fbpixel

Search icon
Search
Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στο Παρίσι συνδυάζει μοναδικά τα vintage με τα σύγχρονα στοιχεία
INTERIORS

Ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στο Παρίσι συνδυάζει μοναδικά τα vintage με τα σύγχρονα στοιχεία

Με την υπογραφή του studio Jean Benoît Vétillard Architecture


O Γάλλος αρχιτέκτονας Jean Benoît Vétillard σημειώνει τη δική του μεγάλη επιτυχία στον χώρο του interior design, με τα projects που φέρουν την υπογραφή του να αποτελούν υπόδειγμα υψηλής αισθητικής. Ο ίδιος δηλώνει φανατικός λάτρεις του κλασικού parisian style σε ό,τι αφορά στην εσωτερική διακόσμηση, γι' αυτό και όλες οι δουλειές του συνδυάζουν φανταστικά τα vintage στοιχεία με τις μοντέρνες λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ πρόσφατα, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός υπέροχου διαμερίσματος στην «καρδιά» της Πόλης του Φωτός, εκεί όπου όλα τα σπίτια διακρίνονται για τη μοναδική αισθητική τους και τον τρόπο με τον οποίο διατηρούν όλες τις αναφορές που ορίζουν την παριζιάνικη αρχιτεκτονική. Η κατοικία ανήκει σ' ένα νεαρό ζευγάρι και είναι πραγματικά άξια θαυμασμού.

Peek inside!
gm-2022-03-jbv-gambetta-7855.jpg


Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται γι' έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Το μπεζ πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Τα έντονα χρωματικά πλακάκια, στο μεταξύ, δίνουν μια funky και ultra modern αίσθηση από χώρο σε χώρο.

Τα vintage στοιχεία έχουν προσδώσει την κλασική made in Paris φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών του σπιτιού, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση τον αρχιτέκτονα ώστε να εξασφαλίσει ένα ακαταμάχητο περιβάλλον.

gm-2022-03-jbv-gambetta-7949.jpg


Μια γεμάτη χρώματα και σπάνια λευκώματα βιβλιοθήκη δεσπόζει μεταξύ του σαλονιού και του κεντρικού υπνοδωματίου, ενώ μετατρέπονται ίσως στο πιο εντυπωσιακό highlight ολόκληρου του σπιτιού. Παράλληλα, διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου -άλλα μεγάλα και άλλα πιο μικρά- δίνουν την απαραίτητα πινελιά ζωντάνιας κι αισιοδοξίας.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειες.

Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Στο μεταξύ, διατηρείται ένα διαχρονικό vibe ως προς την αρχιτεκτονική, παρά τις «τολμηρές» αποχρώσεις που επιλέχθηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο κλασικό λευκό που λειτούργησε ως ο τέλειος καμβάς.

gm-2022-03-jbv-gambetta-7878.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily