Πολλές φορές η διαμόρφωση μιας κατοικίας μπορεί να μοιάζει με το στήσιμο και την οργάνωση μιας θεατρικής παράστασης. Αυτή είναι και η άποψη του δημοφιλούς παραγωγού του Broadway, Jeffrey Seller. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην vivid ατμόσφαιρα του Manhattan και στην άκρως σαγηνευτική κατοικία του ίδιου. Για να καταφέρει να σχεδιάσει από την αρχή το νεοαναγεννησιακό αρχοντικό του 1880, στο οποίο διαμένει, ο επιτυχημένος δημιουργός του "Hamilton" έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσωπικές αισθητικές του προτιμήσεις, ακούγοντας το ένστικτό του. Η συνεργασία του με τον σχεδιαστή, Steven Volpe, απεδείχθη απόλυτα δημιουργική, καθώς μαζί εργάστηκαν σκληρά για να παράξουν κάτι το eclectic. Ο Jeffrey, μάλιστα, παραλληλίζει τη συγκεκριμένη διαδικασία με το project προετοιμασίας ενός πολύ απαιτητικού musical. Για τον ίδιο τα έξι χρόνια της ανακαίνισης βρίσκονται σε πλήρη αντιστοίχιση με τον χρόνο της πιεστικής δουλειάς που αφιερώνει στη σκηνή.
The romantic story
Η επιλογή του συγκεκριμένου apartment αφηγείται τη δική της ρομαντική ιστορία. Προχωρώντας πίσω στον χρόνο και στο 2016, όταν το αγόρασε μαζί με τον τότε σύντροφό του, τον φωτογράφο Josh Lehrer, το κοινό όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Και οι δύο περνούσαν έξω από την επταώροφη αυτή πολυκατοικία για παραπάνω από είκοσι χρόνια και πάντα εστίαζαν στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου και αναρωτιόντουσαν συνεχώς πως μπορεί να είναι στο εσωτερικό του. Το μοντέρνο ιταλικό του στιλ και η ενδιαφέρουσα πρόσοψη από ασβεστόλιθο και ρουστίκ γρανίτη, τους έκανε να μην μπορούν να πάρουν τα βλέμματά τους από πάνω του. Εκείνη την χρονιά έγινε δικό τους.
The mix n' match reflections
Όπως παρατηρούμε σε κάθε έπιπλο της ανακαινισμένης κατοικίας, το στοιχείο που επικρατεί είναι ο μοντερνισμός. Από τις πολυθρόνες μέχρι τα αφηρημένα έργα τέχνης, που κοσμούν τους τοίχους, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν τα σύγχρονα και εκλεπτυσμένα pieces. Μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση του μινιμαλισμού ενώνεται αρμονικά με τις '70s πινελιές αισιοδοξίας και μαζί δημιουργούν ένα καινούργιο σύμπαν που αγαπά τη δημιουργικότητα και την πολυτέλεια.
Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, ο έντονος συναισθηματισμός επηρέασε την απόφασή τους να προσθέσουν στην ιστορική κατοικία ιδιαίτερα vintage κομμάτια. Ανάμεσα στα αγαπημένα τους αποκτήματα είναι ένα σετ πολυθρόνες του 1961 του Gustave Gautier στο living room και ένα σημαντικό ντουλάπι Eugène Printz, φτιαγμένο γύρω στο 1930. Η συγκεκριμένη διαδρομή του ανασχεδιασμού δίδαξε και στους δύο πολλά για τους κανόνες της αισθητικής και το πως μπορούν να συμβαδίσουν με τις αρχές της πρακτικότητας και λειτουργικότητας.
Ένα εντός τόπου και χρόνου σκηνικό δημιουργήθηκε, στο οποίο η προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του αφέθηκε ελεύθερη να θέσει τις δικές της αξίες, συνθέτοντας έναν υπέροχο κόσμο...
Απολαύστε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!
Source: Architectural Digest
Photo credits: Stephen Kent Johnson