fbpixel

Search icon
Search
Forever French Allure: Οι Γαλλίδες - σύμβολα της νέας γενιάς που μας κάνουν inspire
MAGAZINE

Forever French Allure: Οι Γαλλίδες - σύμβολα της νέας γενιάς που μας κάνουν inspire

Get to know them!


Με την ισχυρή προσωπικότητά τους, τη σαγηνευτική εμφάνισή τους και την εκπληκτική πορεία τους, αυτά είναι τα modern French symbols που βρίσκονται με κάθε ευκαιρία στο προσκήνιο και μας κάνουν να θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.

Caroline de Maigret

03-portrait-caroline-de-maigret-hd.jpg

Μοντέλο, Μουσική Παραγωγός & Συγγραφέας

Πρόκειται για ένα γνωστό French icon που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το ασυναγώνιστο στιλ της. Πρέσβειρα της Chanel από το 2013, είναι παράλληλα πάντα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, καθώς δραστηριοποιείται και ως ακτιβίστρια, υποστηρίζοντας ΜΚΟ, όπως η UN Women και η Care International.

Caroline Receveur

caroline-receveur-fiche.jpg

Fashion blogger

Ένα πρόσωπο του τώρα, που ανήκει στη νεότερη γενιά της γαλλικής showbiz. Η 35χρονη επιχειρηματίας και μούσα της L'Oréal Paris, αν και μένει πλέον μόνιμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά της, μιλά στο κοινό των 5,5 εκατομμυρίων ακολούθων της αποκλειστικά στα γαλλικά, αποκαλύπτοντας την ιδιωτική σφαίρα της ζωής της και εμπνέοντας πάνω στη μόδα, την ομορφιά και το στιλ. Πρόσφατα, μάλιστα, μοιράστηκε και πληροφορίες για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο του μαστού, χαρίζοντας κουράγιο σε όσες γυναίκες υποφέρουν κι αυτές σιωπηλά.

Anne-Sophie Pic

asphigh-res.jpg

Michelin star σεφ

Το 2021, μόνο επτά γυναίκες ανήκαν στον κατάλογο των σεφ τριών αστέρων Michelin στον κόσμο. Μεταξύ αυτών, και η Anne-Sophie Pic. Εδώ και χρόνια, η διάσημη σεφ έχει βρει δίκαια μια θέση στον πολύ κλειστό, ανδροκρατούμενο κύκλο των μεγάλων της γαλλικής γαστρονομικής σκηνής. Ήταν στη Valence της Ισπανίας, όπου αποφάσισε να ανοίξει το gourmet εστιατόριό της, “The Pic House”, κι από τότε βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση της τελειότητας στη γεύση, γεγονός που της επιτρέπει να εξελίσσει συνεχώς τις δημιουργίες της.

Cécile Debray

aed65af04c08e48b69c5a6cb68ecf6f049e1a35e-796x796.jpg

Διευθύντρια του Musèe National Picasso-Paris

Η art connoisseur Cécile Debray έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ όσον αφορά στην εξέλιξη που μπορεί να πετύχει κάποιος στο άκρως απαιτητικό κόσμο της Τέχνης. Η Debray έχει διατελέσει Γενική Επιμελήτρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διευθύντρια του Musée de l'Orangerie, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι η επικεφαλής του Musée National Picasso-Paris. Κι έτσι, μια όμορφη διαδρομή διαγράφεται, με μια αφοσιωμένη γυναίκα να ρίχνει φως στα χνάρια ενός ιερού καλλιτέχνη!

Delphine Arnault

gettyimages-1157463979.jpg

Επιχειρηματίας & Διευθύντρια του Dior Haute Couture

Μόλις φέτος, η Delphine Arnault ανέλαβε τα ηνία του οίκου Dior Haute Couture, γεγονός που συντάραξε ευχάριστα τον κόσμο της μόδας, μιας και η διάσημη κληρονόμος -φύσει Γαλλίδα- έχει γαλουχηθεί πάνω στους κανόνες του απαράμιλλου στιλ. Μετά από αυτήν τη διαδρομή σε διάφορους οίκους του ομίλου LVMH, όπως ο John Galliano και ο LouisVuitton, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η κόρη Bernard Arnault γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος του πιο απαιτητικού τμήματος μόδας.

