fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Τα προϊόντα μαλλιών που χρειάζεστε πριν βγείτε στην παραλία

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας όπως ποτέ άλλοτε


Τα προϊόντα μαλλιών που χρειάζεστε πριν βγείτε στην παραλία

Μπορεί το καλοκαίρι να επιβάλει beach waves και ατημέλητα, εύκολο hairstyles, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, πόσο μάλλον αν πρόκειται να πάτε στην παραλία. Αυτό που έχετε όμως είναι τα αναλυτικά βήματα και τα ακριβή προϊόντα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να τα προστατεύσετε και να διατηρήσετε την κατάλληλη υφή και τις μεταξένιες άκρες.

beach-hair.jpg

1. Καλύψτε τα μαλλιά σας με φυσικά έλαια

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη θάλασσα είναι να τα επικαλύψετε με φυσικό έλαιο για να κλειδώσετε το αλάτι και το χλώριο. Πριν ξεκινήσετε για τη θάλασσα, εφαρμόστε αυτό το απαραίτητο θρεπτικό στα μαλλιά σας ως θεραπεία βαθιάς περιποίησης. 

2. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας πριν απολαύσετε τον ήλιο

Τα leave-in προϊόντα και οι λοσιόν για τα μαλλιά βοηθούν στην διατήρηση της υγρασίας για να κρατήσουν τα μαλλιά σας στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Βάλτε στα μαλλιά σας την αγαπημένη σας φόρμουλα πριν πάτε για κολύμπι για να τα προστατεύσετε από τη φθορά ενώ παράλληλα τους χαρίζετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

3. Αποφύγετε το σαμπουάν με θειικά άλατα

Τα σαμπουάν με θειικά άλατα μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε στις ζεστές μέρες που βρίσκεστε στη θάλασσα. Επιλέξτε σαμπουάν φυτικής προέλευσης χωρίς θειικά άλατα για μια πιο υγιεινή προσέγγιση στα καθαρά μαλλιά.

beach-woman.webp

4. Τοποθετήστε ένα φίλτρο ντους

Εάν κάνετε τακτικά ντους με σκληρό νερό, τα μαλλιά σας είναι πιθανό να φορτωθούν με υπολείμματα και εναποθέσεις μετάλλων που μπορεί να τα αφήσουν να φαίνονται θαμπά. Ένα φίλτρο ντους μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη λάμψη σας κρατώντας μακριά αυτά τα συστατικά.

5. Εντάξτε το σαμπουάν καθαρισμού στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας

Τα καθαριστικά σαμπουάν βοηθούν στην απαλή αφαίρεση της περίσσειας λιπαρότητας και της συσσώρευσης προϊόντος χωρίς αυτό το τρομερό αποτέλεσμα "στεγνώματος" που μπορεί να περιμένετε. Χρησιμοποιήστε ένα τέτοιο προϊόντα για να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το φυσικά προτιμώμενο pH του τριχωτού της κεφαλής σας, ενώ αφήνετε τα μαλλιά σας ανανεωμένα, απαλά και πιο διαχειρίσιμα.

6. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να αποφύγετε το σπάσιμο

Μια μέρα στην παραλία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μπερδέματα και η χρήση μιας κανονικής βούρτσας ή χτένας είναι πιθανό να οδηγήσει σε σπασίματα. Αντίθετα, ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Αυτό το απαραίτητο εργαλείο μαλλιών είναι μια πιο ήπια εναλλακτική λύση.

beach2.jpg

7. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης μαλλιών με SPF

Έχετε την εντύπωση ότι το αντηλιακό είναι μόνο για το δέρμα σας; Ξανασκεφτείτε το. Οι σκληρές ακτίνες UV του ήλιου επηρεάζουν τόσο τα μαλλιά σας όσο και το τριχωτό της κεφαλής σας, γι' αυτό είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών με SPF.

8. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πριν και μετά το κολύμπι

Πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας μετά το κολύμπι στη θάλασσα; Ναι — και πριν πάτε για κολύμπι, επίσης. Παραλείψτε το σαμπουάν, αλλά ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό πριν μπείτε. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή τα ξηρά μαλλιά είναι πιο πιθανό να απορροφούν χλώριο και αλάτι, ενώ τα βρεγμένα μαλλιά είναι φυσικά λιγότερο απορροφητικά. Ομοίως, είναι καλή ιδέα να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το κολύμπι σας για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αλατιού και χημικών ουσιών.

 Multi-Benefits Oil

Multi-Benefits Oil

Hairdresser's Invisible Oil, Bumble and Bumble, Sephora

BUY ME
 Filler effect

Filler effect

Leave-in, Skinlabo

BUY ME
 Anti-Frizz Shampoo

Anti-Frizz Shampoo

Smooth Infusion™, Aveda, Attica

BUY ME
 Purifying act

Purifying act

Shampoo With Indian Cress, Molton Brown

BUY ME
 Green heaven

Green heaven

Vitamin & Strength Blood Orange Shampoo, Fructis, Hondos Center

BUY ME
 Clean on

Clean on

Oil Reflections Shampoo, Wella Professionals, Attica

BUY ME