fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έχετε λεπτή τρίχα; Τα tips που θα σας γλιτώσουν πολύ χρόνο και χρήματα

Αλλάξτε τον τρόπο που χειρίζεστε στα μαλλιά σας


Έχετε λεπτή τρίχα; Τα tips που θα σας γλιτώσουν πολύ χρόνο και χρήματα

Υπάρχει ένας μύθος που λέει πως οι γυναίκες με λεπτή τρίχα οφείλουν να επενδύουν σε περισσότερα προϊόντα ομορφιάς για να διατηρήσουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Έτσι, αν ανήκετε -κι εσείς- σε αυτή την κατηγορία, τότε σίγουρα θα αναζητάτε τρόπους για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά. Θέτοντας, λοιπόν, ως πρώτο δεδομένο πως το τριχωτό της κεφαλής δεν μπορεί να αναπτύξει περισσότερους θύλακες τρίχας είναι σημαντικό να επενδύσετε σε τρόπους που θα τα κάνουν να μοιάζουν πιο υγιή με όσα λιγότερα styling products είναι εφικτό. 

curly-hair.jpg

1. Το σίδερο για μπούκλες είναι καλύτερο από το blow dry

Εάν έχετε λεπτά, ίσια μαλλιά που δεν κρατούν καλά τις μπούκλες, μην σπαταλάτε το bugdet σας σε ένα ακριβό πιστολάκι. Προκειμένου τα λεπτά, ίσια μαλλιά να κρατήσουν μια εντυπωσιακή ογκώδη μπούκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεστε έντονη ζέστη - και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια τσιμπίδα για μπούκλες ή με θερμαινόμενο styler. Φυσικά τα προϊόντα για κράτημα θα κάνουν τη δουλειά τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε με τη χρήση τους. 

2. Μην αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα

Ένα tip είναι ότι όταν έχετε λεπτά μαλλιά, είναι πολύ σημαντικό να μην τα αφήνετε βρεγμένα για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να τα στεγνώσετε με πιστολάκι αμέσως μόλις βγείτε από το ντους, γιατί τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο επιρρεπή στο σπάσιμο κάτι που σίγουρα εντείνεται λόγω της διαμόρφωσης της δικής σας τρίχας. Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε ένα προστατευτικό θερμότητας και στεγνώστε τα μαλλιά σας σε χαμηλή θερμοκρασία και είναι βέβαιο πως θα δείτε διαφορά. 

thin-hair-woman.jpg

3. Αλλάξτε σαμπουάν

Μέχρι τώρα γνωρίζατε πως πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για λεπτή τρίχα. Μια εναλλακτική που σίγουρα δεν είχατε κατά νου είναι ότι όταν έχετε λεπτά μαλλιά, αναπόφευκτα θα καταλήξει να βαρύνει. Αντίθετα, όσο λιγότερα προϊόντα έχετε πάνω στα μαλλιά σας, τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Για να διατηρήσετε, λοιπόν, το εφέ που θέλετε επενδύστε σε ένα clarifying σαμπουάν ή σε ένα scrub καθαρισμού μια φορά την εβδομάδα. Αυτά θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση του λαδιού και της συσσώρευσης ρύπων που θα μπορούσαν να βαραίνουν τις ρίζες.

Favourites products 

 Gentle Clarifying Cleanser

Gentle Clarifying Cleanser

Buildup Buster, DevaCurl, Sephora

BUY ME
 Must have

Must have

Scrub Καθαρισμού, Skinlabo

BUY ME
 Full in

Full in

Dry Volume & Texture Spray, Living Proof, Sephora

BUY ME

4. Επιλέξτε ένα χαλαρό up-do

Αν έχετε λεπτά μαλλιά, καλύτερα να αποφύγετε τις σφιχτές αλογοουρές και τους έντονους κότσους. Αυτό, καθώς οποιοδήποτε είδος έντονης τριβής στα μαλλιά σας θα οδηγήσει πιθανότατα σε σπασίματα. Εάν θέλετε να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο πυκνά, είναι σημαντικό να τα διατηρήσετε χαλαρά είτε σε ένα up-do, είτε σε μια χαμηλή αλογοουρά. 

woman-hair-thin.jpg

5. «Πειράξτε» τα μαλλιά σας 

Μερικές φορές τα προϊόντα ανόρθωσης ριζών είναι σημαντικά. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που κάνουν θαύματα με τον όγκο και αν τα επιλέξετε σωστά θα δείτε μεγάλη διαφορά χωρίς να αισθανθείτε το βάρος και φυσικά χωρίς να μένετε αποκλειστικά στη χρήση αυτών. Μια teasing brush και ένα σπρέι που δίνει υφή και όγκο θα γίνουν τα δικά σας on-the-go μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια μια δόση λακ θα κρατήσει τα μαλλιά σας εκεί ακριβώς που πρέπει.