Camille Razat

1177512647.jpg

Ηθοποιός

Ως ένα ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο της ψυχαγωγίας, η Camille γοητεύει το κοινό με το ταλέντο, την ομορφιά και τη μαγνητική παρουσία της στην τηλεοπτική οθόνη! Περισσότερο γνωστή στο διεθνές κοινό έγινε από την επιτυχημένη σειρά του Darren Star στο Netflix “Emily in Paris”, στην οποία θα επανέλθει και την επερχόμενη, τέταρτη, σεζόν, με τα σκάνδαλα να συνεχίζονται.

Virginie & Prisca Courtin

v-p-courtin-by-fpt-001.jpg

Διευθύντριες της Clarins Cosmetics

Ο οικογενειακός γαλλικός όμιλος καλλυντικών Clarins αναδιοργάνωσε τη διευθυντική δομή του, αναθέτοντας νέους εκτελεστικούς ρόλους στη Virginie Courtin και την ξαδέλφη της, Prisca Courtin, τις δύο εγγονές του ιδρυτή του κολοσσού, οι οποίες φυσικά ανήκουν και στη socialite σκηνή της Γαλλίας. Συνεχίζοντας το όνομα, το νεαρό δίδυμο δηλώνει απόλυτα προσηλωμένο στο πάθος του για την ομορφιά. Έτσι κι αλλιώς, Γαλλίδες και περιποίηση θα είναι πάντα «ένα»!

Carine Roitfeld

3910.jpg

Fashion Expert & Συγγραφέας του “CR Fashion Book”

Η Carine Roitfeld, ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons όλων των εποχών, αποτυπώνει αυτήν την ανεπιτήδευτη κομψότητα τόσο υπό το φως της δημοσιότητας όσο και σε off-duty εμφανίσεις της. Πρόκειται για μια fashion expert, αφού έχει συμβουλέψει πολλούς A-listers για το προσωπικό τους στιλ αλλά και τα σημαντικά τους βήματα, η οποία παλιότερα υπήρξε μοντέλο και συγγραφέας. Ως πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue Paris, θέση που κατείχε από το 2001 έως το 2011, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κόσμο της μόδας. Από 2012, είναι η δημιουργός και αρχισυντάκτρια του “CR Fashion Book”, ενός εξαμηνιαίου έντυπου περιοδικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί τη νέα «Βίβλο» της μόδας.

Ines de la Fressange

image.jpg
Supermodel & Fashion Designer

Το διάσημο μοντέλο των ’80s ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών. Το 1976, εμφανίστηκε σε φωτογραφίες του Oliviero Toscani για το περιοδικό Elle, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά με τον Thierry Mugler. Το 1983, η Ines υπέγραψε το πρώτο αποκλειστικό συμβόλαιο με τον Karl Lagerfeld στον οίκο Chanel, του οποίου έγινε μούσα λόγω της αξιοσημείωτης ομοιότητάς της με την ιδρύτριά του, Coco Chanel. Σήμερα, στα 66 της χρόνια, συνεχίζει να εκπροσωπεί μοναδικά το Parisian Chic, έχει ιδρύσει το δικό της brand, ενώ είναι πρέσβειρα για τον Roger Vivier.

Marion Cortillard

mation-cotillard-2-1602168063.jpg

Ηθοποιός

Γνωστή για τους ρόλους της σε ανεξάρτητες ταινίες και blockbusters τόσο σε ευρωπαϊκές όσο και σε χολιγουντιανές παραγωγές, η Marion Cortillard έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και βραβείο Όσκαρ. Πέρα από την κινηματογραφική της παρουσία, ήταν το πρόσωπο της τσάντας Lady Dior για εννέα χρόνια και, εδώ και τρία χρόνια, είναι το πρόσωπο του αρώματος Chanel No.5. Εκτός αυτών, έχει χρησιμοποιήσει το υψηλό δημόσιο προφίλ της και για να τραβήξει την προσοχή στους στόχους της Greenpeace, εργαζόμενη για την περιβαλλοντική οργάνωση ως πρέσβειρά της.

