Moser διατήρησε την ακεραιότητα του αρχικού design σε όλο το σπίτι, ανακαινίζοντας τα δάπεδα, τοποθετώντας νέα παράθυρα και αναβαθμίζοντας τα καλούπια. Ενδιαφέρουσες κινήσεις του ήταν η τοποθέτηση ταπετσαρίας σε δωμάτια, όπως το γραφείο και το μπάνιο, αλλά και η ένωση της σύγχρονης διακόσμησης με τα all-time-classic έπιπλα που βρέθηκαν - συμπεριλαμβανομένων πολλών γαλλικών επίπλων της δεκαετίας του '70. H συγκεκριμένη τεχνοτροπία βασίστηκε σε πιο ανέμελες πινελιές για να διασφαλίσει ότι το ακίνητο ήταν μοναδικό, συμβαδίζοντας με την τολμηρή αισθητική κουλτούρα της οικογένειας.
Σοβαρές προκλήσεις εγκατάστασης εμφανίστηκαν στην είσοδο του κτηρίου, αλλά και στο μπάνιο. Τα χαμηλά ταβάνια, αλλά και η ευρεία έκταση δυσκόλεψαν τις εργασίες δημιουργίας της κεντρικής πόρτας. Το μπάνιο, ήταν επείγουσα ανάγκη να αποκτήσει μικρότερο μέγεθος και μια φιλική ατμόσφαιρα. Αυτό αποτελεί και το είδος της ανεπαίσθητης αλλά εκπληκτικής αλλαγής που κάνει το σπίτι να ξεχωρίζει πραγματικά. «Το σπίτι είναι μεγαλοπρεπές, αλλά εξακολουθεί να μοιάζει ζεστό και νεανικό», αναφέρει ο Moser μετά το πέρας των αλλαγών.
Μπορείτε να ανακαλύψετε και τους υπόλοιπους χώρους με μια επίσκεψη στο gallery!
Info: Architectural Digest
Photo credits: Christian Harder