fbpixel

Search icon
Search
Floral Art De La Table: Οι κομψές κινήσεις για μια ultra chic τραπεζαρία
INTERIORS

Floral Art De La Table: Οι κομψές κινήσεις για μια ultra chic τραπεζαρία

Όταν οι χρωματικές παλέτες λουλουδιών μεταμορφώνονται σε «main theme» ενός dinner


«Υπάρχουν πάντα λουλούδια για αυτούς που θέλουν να τα δουν» είναι το βασικό motto του αγαπημένου εξπρεσιονιστή ζωγράφου του 20ου αιώνα, Henri Matisse. Τι συμβαίνει, όμως, όταν μια fresh χρωματική παλέτα χιλιάδων λουλουδιών μεταμορφώνεται σε μια άκρως ρομαντική έμπνευση των interior designers για μια elegant διαμόρφωση του «main theme» μιας τραπεζαρίας; Ένα γοητευτικό διακοσμητικό «θαύμα» θα «γεννηθεί», κληροδοτώντας τον εντυπωσιασμό της τέχνης,πιστέψτε με! Διάσημοι εσωτερικοί διακοσμητές παρουσιάζουν ιδιαίτερη αδυναμία στην «floral art de la table» ακολουθώντας πιστά μια french αισθητική κουλτούρα.

Η πρωταρχική εκδοχή της συγκεκριμένης δημιουργικής ταυτότητας της τραπεζαρίας, μπορούμε να πούμε, ότι έχει κατασκευαστεί με βάση τις επιρροές ενός παραδοσιακού vintage farmhouse στην γαλλική εξοχή. Μια διαχρονικά «φροντισμένη» τραπεζαρία στην καταπράσινη αυλή ενός παλιού αρχοντικού που μυρίζει φρέσκο πορτοκάλι και κόκκινο ξηρό κρασί μιας μοναδικής απόσταξης. Περνώντας σε ένα «modern material», μπορούμε να βασιστούμε με σεβασμό στη retro αυτή φιλοσοφία και να ετοιμάσουμε μια δροσερή εικόνα, η οποία να καταφέρει να αποπνέει άρωμα ροζ τριαντάφυλλου και ζάχαρης. Μια γλυκιά πανδαισία που κοσμεί κάθε σερβίτσιο πορσελάνινων πιάτων και φλιτζανιών, όπως και μιας collection luxurious κρυστάλλινων ποτηριών.

Εμείς συγκεντρώσαμε όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να σας χαρίσουν έμπνευση για ένα λουλουδάτο «Art De La Table»

Πολύχρωμα πορσελάνινα σερβίτσια

floral-1.jpg
@jfc_artdetable, JFC - Heritage Designers

Πάντα μια συλλογή πορσελάνινων σερβίτσιων «κλέβει» τις εντυπώσεις με τα ιδιαίτερα χρώματα ποικίλων λουλουδιών. Σε μια απλή λευκή βάση ενός πιάτου ή ενός μπολ η fresh floral αισθητική «ζωντανεύει» μαγικά και μας ταξιδεύει σε πανέμορφο λιβάδια. Έντονα χρώματα αποτυπωμένα στα βασικά αξεσουάρ της τραπεζαρίας μας προσδίδουν αυτήν την κομψή χροιά αναβαθμίζοντας αυτόματα το κεντρικό style του τραπεζιού, ειδικά τώρα την άνοιξη και δημιουργούν ένα πολυτελές συνολικό αποτέλεσμα. Τολμήστε το, θα παρατηρήσετε ότι θα τονώσει και τη δική σας διάθεση και, ταυτόχρονα, θα κάνει τους προσκεκλημένους σας να αγαπήσουν την εικόνα που έχετε δημιουργήσει!

Παραδοσιακές πιατέλες ως βάζα λουλουδιών

flower-2.jpg

Όπως είπαμε και παραπάνω, έχουμε τόσες επιλογές να «παντρέψουμε» την «all time classic» αισθητική κουλτούρα με την μοντέρνα. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αφήσετε ελεύθερη την φαντασία σας χρησιμοποιώντας κάθε φορά από ένα αξεσουάρ σερβιρίσματος ως ένα πρωτότυπο βάζο για τα μπουκέτα φρέσκων λουλουδιών που θα αγοράσουμε ή θα παραγγείλουμε. Πολλοί νέοι designers λατρεύουν να τοποθετούν τις κλασικές πορσελάνινες πιατέλες από την μητέρα τους ή την γιαγιά τους ως μια εναλλακτική λύση διαμόρφωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το κεντρικό concept της τραπεζαρίας μας αλλάζει απευθείας χαρακτήρα και γίνεται η απόλυτη «ultra chic» λουλουδάτη εικόνα!


Πέταλα απλωμένα σε αρμονία

flowers-3.jpg

Για εσάς που επιδιώκετε την ρομαντική ατμόσφαιρα στο design της τραπεζαρίας σας, μπορείτε να απλώσετε πέταλα από όμορφα λουλούδια του κήπου σας, με πρωταγωνιστές τα κατακόκκινα, φουξ ή λευκά τριαντάφυλλα, όπως και φρέσκα μικρά φρούτα, όπως κεράσια ή σύκα. Με αυτόν τον τρόπο, χαρίζουμε φως και πλήθος με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις στην διακόσμησή μας. Μια ακόμη chic επιλογή είναι να δέσουμε με ένα σχοινάκι τις λευκές χαρτοπετσέτες μας και στο κέντρο του δεσίματος αυτού να τοποθετήσουμε ένα μικρό μπουκετάκι από διαφορετικά πέταλα. Είναι κάτι ξεχωριστό και προσδίδει τον ρομαντισμό που αγαπάμε!

Κρυστάλλινα ποτήρια σε διαφορετικές αποχρώσεις

flowers-4.jpg

Η Lucia Caponi, η creative director των Loretta Caponi, αποτελεί το πρόσωπο που είναι ταυτισμένο με την floral φιλοσοφία στην τραπεζαρία δημιουργώντας συνεχώς φρέσκα χαριτωμένα themes στις συλλογές της. Όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Για όλες τις περιστάσεις είτε είναι χαλαρά δείπνα με φίλους είτε μεγάλες γιορτές – ντύνω πάντα το τραπέζι. Προσπαθώ για μια κομψότητα που είναι επίσης φιλόξενη και οικεία, η οποία δημιουργεί κάτι ξεχωριστό χωρίς να τρομάζει τους επισκέπτες». Κατά τη διάρκεια της διακόσμησής της την ελκύουν τα μικρά αντικείμενα και όχι τα μεγάλα κεντρικά κομμάτια γι’ αυτό και προτιμάει τα χρωματιστά κρυστάλλινα κηροπήγια και όχι τα ασημένια, τα οποία, όπως τονίζει, την κάνουν να αισθάνεται υπερβολικά επίσημα. Ας εμπνευστούμε από τις γοητευτικές ιδέες της και ας ετοιμάσουμε και εμείς μια τραπεζαρία γεμάτη χαρά και ζωντάνια.