fbpixel

Search icon
Search
Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 5 golden tips για την πιο easy προσαρμογή
PSYCHOLOGY

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 5 golden tips για την πιο easy προσαρμογή

Όλα όσα χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να ενταχθούμε ξανά στην καθημερινότητά μας


Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί για αρκετούς να έφτασαν στο τέλος τους και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις να μας καλούν ξανά σε εγρήγορση. Η χαλάρωση και τα παραθαλάσσια καταφύγια αποτέλεσαν τους κατάλληλους προορισμούς για να καταφέρουμε να φορτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μπαταρίες μας και να απολαύσουμε καλοκαιρινές στιγμές ευτυχίας. Οι διαδικασίες προσαρμογής στην καθημερινότητα μετά από μια ξεκούραστη και ανέμελη περίοδο, όπως είναι οι διακοπές, δεν ταυτίζονται πάντα με μια εύκολη μετάβαση. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ενταχθούμε στην καθιερωμένη μας "ρουτίνα" μ' έναν ομαλό και easy τρόπο, με αρκετή προσοχή, ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε την διάθεση, αλλά και την τελική απόδοση στην εργασία μας. Η λέξη-κλειδί στη συγκεκριμένη συνθήκη είναι η οργάνωση. Με ευχάριστη ατμόσφαιρα και θετικές σκέψεις μπορούμε να προσαρμοστούμε στο office mood και στις απαιτήσεις που το συνοδεύουν. Ας μην επιτρέψουμε στον εαυτούς μας να πιεστούν και να αγχωθούν και ας δημιουργήσουμε μόνοι μας μια cool και slow ροή "επιστροφής". 

work.jpg


Εμείς συγκεντρώσαμε 5 σημαντικά βήματα ώστε να ενταχθούμε με τον κατάλληλο τρόπο στις υποχρεώσεις μας, χωρίς να προκαλέσουμε ένα δυσάρεστο και stresfull κλίμα!

To do list: Η αποτελεσματική οργάνωση

notes.jpg

Αποτελεί το νούμερο ένα βήμα, καθώς λύνει ριζικά το ζήτημα της εργασιακής "επανένταξής" μας. Μια τo do list με όλα όσα έχουμε ανάγκη να προγραμματίσουμε είναι απαραίτητη. Καταγράφοντας το πρόγραμμα της νέας εβδομάδας και μη ξεχνώντας σημαντικές ώρες, απομακρύνουμε σε μεγάλο βαθμό το άγχος που μπορεί να μας έχει καταβάλλει και αποκτούμε ξανά την ετοιμότητά μας. Με "καθαρό" μυαλό και οργανωμένη σκέψη, έχουμε την ικανότητα να ξεκινήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. 

Καθαρίζουμε το γραφείο μας: Το απαραίτητο mood booster 

desk.jpg

Είναι πολύ χρήσιμο να μην αμελούμε την καθαριότητα και την τακτοποίηση του γραφείου μας. Ξεκινάμε από την αρχή την οργάνωσή του, στοιχείο που αδιαμφισβήτητα θα "ανεβάσει" την διάθεσή μας, κάνοντάς την πιο fresh στην έναρξη της δουλειάς. Clean ιδιωτικός χώρος σημαίνει οργανωμένος τρόπος σκέψης, αλλά και αισιοδοξία. Για ακόμη μεγαλύτερο mood booster, μπορούμε να στολίσουμε το γραφείο μας με το το αγαπημένο μας μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια. Τα αρώματά τους θα μας δώσουν κίνητρο να ξεκινήσουμε με όμορφα συναισθήματα την εβδομάδα προσαρμογής μας. 

Χαλαρώνουμε και δίνουμε χώρο στον εαυτό μας

happy-1.jpg

Προτού ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία δεν συνδέεται πάντα με κάτι εύκολο, και ειδικά στην περίπτωση της δουλειάς, θυμόμαστε να κάνουμε ένα «βήμα πίσω», να δίνουμε χώρο στον εαυτό μας και να αναπνέουμε βαθιά. Κάθε στιγμή της ζωής μας, το σώμα και το πνεύμα μας έχουν ανάγκη από αρμονία, ηρεμία και ισορροπία, στοιχεία που "θρέφουν" και αναζωογονούν αποτελεσματικά τον οργανισμό μας. Γι΄αυτό, λοιπόν, όταν καλούμαστε να επιστρέψουμε στην εργασία μας, δίνουμε προτεραιότητα σε ένα ποιοτικό διάλειμμα, συνοδευόμενο από ένα υγιεινό και αγαπημένο γεύμα και μια χαλαρωτική επιλογή μουσικής. Η συνέχεια σ΄αυτήν δεν θα είναι κουραστική. 

Ενδυματολογικές επιλογές που αποπνέουν αυτοπεποίθηση

dress.jpg

Τα ρούχα μας είναι "ζωντανοί οργανισμοί" και κουβαλούν ενέργεια. Επιλέγουμε να ενταχθούμε στην καθημερινότητά μας με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση, κάτι που αντανακλάται άμεσα στις ενδυματολογικές μας επιλογές. Την πρώτη μας ημέρα στο γραφείο, είναι καλό να την ξεκινήσουμε με τα αγαπημένα μας χρώματα και γραμμές, που μας χαρίζουν σιγουριά και ενισχύουν την πιο θετική μας πλευρά. 

Διατηρούμε ουσιαστικές επαφές με τους συνεργάτες μας

coope-1.jpg

Είναι πολύ σημαντικό με την επιστροφή μας στη δουλειά να «χτίσουμε» ακόμη πιο γερές και στέρεες σχέσεις με τους συνεργάτες μας. Επικοινωνούμε ουσιαστικά μαζί τους και λύνουμε με ψυχραιμία και σεβασμό τα ζητήματα που μπορεί να έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των ημερών που λείπαμε. Μια «ζεστή» ατμόσφαιρα στο εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί ιδανική προϋπόθεση για μια ποιοτική απόδοση. Τα βήματα είναι απλά και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενσυναίσθηση και ομαδικό πνεύμα.

Καλή οργάνωση!