fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

Παρακολούθησα ένα από τα πιο γλυκά και feel good music video, με flash back στα παιδικά χρόνια του Leon Of Athens! Ο Έλληνας pop star με διαρκή παρουσία στο εξωτερικό, συνεργασίες στο στούντιο με μεγάλα ονόματα δημιουργών της παγκόσμιας σκηνής, δεκάδες εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική και επιτυχίες στις spotify playlists ξένων χωρών, επέστρεψε με το νέο του τραγούδι που προσωπικά έχω αγαπήσει το τελευταίο διάστημα.

aliki-palaska-1-photocredits-yannisbournias-at-zoumboulakisgalleries.jpg

Ανυπομονώ να δω από κοντά την έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο "Waltzing Matilda", η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, όπου και θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου 2024. Στην ατομική της έκθεση, η Αλίκη Παλάσκα δημιουργεί ένα ζωγραφικό περιβάλλον που πλαισιώνει μια νέα σειρά γλυπτικών της έργων. Αυτοσχέδιοι σκελετοί που ενδύονται από χιλιάδες υφασμάτινα κουρέλια. Ανθρωπόμορφες φιγούρες, που άλλες έρχονται απ’ την ιστορία της τέχνης, όπως η δεσποινίδα επί των τιμών που παραστέκεται στη νεαρή πριγκίπισσα, απ’ το πίνακα Las Meninas, του Velázquez, κι άλλες απ’ την pop κουλτούρα, όπως ο κλώνος ήρωας απ’ το Star Wars, ή αυτή η φιγούρα μιας γκέισας, σταθερό σύμβολο ενός ανθεκτικού εξωτισμού.

dsc02802.jpg

Ως wine lover διάβασα ότι το εστιατόριο ORA του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini και το One&Only Aesthesis γνωρίζουν ότι η σωστή επιλογή κρασιού μπορεί να αναβαθμίσει τη γευστική εμπειρία σε αληθινή ιεροτελεστία. Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου περιλαμβάνει περίπου 300 επιλεγμένες ετικέτες, τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς. Αυτή η πλούσια συλλογή καλύπτει ποικιλίες από διάφορες περιοχές, προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά κρασιά που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τις παραδόσεις κάθε τόπου. 


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

20241012-120418-a-JKmIj.jpg
Το σημερινό Σάββατο είναι λίγο διαφορετικό. Ανυπομονώ να παρευρεθώ στο στο corner LOLA – attica, Τσιμισκή 48-50, στον 4ο όροφο, όπου το αγαπημένο ελληνικό brand μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα του συλλογή και να συνομιλήσουμε με την creative director, Αναστασία Γιαλαμά. Με αφορμή τον πρώτο εορτασμό της παρουσίας του στο πολυκατάστημα της πόλης, κάθε fashion lover μπορεί να το επισκεφθεί σήμερα, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 και να βιώσει την πιο fashionable εμπειρία. 
adams-w23-23.jpg

Η δημιουργία μιας νέα γκαρνταρόμπας, η οποία αποτελεί από τις τελευταίες τάσεις της μόδας είναι αυτό που όλες οι γυναίκες της μόδας αγαπούν. Καθώς τα shoe designs που επιλέγουμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Για τη σεζόν που διανύουμε, ξεχωρίζω την καινούρια συλλογή της Adam's Shoes, η οποία παρουσιάζει και φέρος της πιο ιδιαίτερες συλλογές. Σχέδια με μπαρέτες, την ξεχωριστή λεπτομέρεια αυτής της περιόδου, κομψά loafers σε λουστρίνι, elegant μποτίνια και κομψές γόβες είναι μερικές από τις επιλογές που κάθε stylish girl επιθυεμεί να έχει στη ντουλάπα του. 

