fbpixel

Search icon
Search
Δείτε την μεταμόρφωση ενός διατηρητέου κτιρίου σε μια σύγχρονη κατοικία
INTERIORS

Δείτε την μεταμόρφωση ενός διατηρητέου κτιρίου σε μια σύγχρονη κατοικία

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια των ΤAKA + PARTNERS


Η ανακατασκευή ενός διαμερίσματος 90 τ.μ. σε διατηρητέο ​​κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν η αφετηρία για να εξερευνηθεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εποχές σχεδιασμού, αυτή του Art Deco. Η ανακατασκευή βασίστηκε στις ανάγκες προσωρινής διαμονής μιας τετραμελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους ακόλουθους χώρους: αίθουσα εισόδου, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, κύριο υπνοδωμάτιο, ξενώνας και μπάνιο.

ca6f467b-773b-4b93-82fb-953c28fe2fe9.jpeg


Η σχεδιαστική ιδέα στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών ιδιοτήτων του εσωτερικού χώρου, όπως η τυπολογία της διάταξης, οι ψηλές οροφές, το ξύλινο εσωτερικό και οι γύψινες διακοσμήσεις. Η τόσο ιδιαίτερη και μοναδική ταυτότητα του διαμερίσματος ενισχύθηκε με νέα διακοσμητικά γύψινα στοιχεία που έχουν αποτέλεσμα ρυθμού και κλίμακας στο εσωτερικό.

Η διακόσμηση σε συνδυασμό με τις λευκές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται για τους τοίχους δημιουργούν ένα γλυπτό σύνολο που υπογραμμίζεται από φυσικό ή τεχνητό φωτισμό. Η επένδυση από ξύλο και η επιλογή χρωμάτων και υφών στις επιφάνειες και τα υφάσματα της επίπλωσης προσθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά στο εσωτερικό.

Το σύγχρονο design συναντά την άνεση σε αυτήν την κατοικία που προσφέρει τα πάντα σε έναν χώρο που καλύπτει τις ανάγκες κάθε μοντέρνου ιδιοκτήτη. Μέσα σε ένα περιβάλλον που αναδεικνύει μια ιδιαίτερη αισθητική, ενώ έχει τη δυνατότητα παραμένει μοντέρνος αλλά και κλασικός ταυτόχρονα, ο καθένας μπορεί να βρει το δικό του «ησυχαστήριο».

0c58ee7f-7bbb-450e-9def-13e9089fded7.jpeg



Το λευκό και το γκρι κυριαρχούν σε έναν χώρο πλήρως εναρμονισμό με τη μίνιμαλ αισθητική και την stylish διακόσμηση! 

Ανακαλύψτε περισσότερα στη gallery!

About 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΤAKA + PARTNERS προσφέρει εξαιρετικό σχεδιασμό και υλοποίηση αρχιτεκτονικής που ικανοποιεί τις ανάγκες των ενδιαφερομένων, παρέχει δημιουργικές λύσεις και προσθέτει στην αξία της επένδυσής τους. Οι υπηρεσίες  αντιστοιχούν σε υψηλά πρότυπα σχεδιασμού και προωθούν την ώθηση για συνεπή αναβάθμιση.

Info: studio@takaandpartners.com