Pascale Lepoivre

loewe-store-nyc-0012.jpg

CEO της Loewe

Η Pascale Lepoivre κρατάει πλέον το τιμόνι στη Loewe, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει Vice President της Céline. Από αυτήν τη θέση είχε καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχεδιαστική ταυτότητα του brand και να θέσει στο επίκεντρο ένα νέο όραμα. Πριν από την απόβασή της στη νέα θέση της στον ισπανικό οίκο, είχε εργαστεί και για τη Louis Vuitton, όπου ήταν η πρώτη που λάνσαρε την eyewear σειρά του εμβληματικού fashion house. Το επιχειρηματικό της πνεύμα και η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησαν να φιγουράρει σήμερα στη λίστα με τις πιο επιδραστικές Γαλλίδες των τελευταίων ετών.

Lena Mahfouf 

314474089-150629561022665-1213950130318960523-n.jpg

Digital Creator

Η Léna είναι η απόδειξη για το πώς η ηλικία δεν ταυτίζεται με την επιτυχία. Μόλις στα 26 της είχε κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτήν, όταν, το 2017, δημιούργησε το δικό της κανάλι στο YouTube, το οποίο γνώρισε τρομερή επιτυχία και τη βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα της. Το 2020, υπέγραψε και κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης “Toujours Plus”, το οποίο έχει πουλήσει έως τώρα πάνω από 400.000 αντίτυπα, με συμβουλές για την αυτοεκτίμηση, την επιτυχία, τη χαρά και την αποδοχή του εαυτού. Έναν χρόνο αργότερα, κατατάχθηκε στη λίστα “Forbes 30 Under 30 France”, ενώ σήμερα αριθμεί περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια ακολούθους.

Marie-Amelie Le Fur

marie-amelie-le-fur-e1691401411974.jpg

Αθλήτρια

Η πορεία της παραολυμπιονίκη Marie-Amélie Le Fur είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, με την ίδια να αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες αθλήτριες της γενιάς της. Το αριστερό της πόδι ακρωτηριάστηκε έπειτα από ένα ατύχημα με σκούτερ το 2004, κι αυτός είναι ο λόγος που περνά το δικό της μήνυμα, το οποίο αξίζει να ακουστεί. Φέτος, ανέλαβε τη θέση της Προέδρου της Γαλλικής Παραολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής, χωρίς ποτέ να σταματά να μας εκπλήσσει με το ταλέντο και τη θέλησή της να διεκδικεί την πρωτιά σε κάθε πρόκληση που της παρουσιάζεται.

Camille Cottin

bvlnusdlwas4yr4wli3nmicwem.jpg

Art Director

Η Camille Cottin θεωρείται το νέο γυναικείο κινηματογραφικό πρότυπο, διαγράφοντας σπουδαία πορεία στον χώρο της υποκριτικής με ρόλους-σταθμούς για την ίδια, όπως αυτόν της Andréa Martel στο “Call My Agent” και της Hélène στο “Killing Eve”. Παρά τη γαλλική της γοητεία, το στιλ της χαρακτηρίζεται από έναν βρετανικό αέρα, καθώς μεγάλωσε στο Λονδίνο. Έχοντας αποδείξει το πάθος της για τη μόδα, έχει πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια του οίκου Dior για την iconic Lady 95.22.

Jeanne Damas

1692427142-1690470448-1751-23.jpg

Σχεδιάστρια Μόδας

Εάν το coolness είχε πρόσωπο, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα της Jeanne Damas! Το it-girl βρίσκεται στο προσκήνιο από τότε που ξεκίνησε το blog που δημιούργησε ως έφηβη, ενώ τώρα μοιράζεται τα looks της με τους εκατομμύρια followers της στο Instagram, εμπνέοντάς μας με το ανεπιτήδευτο στιλ που τη χαρακτηρίζει. Αφού πέρασε κι από τον χώρο του modeling, σήμερα διατηρεί το δικό της fashion brand, “Rouje”, με συλλογές που αναδεικνύουν τη γαλλική κομψότητα, την άνεση και τη θηλυκότητα. Στο παρελθόν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes με τους “Top 30 under 30” στον τομέα του εμπορίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023