la-maison-photo-010106-copy-2.webp

Τις τελευταίες ημέρες η σειρά που έχω λατρέψει, ακούει στο όνομα "La Maison" και προβάλλεται στο Apple TV. Πρόκειται για μία δραματική σειρά για έναν οίκο υψηλής ραπτικής, ο οποίο διανύει το εκατοστό έτος της λειτουργίας του. Μυστικά, σκάνδαλα, πολλή μόδα, ανατροπές και ανακατατάξεις είναι μερικά από τα στοιχεία που κυριαρχούν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της ιστορίας. Υπέροχη εικόνα, μοναδικά σκηνικά, στιλ και πολύ όμορφες ερμηνείες κεντρίζουν το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας στιγμή. Σας προτείνω να τη βάλετε στη watch list, asap!


Κωνσταντίνος Τανιάς

zara-1-1d7mu.jpg

Για τον εορτασμό του πρόσφατα ανασχεδιασμένου καταστήματος Tiffany & Co., οι σύγχρονοι Βρετανοί καλλιτέχνες Damien Hirst, Rana Begum, James Righton και Jason Bruges αποτίνουν φόρο τιμής στη μακροχρόνια σχέση της Tiffany με το Λονδίνο στις βιτρίνες του φημισμένου Selfridges. Εντυπωσιάστηκα, λοιπόν, από τον νέο φωτισμό του εμβληματικού πολυκαταστήματος, στις βιτρίνες του οποίου τα κοσμήματα του οίκου έχουν πάρει τη θέση τους.

aspire-awards.png

Λατρεύω να διαβάζω για σημαντικές διακρίσεις που αφορούν στην Ελλάδα και τους ομίλους της. Πιο συγκεκριμένα, αυτήν τη φορά πληροφορήθηκα ότι η Grecotel κατέκτησε το βραβείο "Luxury Hotel Brand of the Year" στα Aspire Awards 2024, τον κορυφαίο θεσμό βραβείων του βρετανικού travel industry που διοργανώνονται από το περιοδικό Aspire. Με αυτή την εξαιρετική διάκριση, η Grecotel κατατάσσεται στην κορυφή του παγκόσμιου luxury hospitality, ξεχωρίζοντας στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία του θεσμού, ανάμεσα σε κορυφαία luxury brands διεθνώς.

one-million-nights-scrub-concept-3-2024.jpg

Το skincare δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση! Κι εγώ, προσπαθώντας να εντάξω ολοένα και περισσότερο το skicare στην καθημερινότητά μου, ανακάλυψα τη σειρά One Million Nights της Ariadne Athens, η οποία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης, με το Body Scrub, το Body Butter και το Body Mist. Ένα everyday ταξίδι ευεξίας, που με κάνει να απολαμβάνω τα αρώματα και τις υφές της σειράς και να χαίρομαι κάθε στιγμή φροντίδας σαν να βρίσκομαι σε ένα πεντάστερο spa!


Αγάπη Γαβριηλίδου

3a2ae85014cfeafe45fc1f6e2485108e.jpg

H αλήθεια είναι πως η γεμάτη καθημερινότητα και οι πολλές υποχρεώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μας απομακρύνουν από συνήθειες που μας προκαλούν πραγματική ευχαρίστηση. Πρόσφατα -λοιπόν- θέλοντας να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να εντάξω μία νέα συνήθεια στην εβδομαδιαία ρουτίνα μου, ξεκίνησα ξανά το τένις και θυμήθηκα πόσο ωραίο και αναζωογονητικό μπορεί να είναι ένα session. Εντυπωσιάστηκα, λοιπόν, από τα benefits του και αν ψάχνετε κι εσείς ένα νέο χόμπι, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, καθώς στην πόλη θα βρείτε πολλά γήπεδα, όπου κι αν βρίσκεστε.

