fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

la-double-j-store-09-copy.jpg

Τι συμβαίνει όταν παντρεύεις τον πιο χαρούμενο οίκο μόδας του Μιλάνου με το πιο κομψό summer-y fashion brand της Βρετανίας; Εντυπωσιάστηκα με τη συνεργασία "Raise Your Vacation Vibration", μια καλοκαιρινή capsule collection που αποτελείται από 34 κομψά μαγιό και ready-to-wear pieces σχεδιασμένα για όλα τα φύλα, σε τρία εκθαμβωτικά designs σε μια τολμηρή κόκκινη, λευκή και μπλε παλέτα. Αναμειγνύοντας τη δυναμική, ιταλική γυναικεία ζωντάνια της La DoubleJ με τις εκλεπτυσμένες, αντρικές σιλουέτες της Orlebar Brown, κάθε κομμάτι της σειράς έχει σχεδιαστεί για να απογειώσει τα σύνολα των διακοπών σας. Η κάψουλα La DoubleJ x Orlebar Brown είναι διαθέσιμη προς στο LaDoubleJ.com και στο OrlebarBrown.com, καθώς και στα καταστήματα La DoubleJ στο Μιλάνο και την Ταορμίνα και στο Portofino Pop-up Shop, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα Orlebar Brown.

dimokratia-ethniki-pinakothiki-perdikidis.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τη διεθνή έκθεση με τίτλο «Δημοκρατία» που διοργανώνεται στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας (1974) μετά την κατάρρευση της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών. Σε μία κομβική χρονιά, με εκλογές σχεδόν σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζεται αυτή η επίκαιρη έκθεση για τις Τέχνες, τις κοινωνικές αλλαγές και τη Δημοκρατία. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση που διερευνά την καλλιτεχνική δημιουργία ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την προσπάθεια επανίδρυσης της Δημοκρατίας σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα στις 11 Ιουλίου και η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 2 Φεβρουαρίου 2025. 

passalacqua-2-900x.webp

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι οι fashion συνεργασίες με iconic ξενοδοχεία είτε της Ελλάδας, είτε του εξωτερικού. Η νέα "vacation σειρά" Emilia Wickstead x Passalacqua είναι εμπνευσμένη από το ξενοδοχείο-«κόσμημα» της λίμνης Κόμο και αποτελείται από κομψά, statement καλοκαιρινά κομμάτια σε μια happy χρωματική παλέτα -μπλε, κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί που εμπνέεται από τον ίδιο τον χώρο.


Κωνσταντίνος Τανιάς

snapinstaapp-448277010-673379618278323-462377129531682719-n-1080-1.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα σειρά ρολογιών χειρός Μétiers D'Art για να γιορτάσει τη 10η επέτειο του μοντέλου Escale του οίκου Louis Vuitton. Επανασχεδιασμένα, τα πολυτελή ρολόγια είναι κατασκευασμένα είτε σε γυαλισμένο ροζ χρυσό 18 καρατίων είτε σε πλατίνα με κάσα 39 χιλιοστών. Η απόλυτη κομψότητα στο χέρι μας! 

snapinstaapp-448142538-18439267303039382-5211663702832105812-n-1080-1.jpg

Είδα ότι το La Vallee Village στη Γαλλία πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό takeover σε συνεργασία με την Pantote. Κάθε απόχρωση αντικατοπτρίζει τη μοναδική ουσία των boutique, μετατρέποντας την εμπειρία των αγορών σε ένα χαρούμενο, πολύχρωμο ταξίδι.

Άκουσα το τραγούδι "Starlight" του Leon Of Athens. Η σύγχρονη αγγλόφωνη pop του Starlight, είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς δημιουργικής ομάδας, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Aron Forbes, μόνιμος και αγαπημένος συνεργάτης της Billie Eilish.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-06-14-at-13032-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα καμπάνια του it-girl brand, ADANOLA, προς τιμήν της πιο πρόσφατης σειράς του, 'Heat Wave', με τις χαρακτηριστικές σιλουέτες της σε νέες φωτεινές αποχρώσεις. Το πρώτο drop περιλαμβάνει το κλασικό ολόσωμο μαγιό Scoop-Neck One-Piece, τριγωνικά μπικίνι και πετσετέ μπλουζάκια polo με ασορτί σορτς. Η καμπάνια απαθανατίζει τα νέα items με φόντο τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο. Love!

screenshot-2024-06-14-at-13201-pm.png

Παρακολουθώ και θαυμάζω εδώ και χρόνια την πορεία του αγαπημένου μου designer, JW Anderson και ενθουσιάστηκα όταν έμαθα πως μόλις λάνσαρε την πρώτη επίσημη συλλογή γυαλιών, με τέσσερα unisex στιλ - το καθένα εμπνευσμένο από κομμάτια με την υπογραφή της JW. Συνδυάζοντας τα τολμηρά σχέδια της μάρκας με τη λειτουργική μόδα, η νέα συλλογή γυαλιών ηλίου διαθέτει ένα μέγεθος ανά στυλ, κατασκευασμένο από κορυφαίο ιταλικό υλικό, Mazzuchelli. 

brody-perfect-days.webp

Παρακολούθησα την ταινία 'Perfect Days' στο σινεμά και μπορώ να πω ότι με συγκίνησε πολύ. Βλέποντας τις απλές σκηνές και πράγματα που θεωρούμε δεδομένα μου θύμισε σε πως όλα στην ζωή έχουν μια ομορφιά. Μου υπενθύμισε πως δεν χρειάζεται κανείς κάτι πέρα από τα βασικά για να είναι πραγματικά ευτυχισμένος και μου δίδαξε πως μέχρι και τις πιο δύσκολες καταστάσεις αν τις κοιτάξεις με ευγένεια αλλάξουν μορφή.


