fbpixel

Search icon
Search
Greek Vacations: Τα heroe-items των ελληνικών brands για την απόλυτη resort wear collection
STYLING TIPS

Greek Vacations: Τα heroe-items των ελληνικών brands για την απόλυτη resort wear collection

Όλα όσα χρειάζεστε για ένα fashionable καλοκαίρι


Η εποχή για την απόλυτη resort wear collection έχει έρθει κι εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό να αναζητούμε τα πιο εντυπωσιακά και updated κομμάτια που θα την πλαισιώνουν. Παρόλο που αποτελεί μία συλλογή, η οποία αναφέρεται σε μικρό διάστημα, οι απανταχού σχεδιαστές -τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό- βάζουν κάθε χρόνο τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν δημιουργίες, οι οποίες θα εντυπωσιάσουν κάθε γυναίκα που λατρεύει τη μόδα, ανεξαρτήτως στιλ και ταυτότητας. 

Η χώρα μας έχει εδώ και πολλά χρόνια ηχηρή παρουσία σ' αυτόν τον fashion τομέα, με τους Έλληνες σχεδιαστές που καταπιάνονται με το resort wear να καταγράφουν το απόλυτο success story. Ίσως σ' όλη αυτήν την επιτυχία να συμβάλει σημαντικά η μοναδική αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού με τον λαμπερό ήλιο, τα καταγάλανα νερά και τις ιδιαίτερες παραλίες -σήμα κατατεθέν της Ελλάδας- να δημιουργούν το πιο πρόσφορο έδαφος για τα μαγιό, τα καφτάνια, τα σανδάλια κι ό,τι άλλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί ένα καλοκαιρινό σύνολο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι greek designers που έχουν αποφασίσει να στρέψουν τις δημιουργίες του αποκλειστικά στο στιλ θερέτρου. 

Το μεγαλύτερο ευτύχημα είναι ότι η ξεχωριστή και μοναδική αυτή προσπάθεια, είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το fashion brand Ancient Greek Sandals, καθώς το καλοκαίρι που έκαναν το ντεμπούτο τους, τα σχέδια τους επιλέχθηκαν από διάσημες προσωπικότητες, ανάμεσά τους οι Michelle Williams, Beyoncé, η Rihanna και η Anne Hathaway. Φέτος, παρουσίασαν και τα πρώτα bags' designs τους. Από την άλλη πλευρά,το ZEUS + ΔΙΟΝΕ έχει καταφέρει να παραμείνει αναλλοίωτο με την παγκόσμια fashion σκηνή να μιλάει γι' αυτό, ενώ η Themis Z έχει δει τις δημιουργίες της να φιγουράρουν στο matchesfashion.com έναν από τους μεγαλύτερους online προορισμούς για luxury shopping. 

Γνωρίζετε ποια είναι τα κομμάτια των Ελλήνων σχεδιαστών που δεν πρέπει να λείπουν από τη resort wear συλλογή σας το φετινό καλοκαίρι; Ανακαλύψτε τα παρακάτω!

1. Kaftans 

280098719-1133198314133548-609032185688817716-n-1-1.jpg
Image source: @kose_resort

Μπορείτε να τα επιλέξετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στις διακοπές σας όσο και στις urban εμφανίσεις. Τα ιδιαίτερα σχέδια αλλά και οι ανάλαφρες σιλουέτες τους, τα καθιστούν τα απόλυτα key-items για μια ολοκληρωμένη resort wear συλλογή. Θα τα συναντήσετε σε πλήθος χρωμάτων  και παραλλαγών, ανάλογα με το στιλ και τις προτιμήσεις σας. Ταιριάζουν υπέροχα με flat sandals αρχαιοεληνικού τύπου για τις καλοκαιρινές σας βόλτες. Όσα περισσότερα έχετε στη ντουλάπα σας, τόσο το καλύτερο. Καθώς χαρακτηρίζονται από φαρδιές σιλουέτες, σε περίπτωση που θέλετε να τονίσετε τη μέση σας, μπορείτε να προσθέσετε μία ζώνη στη μέση σας. Ο θεσσαλονικιός σχεδιαστής KOSE Jean χαρακτηρίζεται για τα έντονα χρώματα και τα εκκεντρικά μοτίβα που επιλέγει για να «ντύσει» της συλλογές του ενώ η Themis Z υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από τις γαλανόλευκες δημιουργίες της. 

