fbpixel

Search icon
Search
Interior Design Update: Οι τάσεις στη διακόσμηση που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας την επόμενη δεκαετία
DESIGN NEWS

Interior Design Update: Οι τάσεις στη διακόσμηση που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας την επόμενη δεκαετία

Έτσι θα κάνετε τους χώρους της κατοικίας σας διαχρονικούς & μοντέρνους


Όσο οι καιροί μεταβάλλονται, διαμορφώνονται ολοένα και περισσότερο τα trends της διακόσμησης και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλους μας. Θέλοντας να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούριο φέρνει ο κόσμος του design, προβαίνετε σε διαδικασίες και αγορές που στην πραγματικότητα μπορεί και να μην καταφέρουν να υπάρξουν στον χώρο σας για πολλές σεζόν, ακριβώς επειδή δε χαρακτηρίζονται για τη διαχρονικότητά τους. Γι' αυτό, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να μάθετε πως υπάρχουν βήματα και προσθήκες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο κομμάτι του interior design της κατοικίας σας, προκειμένου να την καθιερώσετε σε ένα all time classic place που θα θεωρείται ultra modern για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ανακαλύψτε τις τάσεις που επιφυλάσσουν οι interior experts & δώστε στο σπίτι σας διαχρονικό αέρα!

Biophilic design

1-loGXE.jpg

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ενταχθεί σε μεγάλο βαθμό σε διάφορα σημεία της κατοικίας μας, χαρίζοντας χρώμα αλλά και ανανεωμένη ατμόσφαιρα που συντελεί στη βελτίωση της υγείας. Πλέον, η διαχρονική αυτή τάση που ακούει στο όνομα biophilic design λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις κι έρχεται για να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά το σπίτι σας, χωρίς να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Θα δώσετε μια jungle αισθητική, εξασφαλίζοντας ένα plus ενδιαφέρον στοιχείο ακόμα και στις πιο αδιάφορες γωνίες των χώρων σας που, μέχρι πρότινος, δε γνωρίζατε πώς να τους διακοσμήσετε για να μη δείχνουν βαρετές.

Eco-friendly έπιπλα

2-yhuYM.jpg

Η βιωσιμότητα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας όσον αφορά στη μόδα, τη διακόσμηση αλλά και το lifestyle που γενικότερα διατηρούμε. Οι interior experts τα τελευταία χρόνια επιστρατεύουν ολοένα και αυξανόμενες ιδέες που είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ η κατάσταση αυτή φανερώνει πως σταδιακά απομακρυνόμαστε από τη νοοτροπία των ξύλων που κόβονται από τα δάση με σκοπό να κατασκευαστούν έπιπλα. Υλικά όπως το μπαμπού και το σχοινί, αποτελούν την ιδανική λύση για την οικολογική κατασκευή των κομματιών που θα διακοσμήσουν τα σπίτια μας για τα επόμενα δέκα χρόνια.

"Chubby" αισθητική

3-wnQdl.jpg

Τώρα, ήρθε η στιγμή να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στον μαξιμαλισμό που τόσο χρόνια αποφεύγατε! Μπορεί αυτή η τάση να μην εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους minimalism lovers, αλλά αποτελεί νούμερο ένα για τώρα αλλά και το μέλλον. Καρέκλες τραπεζαρίας, coffee tables, καναπέδες και πολυθρόνες, ακόμα και φωτιστικά, παίρνουν μια πιο statement μορφή που έρχεται να δεσπόσει στον χώρο σας και να χαρίσει έναν πιο pop χαρακτήρα. Τόσο ο όγκος όσο και τα έντονα χρώματα, συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους!

Καμάρες

4-T7tyC.jpg

Οι καμάρες είναι χαρακτηριστικό στοιχείο διακόσμησης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που συστήνει ένα νέο πρόσωπο στις interior τακτικές. Αναβιώνει χάρη στην επιθυμία των αρχιτεκτόνων και των διακοσμητών να δουν και πάλι έναν εμβληματικό χαρακτήρα που θα πρωταγωνιστεί στους χώρους κάθε κατοικίας, σχεδιάζοντας και προτείνοντας καμπυλωτές πόρτες, στρογγυλά παράθυρα και αντίστοιχους καθρέφτες. Επίσης, για εσάς που θέλετε να χτίσετε από την αρχή το σπίτι σας, ο διαχωρισμός του κάθε δωματίου μπορεί να πραγματοποιηθεί με το στήσιμο μια καμάρας που πρόκειται να είναι must για την επόμενη δεκαετία.

