fbpixel

Search icon
Search
Η διαχρονική μαρινιέρα και οι πιο cool και modern εκδοχές της
THE LOOK

Η διαχρονική μαρινιέρα και οι πιο cool και modern εκδοχές της

Τα ναυτικά stripes δεν είναι ποτέ out of style


Η μαρινιέρα, γνωστή και ως breton top, αποτελεί ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια που επιβάλλεται να έχει ο καθένας στη ντουλάπα του. Μπορεί να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του navy look, αλλά σίγουρα μπορεί να μας χαρίσει μία extra ιδιαιτερότητα σε κάθε συνδυασμό. Οι κλασσικές ρίγες σε μπλε και λευκό χρώμα, που επικρατούν στις περισσότερες μαρινιέρες, μας συντροφεύουν όλες τις season χωρίς να χάνουν ποτέ την αξία τους. Πλέον παρατηρούμε και διάφορα νέα σχέδια και χρωματικούς συνδυασμούς του διαχρονικού pattern, από μεγάλους οίκους και brand, που μας προσφέρουν μία πιο δροσερή ματιά του marine style.

img-4569.jpg
Image source: Chanel SS' 24

Το κλασσικό μπλουζάκι συστήθηκε αρχικά στο γυναικείο κοινό από την πρωτοπόρα Coco Chanel, η οποία στη συνέχεια συμπεριέλαβε την μαρινιέρα σε πολλές από τις μελλοντικές collections του οίκου, ενώ οι νέες εκδοχές εντυπωσιάζουν μέχρι και σήμερα. Το marine ριγέ εντοπίζεται και σε άλλα κομμάτια, όπως σε φούστες, τζάκετ αλλά και διάφορα αξεσουάρ και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν για τον γαλλικό οίκο. Συγκεκριμένα στη Spring-Summer 2024 Ready-to-Wear collection από τη Virginie Viard για τη Chanel τα breton tops είχαν την τιμητική τους και οι marine ρίγες βρίσκονταν σε κάθε είδους ρούχο.

img-4572.jpg
Image source: @xeniaadonts

Την εποχή της άνοιξης, λεπτά πλεκτά και μακρυμάνικα μπλουζάκια στο σχέδιο της χαρακτηριστικής μαρινιέρας αποτελούν το ιδανικό throw on για να έχετε στους ώμους σας, για τις διάφορες εναλλαγές του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το outfit σας chic και με μία δόση της old money αισθητικής. Είτε τοποθετήσετε τη μαρινιέρα σας στους ώμους, είτε τη στηρίξετε στη μέση σας, το ριγέ print μπορεί να δώσει μεγαλύτερη διάσταση και χαρακτήρα σε κάθε σύνολο.

img-4570.jpg
Image source: @hoskelsa

img-4571.jpg
Image source: @haileybieber

Τα αγαπημένα μοντέλα και infuencers Elsa Hosk και Hailey Bieber φαίνεται να προτίμησαν τις μαρινιέρες τους σε ζιβάγκο και super cropped. Άλλη μία ενδιαφέρον παραλλαγή του κλασσικού, που σε συνδυασμό με σκούρο jean και χρυσές λεπτομέρειες στα αξεσουάρ τους, φρόντισαν να τονίσουν τόσο το εμβληματικό ριγέ όσο και την γυμνασμένη σιλουέτα τους. Τα high neck tops άλλωστε, προσφέρουν έναν ιδιαίτερα chic χαρακτήρα και ειδικά αν είναι σε cropped μήκος είναι δυνατόν να τα διατηρήσουμε και τους πιο ζεστούς μήνες. 

img-4579.jpg
Image source: @matildadjerf

img-4573.jpg
Image source: @romeestrijd

Ωστόσο, η άνοιξη αποτελεί την εποχή που επανέρχονται τα έντονα και ζωντανά χρώματα στο προσκήνιο. Οι νέες χρωματικές εκδοχές του marine top αποτελούν τον ευκολότερο τρόπο να εντάξετε στο look σας το ίδιο το pattern αλλά και ένα επιπλέον χρώμα. Πέρα από το ασπρόμαυρο ή το navy blue, τα νέα χρώματα που κυριαρχούν στη ρίγα είναι το κόκκινο και το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις τους. 

img-4574.jpg
Image source: @xeniaadonts

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλoύν και τα νέα designs από τον Tommy Hilfiger, που παρουσιάζει το χαρακτηριστικό χρωματικό συνδυασμό της ρίγας με άλλη μορφή. Ο Tommy Hilfiger φαίνεται να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα το navy blue καθώς και τις ρίγες σε πολλά από τα σχέδια στις συλλογές του, προσφέροντας μας συνεχώς νέα look με πιο casual και καθημερινό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει το πλεκτό mini dress του brand, που τοποθέτησε κάθετα τις διαχρονικές ρίγες και μας έδωσε μία νέα επιλογή για να προσεγγίσουμε το παραθαλάσσιο style.

Feature image source: @xeniaadonts, @smythsisters