Kaftans

Kallas Dress, KOSE Resort

BUY HERE 

Kaftans

Kaftans

Kouros Kaftan, Themis Z 

BUY HERE 

Kaftans

2. Sandals

bnxplbri.jpg
Image source: @ancientgreeksandals

Όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν υπάρχει καλύτερο item για να συνδυάσετε τα καφτάνια σας, από ένα εντυπωσιακό ζευγάρι flat sandals. Απογειώστε την αρχαία ελληνική essence με σανδάλια, εμπνευσμένα από εκείνη την εποχή και τα γλυπτά της, όπως ακριβώς τα σχέδια που μας παρουσιάζει το brand Ancient Greek Sandals στην επετειακή συλλογή για τα 10 χρόνια παρουσίας τους. Οι ουδέτερες αλλά και οι metallic δημιουργίες του θα συμπληρώσουν ήσυχα αλλά πάντοτε fashionable το σύνολο σας, χαρίζοντας σας την απόλυτη ευελιξία. Η ZEUS + ΔΙΟΝΕ μας προσφέρει minimal σχέδια στα σανδάλια με μια μαλακή αίσθηση, μια απαλή δερμάτινη πινελιά κι ένα... αέρινο βήμα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Sandals

Leather sandals with 'spathoto emboss, Eris, ZEUS + ΔΙΟΝΕ 
BUY HERE 
Sandals

Sandals

10 years Artemis de Gambies, Ancient Greek Sandals

BUY HERE 

Sandals

3. Bags 

283315707-1322047361651715-3711026934114413619-n.jpg
Image source: @callistacrafts

Φυσικά κι ένα look δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς μια τσάντα. Τα bags' designs στην κατηγορία του resort wear χαρακτηρίζονται από γήινες αποχρώσεις και πιο καλοκαιρινά υλικά όπως είναι η ψάθα. Οι μεταλλικές -κυρίως σε χρυσό χρώμα- αλλά και οι πλεκτές λεπτομέρειες τους χαρίζουν δυναμική και μία πιο chic αισθητική με στόχο να ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Τα μεγέθη τους ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, από clucthes μέχρι oversized totes αλλά και hand bags που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η καλοκαιρινή συλλογή του διάσημου fashion brand Callista Crafts που φημίζεται για τις εντυπωσιακές τσάντες, γίνεται πιο ήσυχη από ποτέ, με μονοχρωμίες και γήινες αποχρώσεις. Προτεραιότητα έχουν τα αρχετυπικά σχέδια που εδραίωσαν το ύφος του και οι σαφείς λεπτομέρειες που χαράσσουν εδώ και χρόνια το DNA του. Το αγαπημένο Kooreloo από την μεριά του, ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα κεντήματα στα σχέδια του, τα οποία έχουν καθαρή έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα μέχρι αλλά την αύρα της Αθήνας.

Bags

Mini cross tote, Callista Crafts 

BUY HERE 

Bags

Bags

Amalfi Clutch, Kooreloo

BUY HERE 

Bags

4. Swimwear

283296494-594408045036408-6635979957489843901-n.jpg
Image source: @sophiedeloudi

Καλοκαίρι χωρίς μαγιό δεν γίνεται και μάλιστα επιθυμούμε να έχουμε μια μεγάλη συλλογή για περισσότερη ποικιλία. Τα έντονα χρώματα και οι λαμπεροί τόνοι είναι χαρακτηριστικά της φετινής περιόδους, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη για αισιοδοξία και εξωστρέφεια. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν αξιόλογοι fashion designers με μοναδικές swimwear δημιουργίες, όπως ακριβώς η Sophie Deloudi που μέσα από την καλοκαιρινή της colletion με όνομα "Everyone needs a fantasy” αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία των '70s και τη λάμψη της. Στόχος της συλλογής είναι κάθε γυναίκα να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά της ταιριάζει. Ακόμα μία Ελληνίδα σχεδιάστρια που εντυπωσιάζει με τις swimwear δημιουργίες της και για τη Summer 2022 collection της εμπνεύστηκε από μια παλαιότερη δεκαετία είναι η Stefania Frangista. Κάθε κομμάτι της νέας συλλογής μαγιό “Now You See Me”, είναι σχεδιασμένο για να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το γυναικείο σώμα και να του προσδίδει υπέρμετρη γοητεία, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα. Φωτεινές αποχρώσεις και σχέδια για αληθινές γυναίκες είναι αυτά που κυριαρχούν. 

