fbpixel

Search icon
Search
Η Emma Stone μας θύμισε γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει το Hollywood να κινείται στους ρυθμούς του
PEOPLE & MOMENTS

Η Emma Stone μας θύμισε γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει το Hollywood να κινείται στους ρυθμούς του

Η αναγνώριση της ηθοποιού και η πιο συγκινητική στιγμή


Βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο όλο το τελευταίο διάστημα. Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του και σύσσωμος ο λαμπερός κόσμος του Hollywood -κι όχι μόνο- υποκλίνεται στο απίστευτο ταλέντο του. Ο Γιώργος Λάνθιμος παίρνει -επιτέλους- αυτό που του αξίζει και αποκτά μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη λάμψη. Μία λάμψη διαφορετική, πιο σπουδαία και τώρα, στο πλαίσιο των Oscars, είδε το δημιούργημά του να... σαρώνει τα βραβεία και την -αγαπημένη του- Emma Stone να τον αποθεώνει, σε μία iconic στιγμή.

Ένα δίδυμο ικανό για μεγάλα πράγματα!

Η συγκίνηση και η αναγνώριση

Έχουν συνεργαστεί κι άλλες φορές στο παρελθόν και μας έχουν χαρίσει σπουδαίες επιτυχίες. Ωστόσο, τώρα ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone βλέπουν περισσότερο από ποτέ την προσοχή όλων να είναι στραμμένη επάνω τους. Το σπουδαίο, αυτό, δίδυμο, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο από την πρώτη στιγμή που έκανε πρεμιέρα το Poor Things και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η εν λόγω ταινία έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει αμέτρητα βραβεία. Το ίδιο συνέβη και πριν από μερικές ώρες, στο πλαίσιο της 96ης απονομής των βραβείων Oscar, που ολοκληρώθηκε στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη να αποσπά τέσσερα βραβεία στις κατηγορίες Σκηνογραφίας, Κομμώσεις-Μακιγιάζ, Σχεδιασμό Κοστουμιών και Α' Γυναικείου Ρόλου.

emma-stone-oscars-2024-arrivals-2c80340ffdd34dee902cf6fe0451e0c7.jpg

Κάπως έτσι, μία από τις στιγμές της βραδιάς που κράτησαν όλοι, μία από τις στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία, ήταν όταν η Emma Stone ανέβηκε στη σκηνή προκειμένου να παραλάβει το βαρυσήμαντο βραβείο της. Η ηθοποιός δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της. Αδυνατούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και έδειχνε να απολαμβάνει όλη αυτή την αναγνώριση, έχοντας βιώσει πολλές δυσκολίες στην καριέρα της. «Η φωνή μου είναι επίσης λίγο χαμένη», ανέφερε αρχικά η Stone στην ευχαριστήρια ομιλία της, ενώ στάθηκε και στο «ατύχημα» που είχε με το φόρεμά της. «Τις προάλλες πανικοβλήθηκα, όπως μπορείτε να δείτε, συμβαίνει συχνά. Ο Γιώργος μου είπε: "Σε παρακαλώ, βγάλε τον εαυτό σου από αυτό". Είχε δίκιο, γιατί δεν αφορά εμένα. Πρόκειται για μια ομάδα που ενώθηκε για να κάνει κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Και αυτό είναι το καλύτερο μέρος στην παραγωγή ταινιών. Είμαστε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

«Ήταν κάτι συλλογικό. Ευχαριστώ κάθε άνθρωπο που συμμετείχε στην ταινία. Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες προσφέροντάς μου το ρόλο της Bella Baxter. Είναι μεγάλη μου τιμή να το μοιράζομαι αυτό το βραβείο με κάθε μέλος του cast, με κάθε μέλος του συνεργείου, με κάθε άτομο που έριξε την αγάπη του, τη φροντίδα του και τη λάμψη του στη δημιουργία αυτής της ταινίας. Ξέρω ότι πρέπει να κλείσω, αλλά θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Τη μαμά μου, τον αδελφό μου, τον πατέρα μου, τον σύζυγό μου, Dave, σας αγαπώ τόσο πολύ. Και, το πιο σημαντικό, την κόρη μου, που θα γίνει τριών σε τρεις μέρες και έχει κάνει τη ζωή μας γεμάτη έντονα χρώματα», κατέληξε η πασίγνωστη star, που για μία ακόμη φορά υποκλίθηκε -κι αυτή με τη σειρά της- στον Γιώργο Λάνθιμο και μας έδειξε πως η σχέση τους είναι πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο κι ίσως να είναι κι αυτό το μυστικό της επιτυχίας τους...

Η σπουδαία επιτυχία

lanthimos-stone-afp-91116-1024x576.jpg

Πριν ακόμη να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το Poor things, τα στελέχη της εταιρίας παραγωγής Searchlight Pictures και της Disney, εμφανίζονταν αρκετά σίγουρα με φόντο το μέλλον. Υπήρχε η αίσθηση πως η ταινία αυτή θα έφερνε έναν διαφορετικό... αέρα στο παγκόσμιο box office, ότι θα έκανε το μεγάλο «μπαμ». Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους, μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ευνοούμενης» που απέσπασε -μεταξύ άλλων- 10 υποψηφιότητες για Oscar και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό! Το δίδυμο αυτό έγραψε για μία ακόμη φορά ιστορία και πριν από μερικές ώρες, είδε ξανά τα βλέμματα όλων να στρέφονται επάνω του, κατακτώντας τέσσερα βραβεία στην 96η απονομή των βραβείων Oscar. Βρέθηκαν στο επίκεντρο και πάλι, γνώρισαν την αποθέωση και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος, υποκλίθηκε στο μεγαλείο τους. Η επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη είναι πολύ-πολύ μεγάλη, καθώς το δημιούργημά του έχει συγκεντρώσει μία σειρά από σπουδαία βραβεία τους τελευταίους μήνες κι ο ίδιος, μοιάζει έτοιμος για ακόμη περισσότερα.

«Έχουμε κάνει πια μαζί αρκετές ταινίες και έχουμε δημιουργήσει τον δικό μας κώδικα επικοινωνίας, αφού επικοινωνούμε χωρίς πολλά λόγια, μόλις υπαινιχθώ κάτι, μου λέει "ναι, καταλαβαίνω"», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Stone, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη συνεργασία τους, ενώ κι ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τη συνύπαρξή τους σε σημαντικές παραγωγές και στο μυστικό της τεράστιας επιτυχίας τους. Τώρα και οι δύο βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο. Και οι δύο αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης κι ακόμη κι αυτοί που δεν ανήκουν στους... fans του Γιώργου Λάνθιμου και δεν εκτιμούν το ύφος και την προσέγγισή του, αναγνωρίζουν το ταλέντο του. Ο λαμπερός κόσμος του Hollywood κινείται στους δικούς τους ρυθμούς και οι film-lovers αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον τα next steps...