fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στον γοητευτικό κόσμο μιας κλασικής κατοικίας του New England
INTERIORS

Μυηθείτε στον γοητευτικό κόσμο μιας κλασικής κατοικίας του New England

Μια εντυπωσιακή συλλογή από αντίκες πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά της και μας μεταφέρει στο αρχοντικό παρελθόν της


Είναι αλήθεια ότι μια κατοικία έχει το χάρισμα να μας αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία, συστήνοντάς μας στις προσωπικότητες των ανθρώπων της και στην αισθητική της κουλτούρα. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στην καρδιά του χωριού Salisbury, στο Κονέκτικατ, μια τυπική πόλη της Νέας Αγγλίας και σε μια ιστορική κατοικία κλασικού σχεδιασμού του 18ου αιώνα, γνωστή με το όνομα "Ingleside". Η ίδια πλέον ανήκει στην ιδιοκτησία της Dana Jennings Rohn, εμπόρου αρχαιοτήτων και αντικών τέταρτης γενιάς και της οικογένειάς της, μετά από μια αρκετά απαιτητική διαδικασία κατασκευαστικών αλλαγών και αναμορφώσεων. Η ίδια μαζί με τον σύζυγό της και συνεργάτη της, Fritz Rohn, και τις κόρες της Phoebe και Chloe, μετακόμισαν εκεί το 2018, όταν κληρονόμησαν το οικογενειακό σπίτι. 

Respect for the architectural past 
dana-jennings-house-and-garden-2-hr.webp

Στην αρχή ήρθαν αντιμέτωποι με μια αρκετά παραμελημένη εικόνα της κατασκευής και διαμόρφωσής της, ένας παράγοντας που εμπόδισε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη δομική αναγέννησή του. όσον αφορά, όμως, την αισθητική του ταυτότητα, οι ίδιοι ήρθαν παρέμειναν πιστοί στην αρχική εικόνα, με έντονα τα στοιχεία του εκλεκτικισμού και του κλασικισμού. Αυθεντικά ιταλικά πορτρέτα και σκαλιστές κεφαλές του 17ου και 18ου αιώνα, χρυσές χρωματικές αποχρώσεις και ξεχωριστά ξύλινα έπιπλα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγαλοπρεπούς διακόσμησής της είναι η αίθουσα εισόδου, που αποτελεί έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στα ξεχωριστά αυτά αντικείμενα που συλλέγονται, κληρονομούνται και μεταφέρουν τα δικά τους νοήματα. 

dana-jennings-house-and-garden-8-hr.webp

Ακόμη ένα στοιχείο που κυριαρχεί σε κάθε δωμάτιο είναι η παρουσία μιας πανδαισίας χρωμάτων και μοτίβων, τα οποία κουβαλούν την elegant ιστορία τους. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η exclusive συλλογή από πολύχρωμα πορτογαλικά πιάτα, οι ξεχωριστές τσαγιέρες, αλλά και οι luxurious δίσκοι σερβιρίσματος στον χώρο της κουζίνας, αλλά και του dining room. Από τον ρομαντικό αυτό κανόνα, δεν λείπει το decor της κρεβατοκάμαρας. Οι αποχρώσεις του βαθύ μπλε και του λευκού δίνουν το σύνθημα για την πιο chic ατμόσφαιρα χαλάρωσης. 

dana-jennings-house-and-garden-16-hr.webp

Τη διαμόρφωση εμπλουτίζουν τα πολυτελή υφάσματα με floral σχέδια, ο επίχρυσος καθρέφτης γαλλικής Regence, αλλά και η μοναδική ισπανική συρταριέρα. Μια αυθεντική μπαρόκ φιλοσοφία έχει δημιουργήσει το δικό της μαγικό σύμπαν, στο οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι καλλιτεχνικοί αυτοί θησαυροί - δημιουργήματα που αντέχουν στον χρόνο και ξεχωρίζουν πάντα για την υψηλή τους ποιότητα. Όπως παραδέχεται η Dana, είχε πάντα την αίσθηση ότι αυτό το σπίτιΈχω πάντα την αίσθηση ότι το σπίτι διαθέτει τον αντίστοιχο σεβασμό για το παρελθόν του και αντανακλά τις ζωές που έζησαν σε αυτό, στοιχείο που θα μεταφέρει και στις επόμενες γενιές. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery.

Source: Architectural Digest.

Photo credits: Dean Hearne