Swimwear

Anais Bikini, Sophie Deloudi

BUY HERE 

Swimwear

Swimwear

Celine Ocean, Stefania Fragista
BUY HERE 
Swimwear

5. Jewellery

280933867-507036117836755-3849074536672114122-n-1.jpg
Image source: @danai_giannelli

Τα κοσμήματα αποτελούν εκείνη την πινελιά που θα απογειώσουν ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση. Η resort wear συλλογή σας θα πρέπει να έχει ποικιλία κοσμημάτων που όχι μόνο θα μπορούν να συνδυαστούν με πολλά διαφορετικά looks αλλά θα σας δίνουν τη δυνατότητα να τα φοράτε συνέχεια. Για τους καλοκαιρινούς μήνες οι χρυσές δημιουργίες αλλά και αυτές με τις εκρήξεις χρωμάτων, όπως οι γαλάζιες πέτρες που θυμίζουν καθαρές θάλασσες και παρθένες ελληνικές παραλίες, είναι ιδανικές επιλογές. Αν λατρεύετε τον μποέμικο αέρα και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, η Katerina Ioannidis θα σας «μαγέψει» με τα μοναδικά της σχέδια. Άλλωστε η οι επιρροές της από την παραδοσιακή χειροτεχνία είναι απόλυτα εμφανείς. Η Danai Giannelli κατάφερε να φτάσει μέχρι και το Museum of Arts and Design (MAD Museum) της Νέας Υόρκης, όπως και στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών, ενώ συνεργάζεται εδώ και χρόνια και με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι συλλογές της εμπνέονται από εικόνες και σχήματα της φύσης, περασμένες εποχές αλλά και τα μοναδικά κειμήλια της οικογένειάς της. 

Jewelleries

Bohemian brachelet, Katerina Ioannidis

BUY HERE  

Jewelleries

Jewelleries

Chromata necklace, Danai Giannelli

BUY HERE 

Jewelleries

6. Γυαλιά ηλίου 

277401432-368732555114925-8631869923489903387-n.jpg
Image source: @zeusndione

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σ' ένα ζευγάρι sunglasses τις πιο φωτεινές ημέρες του χρόνου; Ο ρόλος τους διπλός, καθώς εκτός από το στιλ που προσθέτουν σε κάθε εμφάνιση, προστατεύουν τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Κάθε χρόνο καινούργιες τάσεις στα γυαλιά ηλίου κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, βοηθώντας μας να δημιουργήσουμε μία updated συλλογή. Ούσα λάτρεις τους, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι είναι «μπαλαντέρ» για τα καθημερινά μας looks. Το διάσημο πλέον ελληνικό brand Kaleos, παρουσίασε τη νέα του collection στην καρδιά του χειμώνα, κάνοντας μας εδώ και μήνες να ανυπομονούμε για το καλοκαίρι. Γεωμετρική σκελετοί αλλά και statement pieces θα αναβαθμίσουν ακόμα και το πιο απλό outfit σας. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της εν λόγω collection είναι το καλλιτεχνικό ρεύμα Bauhaus, ενώ πρωταγωνιστές της είναι τα έντονα χρώματα, αλλά και οι ουδέτεροι τόνοι. Το brand ZEUS + ΔΙΟΝΕ χαρακτηρίζεται και από τα εντυπωσιακά αξεσουάρ του. Σ΄αυτήν την κατηγορία ανήκουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, και τα γυαλιά ηλίου, τα οποία κάθε χρόνο ανυπομονούμε να αποκτήσουμε. Η καλοκαιρινή collection συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το κλασικό με το μοντέρνο, με γεωμετρικά σχέδια, χρωματιστούς φακούς και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε ότι το brand συνεργάστηκε με την Viacom CBS Consumer Products, για μια συλλογή για τη δημοφιλή σειρά των MTV Entertainment Studios, Emily in Paris.

Sunglasses

Aquare-shape whide frame sunglasses, Odysseus, ZEUS + ΔΙΟΝΕ

BUY HERE 

Sunglasses

Sunglasses

Cappa 2, Kaleos 

BUY HERE 

Sunglasses

Κεντρική Φωτογραφία: @kose_resort | @callistacrafts