fbpixel

Search icon
Search
Mια εξοχική κατοικία στα Hamptons είναι υπόδειγμα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής
MAGAZINE

Mια εξοχική κατοικία στα Hamptons είναι υπόδειγμα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής

Με την υπογραφή του νεοϋορκέζικου αρχιτεκτονικού studio Pembrooke & Ives


Το όνομα της περιοχής-τόπος απόδρασης λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη παραπέμπει από τα τέλη του 19ου αιώνα σε εικόνες αίγλης και ασύγκριτης πολυτέλειας. Μέρος τουexclusive προορισμού αποτελεί και αυτό το κομψό, ζεστό οικογενειακό σπίτι δίπλα στην παραλία, που δημιουργεί την αίσθηση πως γίνεται μέρος της φύσης που το περιβάλλει - λόγος για τον οποίο μετατράπηκε γρήγορα στο καταφύγιο μιας πολυμελούς οικογένειας, μακριά από την ξέφρενη ζωή του Μανχάταν. Η αρχιτεκτονική του είναι εντυπωσιακή, αφού όλες οι οροφές διαθέτουν διπλό ύψος, με τα ανοίγματα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι να επιτρέπουν την άμεση οπτική επαφή με τη θέα και τα έπιπλα να είναι χαμηλά, μοντέρνα και τύπου lounge. 

2020-10-15-readmckendree-sbp-pembrokeives-0188-v1.jpg

«Το ζευγάρι έκανε όλες τις επιλογές σε μόλις τέσσερις συναντήσεις», θυμάται ο Francis Nicdao, επικεφαλήςcreative συνεργάτης στο interior design στούντιο Pembrooke & Ives. «Έχουν τρία παιδιά σε ηλικία πανεπιστημίου, πολλούς φίλους και το στιλ τους είναι απλό. Το σπίτι τους είναι ένας πραγματικός χώρος συγκέντρωσης. Σχεδιάσαμε όλα τα έπιπλα έτσι, ώστε να υπάρχει αρκετή άνεση για ελιγμούς γύρω από αυτά, ενώ φροντίσαμε να “γεμίζουν” ταυτόχρονα αρμονικά το εσωτερικό», συμπληρώνει.

Η σωστή επίπλωση της κατοικίας προβλημάτισε ιδιαιτέρως στους μελετητές, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν από νωρίς ότι η συλλογή τους με τα σύγχρονα έργα Τέχνης θα έπρεπε να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κατά συνέπεια, οι χώροι θα έπρεπε να λειτουργούν ως ουδέτερο σκηνικό, ώστε να αναδεικνύονται τα εξαιρετικά καλλιτεχνήματα. 

2020-10-15-readmckendree-sbp-pembrokeives-0098-v1.jpg

Η ισορροπία στους όγκους στο εσωτερικό αποτέλεσε τελικά και το μεγάλο στοίχημα. Παράλληλα, όλοι οι κύριοι χώροι διαβίωσης έπρεπε να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, για να μπορούν να φιλοξενούν επισκέπτες. Γι’ αυτό και τα καθίσματα στο σαλόνι είναι εξαιρετικά γενναιόδωρα, όπως και στα υπνοδωμάτια υπάρχουν κρεβάτια king-size, αλλά κι επιπλέον κρεβάτια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Στο ίδιο πνεύμα, η κουζίνα διαθέτει δύο νησίδες: μία για προετοιμασία του φαγητού και μία άλλη όπου μπορεί να στρωθεί ένα γρήγορο γεύμα. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να δειπνήσουν είτε εκεί είτε στην τραπεζαρία. Σύμφωνα με τον open, αλλά παράλληλα ιδιωτικό, χαρακτήρα του σπιτιού, στην τραπεζαρία και στο family καθιστικό ο χώρος ανοίγει οργανικά.

Ως προς τα χρώματα, το ζευγάρι διατήρησε μια ουδέτερη παλέτα από κρεμ αποχρώσεις, απαλά μπλε, λευκά και γκρι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν εναλλαγές στην υφή, όπως γύψινες κατασκευές στους τοίχους ή και ανοιχτόχρωμο ξύλο από δρυ στις επενδύσεις - όλα στις σωστές αναλογίες. Τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα των Pembrooke & Ives, επιπλέον, έκαναν πραγματικά τη διαφορά. «Σήμερα, τα έπιπλα κατά παραγγελία δεν είναι απαραίτητα πιο ακριβά από τα είδη μαζικής παραγωγής. Με την custom-made κατασκευή διαπιστώνουμε ότι έχουμε περισσότερο δημιουργικό έλεγχο», λέει ο Nicdao.

2020-10-15-readmckendree-sbp-pembrokeives-0027-v1.jpg

Στην τραπεζαρία, η οροφή ντύθηκε με λευκή βελανιδιά σε σανίδες, που ζεσταίνουν τον χώρο και τον μετατρέπουν σε πιο οικείο. Σχεδιάστηκε, επίσης, ειδικά ένα τεράστιο, εντυπωσιακό τραπέζι από καρυδιά, που έχει υποστεί λεύκανση, σε συνδυασμό με ένθετο ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ στην οροφή υπερμεγέθη κρεμαστά θολωτά φωτιστικά στολίστηκαν με μεταλλικά γρανάζια. Οι αρχιτέκτονες διατήρησαν αυτήν την ουδέτερη παλέτα σε όλο το σπίτι, εφαρμόζοντας διακοσμητικό γύψο σε μονοχρωματικούς τοίχους και δίνοντας έτσι στα καλλιτεχνικά αριστουργήματα τη θέση που τους αρμόζει. Κι επειδή η τέχνη είναι και επένδυση και πάθος για τους ιδιοκτήτες, οι ίδιοι διαρκώς αποκτούν νέα κομμάτια, που σημαίνει ότι το σπίτι εξελίσσεται συνεχώς. Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση του τρόπου ζωής τους, μιας μεγάλης πενταμελούς οικογένειας με πολλούς φίλους και μια εξαιρετική, φιλότεχνη αισθητική.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ READ MCKENDREE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022