Αγάπη Γαβριηλίδου

591251.jpeg

Το τελευταίο διάστημα έχω πιάσει τον εαυτό μου να απορεί με τον χρόνο και το πόσο γρήγορα μοιάζει να τρέχει πια. Όλοι προσπαθούμε να προλάβουμε κάτι, όλοι προσπαθούμε να χωρέσουμε τα πάντα σε μία μόλις ημέρα και τελικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι απλά να τρέχουμε όλο και περισσότερο, τη στιγμή που όλα γύρω μας μοιάζουν να εξελίσσονται με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες. Κάπως έτσι, διάβασα το “Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα” της Celeste Headlee και μπορώ να πω ότι σας το συστήνω κι εσάς ανεπιφύλακτα. Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από την εργασιομανία και το multitasking ή έστω να κάνουμε ένα break. Τι είναι τελικά το slow-living; Το βιβλίο, αυτό, προσφέρει πολλές και σημαντικές απαντήσεις και σίγουρα, προκαλεί έναν ευχάριστο προβληματισμό, με φόντο το μέλλον…

tentoglou5-scaled.jpg

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Εμμανουήλ Καραλής έφυγαν από το Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη με… γεμάτες αποσκευές και κάπως έτσι, έστειλαν το δικό τους, ηχηρό μήνυμα ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί οι αθλητές πραγματικά με εντυπωσιάζουν και το κάνουν αυτό, επειδή ακριβώς είναι μαθημένοι να παλεύουν μόνοι. Δεν έχουν μεγάλα στηρίγματα, δεν έχουν μεγάλους χορηγούς κι ακόμη και η ίδια η Πολιτεία σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να σταθεί δίπλα τους. Κι όμως! Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, με τον Τεντόγλου να προσθέτει στην iconic συλλογή του ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, ενώ τόσο η Στεφανίδη, όσο και ο Καραλής κατέκτησαν δύο αργυρά. Συνολικά, η Ελλάδα κατετάγη 13η ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα μετάλλια, με την Ιταλία να έρχεται πρώτη με 24, εκ των οποίων τα 11 ήταν χρυσά κι αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε, είναι αυτοί οι τεράστιοι αθλητές που παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους κι αποτελούν πρότυπα!

salata-me-karpouzi-kai-feta.jpeg

Το τελευταίο διάστημα, οι σαλάτες αποτελούν βασικό part της καθημερινής μου ρουτίνας κι αυτό που μου αρέσει να κάνω, ειδικά τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει… τρομακτικά, είναι να προσθέτω σε αυτές και μερικά φρούτα. Πρόσφατα, δοκίμασα μία σαλάτα με καρπούζι και φέτα και μπορώ να πω ότι τη λάτρεψα. Τα υλικά για να την φτιάξετε είναι τα ακόλουθα: 4 κρύες φέτες καρπούζι, 200 γρ. φέτα σκληρή, 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, σουσάμι, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουτ. γλυκού μέλι. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώστε τις φέτες καρπούζι, κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Σκορπίστε τη φέτα αφού την κόψετε σε κυβάκια και τα παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια και πασπαλίστε με σουσάμι. Σε ένα μικρό bowl, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και το μέλι και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το γεύμα σας!


Μάρα Γρηγοριάδου

screenshot-2024-06-14-at-14857-pm.png

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει εδώ και καιρό είναι αυτή του Scandi aesthetic και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα με τη νέα συνεργασία της ASICS με το δανέζικο σχεδιαστικό brand HAY για μια πολύχρωμη επανεκτέλεση του κλασικού μοντέλου Skyhand OG. Κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ 3daysofdesign της Κοπεγχάγης, τα συνεργατικά παπούτσια μεταμορφώνουν το αρχειακό παπούτσι σε μια νέα χρωματική παλέτα που είναι συνυφασμένη με τη σχεδιαστική αισθητική της HAY.

screenshot-2024-06-14-at-15022-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με το νέο συναρπαστικό drop του brand της Hailey Bieber, Rhode. Το Pocket Blush ανταποκρίνεται στο όνομά του, προσφέροντας ένα μικρό, κρεμώδες ρουζ που διατίθεται σε έξι ευέλικτες αποχρώσεις. Σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία, αυτό το ρουζ σε μέγεθος τσέπης είναι ιδανικό για φρεσκάρισμα εν κινήσει, προσφέροντας μια φυσική έκλαμψη με σατινέ, χρωματικό χρώμα τόσο στα χείλη όσο και στα μάγουλα. Ως beauty enthusiast, λατρεύω τα ευέλικτα αυτά προϊόντα που χωράνε σε κάθε τσάντα!

ariana-grande.webp

Παρακολούθησα το ένα νέο μουσικό βίντεο της Ariana Grande για το κομμάτι της "The Boy Is Mine". Σε σκηνοθεσία του Christian Breslauer, το κλιπ δείχνει την Grande να συντονίζεται σε μια τηλεοπτική συνέντευξη τύπου από τον δήμαρχο της πόλης, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός των Gossip Girl και You, Penn Badgley, και να παρασκευάζει ένα ερωτικό φίλτρο στην κουζίνα της για να κερδίσει την καρδιά του. Μόλις τελειώσει, φοράει μια στολή Catwoman και εισβάλλει στο διαμέρισμά του για να τον παρακολουθήσει. Μου άρεσε πολύ που αντέστρεψε τους ρόλους, καθώς ο Badgley είναι γνωστός για την ερμηνεία του ως stalker στη σειρά "You"!