fbpixel

Search icon
Search
Stay hydrated: 4+1 tips για να διατηρηθείτε super ενυδατωμένες στις διακοπές
WELLNESS

Stay hydrated: 4+1 tips για να διατηρηθείτε super ενυδατωμένες στις διακοπές

Δημιουργήστε τη δική σας vacay-routine


Το καλοκαίρι είναι εδώ! Το θερμόμετρο ανεβαίνει και χτυπάει... κόκκινο κι έφτασε η στιγμή των summer holidays, που περίμεναν όλοι με τεράστια χαρά κι ανυπομονησία. Είναι σημαντικό -ωστόσο- ακόμη και στη διάρκεια αυτών των ημερών, να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και να προσφέρετε στον οργανισμό σας όλα όσα χρειάζεται, προκειμένου να μένει super ενυδατωμένος, ακόμη και στις διακοπές. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά, πολύ εύκολα tips, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας κι εσείς, πρέπει απλά να τα ακολουθήσετε, απολαμβάνοντας τις βουτιές σας...

Διακοπές κι ενυδάτωση!

Drink your water

f5b7f7943d97d21daaf5baae4a1299cf.jpg

Είναι γνωστό πως το νερό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο στην καθημερινότητά μας. Μεταξύ άλλων, αποτελεί βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% του σωματικού βάρους στους ενήλικες άντρες και το 50-55% στις ενήλικες γυναίκες, ενώ ειδικά το καλοκαίρι, ο ζεστός καιρός μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, για την οποία απαιτείται αυξημένη κατανάλωση υγρών. Ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν το "συμπαθούν" ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας στα επιθυμητά επίπεδα. Προσθέστε σε ένα ποτήρι με φυσικό μεταλλικό νερό μερικές φέτες λεμονιού, lime ή μία χούφτα berries, που θα χαρίσουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στο ρόφημά σας και κάντε mini breaks δροσιάς, στη διάρκεια των summer vacations σας.

Eat your fruits

hannah-ferguson-photoshoot01.jpg

Κάτι που αγνοούν -δυστυχώς- πολλοί, είναι πως το νερό δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή ενυδάτωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν φρούτα, που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το γκρέιπφρουτ κι είναι σημαντικό, να τα διατηρήσετε ή να τα εντάξετε στη διατροφή σας, στη διάρκεια των διακοπών. Επιλέξτε μία δροσερή, ολόφρεσκη φρουτοσαλάτα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και στοιχεία και super light, για τις ώρες που το θερμόμετρο ανεβαίνει σημαντικά ή σε έναν φυσικό χυμό, που θα σας αναζωογονήσει στη στιγμή.

Green tea

5558750.jpg

Γνωρίζετε ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του green tea; Το πράσινο τσάι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους, ενώ αυξάνει την ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση. Ωστόσο, πάνω από όλα, αποτελεί μία πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι και χαρίζει ενυδάτωση κι αναζωογόνηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολλές μελέτες -επίσης- υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό. Εντάξτε το green tea στην καθημερινότητά σας κι απολαύστε τα πολλαπλά του οφέλη.

Smoothie o'clock

strawberry-banana-smoothie-main1.jpeg

Σίγουρα, τα δροσερά cocktails είναι άκρως δελεαστικά, ειδικά όταν βρίσκεστε στην παραλία, ωστόσο, είναι δεδομένο πως δε βοηθούν σε κανένα σημείο τον οργανισμό να παραμένει ενυδατωμένος. Για την ακρίβεια, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, εξαιτίας του αλκοόλ που περιέχουν. Προτιμήστε, αντί γι' αυτά, να πείτε ένα μεγάλο "ναι" στα -εξίσου δροσιστικά- smoothies που θυμίζουν cocktail, αλλά αποτελούν ουσιαστικά μία πολύ πιο healthy επιλογή για το καλοκαίρι. Δοκιμάστε νέους συνδυασμούς και τα πιο fresh summer fruits και χαρίστε στον οργανισμό και το σώμα μας όσα χρειάζονται, με τον πιο απολαυστικό τρόπο!

Salad lovers

vegan-new-potato-salad-1000x1500.jpg

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που μας προσφέρει πεντανόστιμα φρούτα και λαχανικά, που έχουν θέση σε κάθε γεύμα της ημέρας. Η ντομάτα, το αγγούρι, τα αντίδια, τα βλίτα, το ραπανάκι, τα καρότα, τα παντζάρια, το μαρούλι κι η ρόκα είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά εποχής, που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό να τα εντάξετε όλα στη διατροφή σας κι είναι κι αυτός ένας τρόπος, για να χαρίσετε στο σώμα και τον οργανισμό σας τα μέταλλα και τα στοιχεία που χρειάζονται, όταν η ζέστη είναι κάτι παραπάνω από έντονη. Οι πράσινες σαλάτες θεωρούνται ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι κι είτε βρίσκεστε σε κάποιο restaurant, είτε στο αγαπημένο σας beach bar, σίγουρα θα βρείτε μία σειρά από fresh salads στο menu, για να επιλέξετε.