dior-patches-010-0227-e1643035458655-1200x1076.jpg

Tα τελευταία χρόνια, το brow lamination έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη μέθοδο πολλών γυναικών, που λατρεύουν τα έντονα φρύδια και σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ. Πρόσφατα -ωστόσο- ανακάλυψα ένα νέο trend, το botox brow lift, που στοχεύει στην ανόρθωση των φρυδιών. Πώς λειτουργεί; Ουσιαστικά, χαλαρώνει τους συγκεκριμένους μύες του προσώπου που συνήθως τραβούν τα φρύδια προς τα κάτω, επιτρέποντας σε αυτούς που ανυψώνουν τα χαρακτηριστικά να κινητοποιηθούν. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια και νομίζω πως σύντομα θα το δοκιμάσω!

peanut-butter-energy-bites-7.webp

Ψάχνετε ένα νέο, ελαφρύ snack με λίγες θερμίδες και πολύ απλά υλικά; Τι θα λέγατε να φτιάξετε τα δικά σας, πεντανόστιμα peanut butter energy bites; Δοκίμασα την παρακάτω συνταγή κι αν και δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που... αγαπούν τη μαγειρική, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! 

Τι θα χρειαστείτε: ⅔ του φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο, 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης, ½ φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας, ½ φλιτζάνι λιναρόσπορο, 2 κ.σ. μέλι, ½ φλιτζάνι τριμμένο ινδοκάρυδο. Ρίξτε όλα τα συστατικά σε ένα bowl κι ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Καλύψτε το bowl με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 10’. Πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και το snack σας είναι έτοιμο!


Μάρα Γρηγοριάδου

img-2677.jpeg

Επισκέφθηκα το Fondazione Prada, ένα μοναδικό συγκρότημα κτιρίων σχεδιασμένο από τον Rem Koolhaas, στο οποίο φιλοξενούνται εκθέματα σύγχρονης τέχνης. Κάθε κτίριο, κάθε όροφος παρουσιάζει κάτι διαφορετικό, σύγχρονο και σχεδόν "ξένο" στο ανθρώπινο μάτι κάτι το οποίο σίγουρα αφυπνίζει τον νου. Αγαπημένα μου εκθέματα ήταν το "Haunted House" και το "Atlas".

@jacquemus Our new york store is soo packed guys! ???????? #Ventas ♬ son original - Jacquemus

Λάτρεψα το αστείο TikTok του Jacquemus στο οποίο ο ίδιος ρίχνει νερό στα πόδια των περαστικών έξω από το νέο του κατάστημα στην Νέα Υόρκη, ώστε εκείνοι να θυμώσουν και να χτυπούν την πόρτα του καταστήματος και να τους χρησιμοποιήσει ώστε να δείξει ότι ο κόσμος "πεθαίνει" να μπει στη νέα του boutique. Η ιδέα ήταν εξαιρετικά ευφυής και η σκηνοθεσία τόσο άρτια εκτελεσμένη, που πραγματικά θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όποιον το σκέφτηκε. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε πράξεις που αποπνέουν χιούμορ και χαλάρωση στον κόσμο του luxury, έναν κόσμο που εκτός από την εκλέπτυνση, μπορεί πολλές φορές να παρουσιάζεται και κάπως σκληρός.

tumblr-a57f98a4de5fc8fa443633a17b8e11a1-103f4cdf-1280.jpg

Καθώς το να είσαι "matcha girlie" είναι τεράστιο trend στο TikTok -για να μην αναφερθούμε τα εξαιρετικά οφέλη του matcha- δοκίμασα το πιο ωραίο matcha drink που έχω γευτεί έως τώρα. Άρτια επιμελημένο από το matcha-themed "Pan Milano", το κρύο ρόφημα περιλάμβανε πουρέ από raspberry, matcha και γάλα βρώμης. Επιπλέον, καθώς το συγκεκριμένο coffee shop έχει εντρυφήσει στην χρήση του matcha στις συνταγές του, δοκίμασα και το matcha cheesecake το οποίο ήταν μια ακόμη γευστική εμπειρία από μόνο του.