fbpixel

Search icon
Search
Gastronomy lovers: Τα brand new restaurants που αποτελούν must-visit στο Παρίσι
TRAVEL

Gastronomy lovers: Τα brand new restaurants που αποτελούν must-visit στο Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός στα καλύτερά της!


To Παρίσι είναι η πόλη του έρωτα, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Η πόλη με τα ιδιαίτερα vibes, που σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις κι είναι πάντα έτοιμη να σε σαγηνεύσει. Η πόλη που τα συνδυάζει όλα και μοιάζει μαγική, ειδικά αυτή την περίοδο, που μπαίνει σε festive-mood. Η γαλλική πρωτεύουσα, με τη φινέτσα και την κομψότητά της, αποτελεί must-visit προορισμό και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όσοι την επισκέπτονται για μία φορά, θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτήν. Οι gastronomy-lovers τη λατρεύουν κι οι πιο γνωστοί chefs την επιλέγουν, γιατί έχει να τους προσφέρει πολλά.

Σκοπεύετε κι εσείς να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Γαλλία; Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά από τα brand-new restaurants του Παρισιού, που αξίζουν να έχουν μία θέση στην bucket-list σας και θα σας κλέψουν την καρδιά.

Το Παρίσι λάμπει! 

Sugaar

312351805-184288660834752-5817505753506673077-n.jpg

Τρεις άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα εστιατόριο, που ήδη έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά των locals και μοιάζει το ιδανικό meeting-place στο φινάλε μίας busy day. Το Sugaar φέρει την υπογραφή των Alexis Poivre, Joachim Rappaport και Cate Underwood, με τον πασίγνωστο chef, Anton Vasyliev να είναι το πρόσωπο-κλειδί, που χαρίζει στους λάτρεις της γαστρονομίας ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από αυθεντικές γεύσεις, που ταξιδεύουν το μυαλό σε διάφορα μέρη. Στο menu συναντά κανείς πολλές διαφορετικές επιλογές της γαλλικής κουζίνας -κι όχι μόνο- που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors, ενώ όλα τα dishes συνδυάζονται άψογα με τα signature cocktails της Polina Kirdoglo.

Flor

313477982-195414616310605-827702409091997952-n.jpg

Ποιος είπε ότι στο Παρίσι μπορεί να γευτεί κανείς μόνο τις πιο γνωστές συνταγές της γαλλικής κουζίνας; Το Flor, είναι το brand-new culinary project του The Social Studio, με τον φημισμένο chef, Robert Mendoza να υπογράφει το menu, που ήδη αποτελεί talk of the town, για όσους αγαπούν την mexican cuisine. Ο chef, αντλεί έμπνευση από την παιδική του ηλικία και δημιουργεί μία πανδαισία γεύσεων και συναισθημάτων, με τις homemade tortillas, το αδιανότητα νόστιμο ceviche και την mushroom quesadilla να ξεχωρίζουν από τον πλούσιο κατάλογο και να αποτελούν must-try. Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο Μεξικό, μέσα από πλούσια αρώματα και μυρωδιές;

Santa Silvia

313207752-856473855371840-4700224654632774255-n-1.jpg

Στις αρχές του Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πολυαναμενόμενο opening στο Παρίσι, με το Santa Silvia να αποτελεί πόλο έλξης για τους Parisians κι όσους αγαπούν τη γαστρονομία. Σε αυτό το εστιατόριο, που έχει δημιουργήσει ο Gianpaolo Polverino, που βρίσκεται -επίσης- πίσω από το Caché και το Amagat, συναντά κανείς τις iconic ιταλικές συνταγές, με τον Carlos de Araujο να συνθέτει ένα menu με πλούσιες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα. Η focaccia και τα ολόφρεσκα ζυμαρικά θεωρούνται must-try και σε περίπτωση που ανήκετε στους pasta-lovers, μοιάζει σίγουρο πως θα αγαπήσετε αμέσως το συγκεκριμένο μέρος, με τα italian-vibes και τα πεντανόστιμα dishes.

Café Mātēr

img-8125.jpg

Το Παρίσι, είναι μία πόλη στην οποία κυριαρχούν οι γρήγοροι ρυθμοί, μία πόλη που δεν εφησυχάζει κι οι locals, αγαπούν τα mini-breaks στη διάρκεια της ημέρας και τα early-dinners στα λαμπερή spots της γαλλικής πρωτεύουσας. Το Café Mātēr έκανε δυναμική είσοδο στην social life του Παρισιού κι ήδη, έχει αποκτήσει τεράστια φήμη, καθώς είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Το πρωί, προσφέρεται για ένα απολαυστικό brunch με πλούσιες γεύσεις και à la carte επιλογές, ενώ από αργά το απόγευμα, μετατρέπεται σε ένα super-stylish εστιατόριο, όπου μπορεί να γευτεί κανείς λαχταριστές συνταγές, αλλά και desserts, από την Alina Prokopenko που δύσκολα θα συναντήσει αλλού. Όλα τα πιάτα, συνοδεύονται από εκλεκτά natural wines, που απογειώνουν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας.

Bistrot des Tournelles

315358433-678812053852172-2547487795310186234-n.jpg

Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς, θρυλικούς δρόμους του Παρισιού κι αποτελεί το ιδανικό spot, για όσους αγαπούν τις κλασικές γεύσεις και τις παραδοσιακές, γαλλικές συνταγές, αλλά κι γι' αυτούς που αισθάνονται έτοιμοι να ταξιδέψουν στα πιο όμορφα σημεία της χώρας, μέσα από πλούσιες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα. Το Bistrot des Tournelles παραμένει πιστό στη γαλλική παράδοση και τιμά την τοπική κουζίνα, φιλοξενώντας στο menu του μία σειρά από λαχταριστές επιλογές με φρέσκα υλικά και ιδιαίτερη φροντίδα. Το ζεστό, cozy περιβάλλον έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το σκηνικό σε αυτό το brand-new restaurant, με το croque-monsieur, το free-range chicken, αλλά και την -σχεδόν επικίνδυνη- chocolate mousse να είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν από τον κατάλογο.