fbpixel

Search icon
Search
Έχετε μακριά μαλλιά; Μπορείτε να τα προστατέψετε όσο κοιμάστε
HAIR & NAILS

Έχετε μακριά μαλλιά; Μπορείτε να τα προστατέψετε όσο κοιμάστε

Κάθε στιγμή είναι μοναδική και μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε


Εάν έχετε μακριά μαλλιά, ξέρετε ότι "ο αγώνας" είναι πραγματικός όταν πρόκειται να κοιμηθείτε. Πέρα από την επιφανειακή ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσουν, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά εάν δεν τα φροντίσετε σωστά. Οι ειδικοί λένε ότι μικρά κόλπα, όπως το να κοιμάστε με μεταξωτή μαξιλαροθήκη ή να κοιμάστε με τα μαλλιά σου δεμένα, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη μακροζωία της υγείας των μαλλιών σας και στην ικανότητα των μαλλιών να μεγαλώνουν σε μήκος. Για αυτό συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε υπέροχα.

long-long-hair-sHC68.jpg

Ύπνος από μετάξι

Το έχετε ξανακούσει και είμαστε εδώ για να σας το υπενθυμίσουμε ξανά. Το μετάξι είναι ο καλύτερος φίλος των μαλλιών σας. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες αλλάζουν το παιχνίδι, καθώς δεν τραβούν και δεν απορροφούν την υγρασία από τα μαλλιά και το πρόσωπό σου. Σε αντίθεση με τις κανονικές μαξιλαροθήκες, οι λείες μεταξωτές ίνες δεν προκαλούν ζημιά στα μαλλιά σας δημιουργώντας τριβή. Διατηρούν επίσης καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας που βοηθούν στην πρόληψη της εφίδρωσης από το κεφάλι ή το λαιμό σας που μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε χτένισμα. Εναλλακτικά, τα μεταξωτά και σατέν μπόνε είναι μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία των μαλλιών σας όταν κοιμάστε. Τύλιξε τα μαλλιά σου με [ένα] μεταξωτό ή σατέν τουρμπάνι. Αυτό θα σας βοηθήσει καθώς κατά τη διάρκεια του ύπνου, γυρνάτε το κεφάλι μπρος-πίσω όλη τη νύχτα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρασίας και σπάσιμο των μαλλιών.

Κρατήστε τα μαλλιά σας ψηλά

Το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας κάτω μπορεί να φαίνεται το πιο άνετο, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο ύπνος με τα μαλλιά ψηλά είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Πρώτον, θα προστατεύσετε τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά στον αυχένα που είναι επιρρεπή στο μπέρδεμα. Δεύτερον, θα διατηρήσετε το χτένισμα ή το φούσκωμα αποτρέποντας τις τσακίσεις από τον ύπνο και τον ιδρώτα στα μαλλιά. Το να μαζεύετε τα μαλλιά σας σε χαλαρό κότσο χρησιμοποιώντας γαλλικές καρφίτσες είναι μια μέθοδος χωρίς οριοθέτηση για να κρατάτε τα μαλλιά στη θέση τους. Το κλειδί είναι να κάνετε τον κότσο αρκετά ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού σας για να μην τον αισθάνεστε όταν ξαπλώνετε.

long-hair.jpg

Αποφύγετε τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζετε. Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δεν είναι μόνο άβολος, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβες. Έτσι, συνίσταται στα άτομα με μακριά μαλλιά να μην κοιμούνται με βρεγμένα μαλλιά. Ο ύπνος με υγρασία στα μαλλιά σας μπορεί να συμβάλει σε επιπλέον σπάσιμο και ζημιά καθώς κινείστε όλη τη νύχτα. Άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν να κρυώσετε ή να αρρωστήσετε, ή ακόμα και να αναπτύξετε μυκητιασική λοίμωξη. Εάν βρεθείτε σε θέση και πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, οι μελέτες δείχνουν ότι το λάδι καρύδας μπορεί να προστατεύσει τα βρεγμένα μαλλιά από το σπάσιμο.

Χρησιμοποιήστε μάσκες μαλλιών

Το μόνο καλύτερο από έναν καλό βραδινό ύπνο είναι ένας καλός ύπνος ενώ παράλληλα γίνεται επανόρθωση μαλλιών. Ο χρόνος ύπνου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενισχύσετε και να επιδιορθώσετε τις μακριές "κλειδαριές" με μια μάσκα επανόρθωσης νύχτας, ή με ένα μαλακτικό και ενυδατικό ορό.

long-hair.jpg

Ελαστικές κορδέλες στα μαλλιά

Το έχετε ξανακούσει και θα σας το ξαναπούμε, οι ελαστικές κορδέλες για τα μαλλιά απλά δεν βοηθάμε όταν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Ορισμένα κοκαλάκια μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν ζημιά τραβώντας ή βλάπτοντας την τρίχα, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα. Αντ' αυτών, δοκιμάστε ένα σπειροειδές κορδόνι για μαλλιά και όχι ένα ελαστικό ή υφασμάτινο.

Μείνετε ψυχροί

Ο ύπνος σε ζεστές θερμοκρασίες γενικά δεν είναι ιδανικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι ανθυγιεινός για τα μαλλιά σας. Ο ύπνος σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι μόνο καλός για ποιοτικό ύπνο, αλλά αποτρέπει την υπερβολική εφίδρωση που μπορεί να επιδεινώσει το μπέρδεμα των μαλλιών εάν τα μαλλιά σας αφεθούν κάτω.