Πολυχρηστικές επιφάνειες 

6-rjW4c.jpg

Η ευελιξία και η πρακτικότητα στο σπίτι είναι δύο τόσο σημαντικά στοιχεία! Με βάση αυτήν τη σκέψη, πλέον οι επιφάνειες εργασίας μπορεί να είναι παράλληλα κι ένα μοντέρνο στοιχείο διακόσμησης, χωρίς να δημιουργεί σύγχυση στο όλο σκηνικό. Επίσης, οι mini γωνίες μελέτης που ενσωματώνονται σε μεγαλύτερα κομμάτια επίπλων είναι η ιδέα που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας εξασφαλίσει περισσότερο κενό χώρο.

Colorful bathrooms

7-Hhp6k.jpg

Παράλληλα, με τη χρησιμοποίηση περισσότερων χρωμάτων στην όλη διακόσμηση, πληροφορηθείτε πως πλέον μπορείτε να αποκτήσετε το πιο pop μπάνιο που θα αποτελέσει fun σημείο σε ολόκληρο το σπίτι σας! Διατηρώντας την κομψότητα που είναι πάντα must για τη διακόσμηση ανά τις δεκαετίες, οι τολμηρές παλέτες αποχρώσεων, όπως το κίτρινο, το τιρκουάζ και το κόκκινο, είναι ό,τι πρέπει για να διαμορφώσετε το bathroom space σύμφωνα με τη φρέσκια αυτή τάση.

Απουσία λαβών στα ντουλάπια της κουζίνας

8-E2LQS.jpg

Εδώ και χρόνια, βλέπουμε πως ο σχεδιασμός της κουζίνας έχει αντικαταστήσει τις λαβές και τα τραβήγματα στα συρτάρια και τα ντουλάπια -ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες- με αόρατο υλικό, κάτι που θα συνεχίσει να υπάρχει. Αρκεί μόνο να πιέσετε την επιφάνεια που θέλετε να ανοίξετε προς τα μέσα, χωρίς να τραβήξετε κάποια extra λαβή. Έτσι, η κουζίνα σας γίνεται πιο διαχρονική κι εύχρηστη από ποτέ!

Σκάλες ενσωματωμένες σε έπιπλα

9-E6Q6b.jpg

Η πρακτικότητα παίρνει επιπλέον διάσταση και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Τώρα, ακόμα και οι σκάλες του σπιτιού σας μπορεί να γίνουν έπιπλα, όπως βιβλιοθήκες και ράφια για να τα διακοσμήσετε ή ακόμα και κρυφοί χώροι αποθήκευσης για τα πράγματα που δε γνωρίζετε που ακριβώς να τα συγκεντρώσετε. Δύο σε ένα, λοιπόν!

Open areas 

10-QlY9R.jpg

Υπήρξε μια χρονική περίοδος που κάθε χώρος των σπιτιών μας ανήκε σε διαφορετικά δωμάτια. Δίνοντας τέλος σε αυτήν την εποχή, τα ανοιχτά κι ευρύχωρα δωμάτια έρχονται για να ανατρέψουν τα δεδομένα και ίσως να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Η κουζίνα, για παράδειγμα, μπορεί να απέχει ελάχιστα βήματα από το living room και το υπνοδωμάτιο με το μπάνιο. Επίσης, οι ανοιχτές ντουλάπες θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν!

Terrazzo δάπεδα

tarazzo.jpg


Αυτή η λιγότερο τυπική μαρμάρινη επιφάνεια, είναι εδώ κι έχει σκοπό να μείνει για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον. Εδώ και αιώνες, το εντοπίζουμε ιδιαίτερα σε βενετσιάνικες κατοικίες με αποκορύφωμα τη δεκαετία του '70 και τώρα οι ειδικοί στο interior design στοχεύουν στο να το κάνουν ένα δημοφιλές στοιχείο διακόσμησης. Το σημερινό terrazzo συγκεντρώνει περισσότερα υλικά, όπως χαλαζία, γρανίτη και γυαλί, ενώ η πυκνότητα των χρωμάτων του είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

It's time for changes!